State of Bitcoin Mining: Legal Regulations Around the World

Mens bitcoin mining kan være en god måte å tjene kryptovaluta på, er det for øyeblikket mye bekymring for lovligheten av både eierskap til cryptocurrency og gruvedrift over hele verden..

Gjennom denne artikkelen vil vi prøve å fjerne noen bekymringer om gruvedrift. Vi vil også undersøke noen få nylige tilfeller innen regulering av kryptovaluta-gruvedrift og se på noen av spørsmålene rundt fremtiden for denne bransjen.

Den malaysiske casestudien

I januar 2018 malaysiske tjenestemenn raidet to boliger som hadde drevet ulovlig bitcoin gruvedrift. Selv om kryptovaluta i seg selv allerede var ansett som ulovlig i Malaysia, var dette ikke den offisielle anklagen som regjeringen brukte for å stenge disse spesielle gruvedriftene. I stedet begrunnet lokale tjenestemenn raidet basert på andre anklager. For eksempel sa de at disse gruvearbeiderne ikke hadde en offisiell forretningstillatelse og også siterte noen andre grunner (forårsaket en potensiell brannfare og forbruker for store mengder energi).

Det som gjør den malaysiske saken så vanskelig å forstå, er at i utgangspunktet kan enhver regjering i noe annet land også sitere lignende grunner til å stenge gruvedriften, selv på steder der bitcoingruvedrift skal være helt lovlig. Vil dette skje? Sannsynligvis ikke, men det er noe å vurdere som en mulighet.

Er gruvedrift lovlig i mitt land?

Den generelle tommelfingerregel angående bitcoin mining er fortsatt relativt grei. Hvis du er i stand til å eie og bruke kryptovaluta der du bor, bør du også kunne gruve kryptovaluta på det stedet også. Hvis det å eie kryptovaluta er ulovlig der du bor, er gruvedrift sannsynligvis også ulovlig. Imidlertid er det få unntak fra denne regelen, og lovligheten av kryptovaluta er ikke så klar. Et slikt unntak er Island. Mens kryptovaluta er teknisk ulovlig å eie / handle på Island, er det fremdeles en rekke store, velkjente gruveoperasjoner over hele landet.

* Vær oppmerksom på at lover alltid kan endres, så det er viktig å gjøre grundige undersøkelser før du investerer i gruveutstyr. Hvis du ikke allerede vet om eierskapet til selve kryptovalutaen er lovlig eller ulovlig i ditt land, her er en fullstendig sammenbrudd nasjon for nasjon.

Bekymringer for Bitcoin Mining og energiforbruk

Til tross for at gruvedrift står for omtrent 0,60% av verdens totale energiforbruk (mer enn det totale energiforbruket i Argentina), er gruvedrift av kryptovaluta lovlig over det meste av verden. I EU har det for eksempel ikke vært mye offisiell diskusjon om å forby krypto selv. Imidlertid har det vært samtaler om å forby cryptocurrency mining på grunn av det høye energiforbruket forbundet med gruvedrift. Tjenestemenn frykter gruvedrift kan gjøre det vanskeligere for land som prøver å nå karbonutslippsreduksjonsmål satt av Paris-avtalen som trer i kraft i 2020.

Selvregulering gjennom algoritmer

De fleste regjeringer forby eierskap til kryptovaluta av frykt for at nasjonale valutaer vil miste verdi og regjeringen vil miste kontrollen over sine respektive finansielle systemer (aka desentralisering).

I motsatt ende av spekteret innser kryptovaluta-prosjekter også at det er behov for å forhindre sentralisering av deres nye valutaer. Prosjektene prøver å sørge for at ingen personer eller en liten gruppe mennesker kan overta tilførselen av en kryptovaluta gjennom store gruvedrift.


For å forhindre sentralisering bruker mange prosjekter Proof-of-Work konsensusalgoritmer som SHA-256, som er ment å hindre gruvearbeidere i å bruke ASIC-brikker. Selv om dette ikke er så ekstremt som å forby gruvedrift helt, begrenser det hvordan folk kan sette opp og tjene på gruvedrift. Det gode er at denne typen selvregulering ikke bare sikrer desentralisering av digitale valutaer, men også bidrar til å forhindre hendelser som storskala 51% angrep fra å skje.

Framtiden for gruvedrift

Etter hvert som kryptovaluta blir mer populær, vil vi sannsynligvis fortsette å se endringer i gruvedrift og forskrifter for kryptovaluta. Etter hvert som flere gruverbare kryptovalutaer kommer inn på markedet, og når prisene stiger, vil det være økt interesse for bitcoin mining. Her er noen ting som kan bidra til å bestemme fremtiden for gruvedrift:

  1. Et skifte mot Proof-of-Stake (PoS) -prosjekter kan gjøre den “lovlige mot ulovlige” diskusjonen om gruvedrift til et irrelevant tema. Mens PoW-konsensusalgoritmer som er avhengige av gruvearbeidere, fremdeles er viktige for de fleste av de beste kryptoprosjektene, ser vi mye bevegelse mot PoS-konsensusalgoritmer, som selvfølgelig eliminerer behovet for gruvedrift for å verifisere og godkjenne kryptotransaksjoner. Ethereums Casper er et eksempel på dette.
  2. Flere prosjekter som Chia kan tillate opprettelse av energieffektive, kjøligere gruvedrift. Hvis prosjekter som dette lykkes, vil regjeringer ha færre bekymringer over gruvedriftens nåværende overdrevne energiforbruk. Som et resultat kan dette meget vel bidra til å forbedre reguleringsutsiktene for gruvedrift, spesielt innen EU.
  3. Hvordan vil gruvedrift påvirke fremtiden for cryptocurrency mining? Etter hvert som bekymringene vokser over disse fortsatte angrepene, hvem har nøyaktig myndighet eller evne til å regulere gruvedrift på en måte som forhindrer at disse angrepene skjer, samtidig som det sikres at legitime gruvedrift kan eksistere for å støtte fremtiden for kryptovaluta?

Dette er bare en kort liste over aktiviteter som kan påvirke fremtiden for gruvedrift. Som nevnt tidligere, er bransjen i rask utvikling, og det som kan være viktig i dag kan være en ikke-faktor i morgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map