Som det første rehabiliteringssenteret for kryptoavhengige åpner – Slik holder du deg i sjakk

For en drøy måned siden så kryptomiljøet med en anstrengelse av underholdning og kynisme som det første rehabiliteringssenteret for kryptovalutaavhengige åpnet dørene i Storbritannia. Men er det mer enn et skarpt skotsk sykehus som tapper inn den siste mani? Er kryptovalutaavhengighet en virkelig ting, og i så fall hvordan vet du om du har det?

Vi har ikke en nøyaktig ide om hvor mange mennesker rundt om i verden som investerer i krypto. Ifølge en undersøkelse blant amerikanske innbyggere var antallet så lavt som 8 prosent. Men igjen, 8 prosent av 325 millioner er fortsatt mange mennesker (26 millioner, jeg gjorde matematikken). Og det er bare ett land.

Avhengighet av kryptovaluta kan derfor potensielt påvirke hundrevis av millioner mennesker over hele verden. Og å være en slik høyrisikoindustri, og dabbling i kryptomarkedene gir mye av det samme adrenalinhastigheten som tvangsspillere søker.

Vil denne ICO vise seg å være en svindel? Vil lommeboken min bli hacket? Hva om jeg holder HODLing og prisen fortsetter å stupe?

En kasinomaskin med Castle Craig Cryptocurrency Rehab Program-logoen.

Castle Craig Hospital Cryptocurrency Rehab Program

Spennende ting. Og Castle Craig Hospital i Peeblesshire, Skottland, mener at kryptovalutaavhengighet ikke bare må kalles ut, navngis og anerkjennes, men også behandles. Som en base for programmet deres bruker de de samme teknikkene som er utviklet for tvangsspillere.

“Det høye risiko, svingende kryptovalutamarkedet,” sier spillterapeut ved sykehuset Chris Burn, “appellerer til problemgamlen.” Senke seg ned i kryptovalutaverdenen gir også en utmerket flukt fra virkeligheten. Faktisk kaller mange innsidere det å falle i “kaninhullet.”

Alle av oss er interessert, kanskje til og med hekta, men hvordan vet du om denne lidenskapen har spilt over i kryptovalutaavhengighet?

Tegn på kryptovalutaavhengighet

Først og fremst en liten ansvarsfraskrivelse. Nedenfor gjelder åpenbart ikke hvis du jobber som kryptovalutahandler, eller det er din jobb å se på markedene konstant. Vi snakker om vanlige folk med vanlige dagjobber som dabbler, investerer og diversifiserer investeringsporteføljene her.

Siden verden av ICO-er, kryptovalutaer, blokkjeder og HODLing er så ny, kan det være vanskelig å identifisere tydelige tegn som er spesifikke for denne bransjen. Men den røde tråden med kryptovalutaavhengighet er den samme som alkohol, narkotika eller spillavhengighet generelt.

Hvis du din passive hobby begynner å ta over livet ditt, må du passe på følgende tegn.

Du kan bare ikke stoppe


Selv om dette er lettere å vurdere med stoff- eller alkoholforbruk, er et av de mest åpenbare tegnene på avhengighet at du ikke kan slutte å gjøre det. Selv når det har skadelige effekter på livet ditt. Mens en rasjonell hjerne kanskje kan si: “Jeg må heller slutte å investere i ICO siden jeg må betale strømregningen min denne måneden,” er en avhengig hjerne i stand til å rettferdiggjøre eller resonnere en løsning.

Hvis du har kryptovalutaavhengighet, kan du investere med penger du ikke har eller ikke tåler å tape.

Du kan ikke stoppe - Håndjernede hender fortsetter å skrive på et tastatur.

Du kan ikke stoppe deg selv / Pixabay / igromania-1894847_1920

Ditt sosiale liv begynner å lide

Har du noen gang gitt på en bursdagsfest for barn fordi du visste at det ikke ville være noe øl? Det kan ikke gjøre deg alkoholiker. Men hvis du fortsetter å avvise sosiale sammenkomster fordi du ikke kan delta i avhengigheten din, kan det være på tide å stoppe opp og tenke.

Å gå glipp av et samvær på grunn av å vente på en viktig airdrop eller en forhåndssalg kvalifiserer sannsynligvis heller ikke. Med mindre du gjør det hele tiden. Hvis du slutter å gå til ting fordi de tar deg bort fra skjermen eller du ikke kan sjekke prisen på Cardano, kan du ha en kryptovalutaavhengighet.

Du får utmeldingstegn hvis du stopper

Partneren din har endelig skyldt deg i å gå sammen med dem på teateret når du bare ville være hjemme. Men når gardinene kommer opp, er alt du kan gjøre å stokke føttene. Avhengighet av kryptovaluta gir kanskje ikke risting, svette og hallusinasjoner. Men du kan føle deg engstelig, bekymret, nervøs eller sliter med et alvorlig tilfelle av FOMO.

Hvis du virkelig ikke kan ta noen få timer fri, kan du ha kryptovalutaavhengighet.

Du begynner å handle i mørket

Ifølge Mayo Clinic, en stor giveaway at du har en avhengighet er når du prøver å gjøre det i det skjulte. Snike en flaske vodka i ryggsekken eller gå utenfor for en listig røyk. Hvis du våkner og sjekker porteføljen din mens partneren din sover, eller foreldrene dine ser på en film, kan du prøve å kutte den ned.

En tegneserie av et par i sengen. Kvinnen tror mannen hennes tenker på andre kvinner, men han er faktisk kryptovalutaavhengig og tenker på mynter.

True story from CryptoCurrency

Du tar flere risikoer enn vanlig

Etter hvert som avhengigheten din vokser, øker også risikonivået du er villig til å ta for å ordne opp. Det er lett når man tenker på rusavhengighet, men det kan også oversettes til kryptovalutaavhengighet. Låner du for eksempel penger for å investere? Eller investere fra en felles konto uten å fortelle partneren din? Investerer du med penger du ikke har, og tar større gamblinger hver gang?

I følge en 2016-studien på avhengige hjerner blir de faktisk kablet annerledes enn hjerner som ikke er avhengige. Den avhengige hjernen har mye mindre problemer med å ta risiko enn den ikke-avhengige hjernen. Du kan faktisk overbevise deg selv om at det du gjør ikke er problematisk.

Jeg er ikke en narkoman til kryptovaluta

Fornektelse er en elv i Egypt. Eller noe sånt. Det er også et stort tegn på at du tross alt kan lide kryptovalutaavhengighet. Hvis du oppdager at du fortsetter å fortelle deg selv eller andre at du ikke er avhengig, kan det bare være at du er det.

Siste tanker

Avhengighet av kryptovaluta kan høres ut som en vits, og for de fleste av oss å være litt besatt utgjør det ikke noe alvorlig problem. Men hvis du befinner deg i noen av de ovennevnte situasjonene eller begynner å omprogrammere livet ditt, kan det være på tide å få litt hjelp.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map