Slik vokser ICO-er

Slik vokser ICO-er

ICO. Tre små bokstaver. Mange implikasjoner (og ikke alle gode). Faktisk er mange av våre assosiasjoner med ICO i disse dager negative. Svindel, hack, interessante ideer som ikke når den første linjen med kode. Blockchain er ansvarlig for noen utrolige funn, men det er plettet av handlinger fra noen skruppelløse få (den typen du ikke ville tatt med hjem til mamma).

Det er på tide med oppriktige løfter, direkte løgner og dårlige skuespillere å slutte å mudre vannet. Det er faktisk på tide at ICO begynner å vokse opp.

Det handler ikke om feilene

Det er ikke muligheten for fiasko som gjør investering i ICO-er så risikabelt. Det er risikabelt å investere i en ny satsing. Mens Vitalik’s uttalelse at 90 prosent av ICOs vil mislykkes, sjokkerte kryptovaluta-samfunnet, han sier faktisk ikke noe nytt.

90 prosent av alle oppstart mislykkes, ICO-finansiert eller på annen måte. Det er bare et faktum i næringslivet. Oppstart av Blockchain har ikke eksistert lenge nok til å si om feilene deres skjer raskere eller ikke enn finansiering på vanlig måte. Om de spretter tilbake fra feilene sine og dreier ideene sine, gjenstår også å se.

Likevel, det faktum at ICO er åpne for alle, utsetter dem for intens gransking, og en ny type investorer som forventer suksesser over natten. Lagene er ofte uerfarne og rett og slett ikke flinke til å lage nøyaktige prognoser.

De dårlige skuespillerne må gå

Alt som er sagt, det er sant at ICO-svindel ikke kan tas lett, og heller ikke høyprofilerte hackinger minimeres. I det minste 10 prosent av alle ICO-midler fra 2017 ble tapt eller stjålet, og til og med SEC har lansert sin egen svindel for å utdanne og advare investorer.

Amerikanske selskaper som hadde ICO begynner å motta stevner. Spørsmål blir reist, og interessenter overalt blir nervøse.

Tross alt er det et lite mindretall som faktisk planlegger å lure investorer ut av pengene sine fra starten. Langt større er antallet bonafide blockchain-selskaper som bruker dette kjøretøyet for å skaffe ekte midler. De ser absolutt ikke etter fengselsstraff for manglende overholdelse.

Suleyman Duyar grunnlegger & Sjefstrateg på RenGen Labs sier, “I USA synes jeg det er ganske klart at uttalelsene fra regulatorene har vært forsiktige nok. For meg, hvis jeg var en oppstart, ville jeg ikke gjøre en tradisjonell ICO i USA. Jeg vil absolutt bruke Reg D eller Reg CF. ”

Hvis 2017 var et år lang fest. 2018 er året for regulering. Og liker det eller ikke, her er hvordan ICO-er vokser opp.

I samsvar med ICO (også kjent som regulerte ICO eller STO)

KodakCoin er et av de første selskapene i USA som har en “kompatibel ICO.”Og med tanke på merkevarens levetid og omdømme, er det ikke overraskende at de ønsker å gjøre ting etter boken.

Men det er noen få opp- og nedturer med å holde en regulert ICO, inkludert byråkrati, begrensninger, kostnader og forsinkelser. Faktisk, etter at KodakCoin kunngjorde at deres ICO ville være i januar og da måtte utsette den til 21. mai, begynte ryktene om en svindel å spre seg. Hva prøvde KodakCoin å gjøre uansett? Var det bare et siste grøftforsøk fra et aldrende kamerafirma som klatret for å være relevant?

“De banebrytende pionerene (i regulering) betaler prisen,” sier Darren Marble CEO for CrowdfundX, markedsføringsfirmaet som representerer KodakCoin. Å gjøre ting etter boken tar tid. Det innebærer å registrere seg hos SEC og forberede seg på noe betydelig frem og tilbake – det er mye mer komplisert enn et nettsted og en eter-lommebok.

“Siden SEC utstedte sin regel 21-rapport fra juni 2017 angående TheDao, som tydelig fastslår at det meste tokensalget i USA vil være regulert av eksisterende verdipapirlover, har tilbud av tokens i USA blitt betydelig mer komplisert. Selv om utstedere prøver å overholde verdipapirlovene, kompliserer en rekke uløste emisjoner utstedelser, ”sier Andrew Hinkes, Esq., Generaladvokat for Athena Blockchain.

I samsvar med ICO vil det sannsynligvis være den nye modellen blockchain-selskaper vil følge, spesielt med slike som Kodak som tar opp tøylene.

Gjør ting på riktig måte

Det er noen få alternativer for ICO-lag som ønsker å holde seg på rett side av loven.

Selv om regulering har vært oppe til debatt spesielt de siste månedene, er det absolutt mulig å være pragmatisk.

Hos RenGen Labs tok de en proaktiv tilnærming, påpeker Duyar: “Hvorfor fantasere om fremtidig regulering når dagens regulering eksisterer nå, og den egentlig ikke er så forskjellig fra mange ICOer? Vi brukte nettopp det eksisterende juridiske rammeverket for å bygge en plattform for folk å gjøre flere klagetilbud. ”

Uten å gå for dypt inn i det juridiske rammeverket, er det eksisterende unntak fra verdipapirer som et ICO-team kan bruke for å starte prosjektene sine, og fire mulige veier de kan ta hvis de vil overholde SEC.

  1. Registrer og hold en børsnotering. Ikke et alternativ tilgjengelig for de fleste nystartede selskaper, siden det å holde en børsnotering krever offentliggjøring av finansiell, regnskapsmessig, skatt, annen forretningsinformasjon og betydelige kostnader og tid. Oppstart kan ha manglende merittliste for å kvalifisere seg, og en fullstendig børsnotering vil sannsynligvis være kostnadskrevende for en oppstart.
  1. Reg D 506 (c). Dette er en rask og relativt enkel måte å samle inn penger på, og du er ikke begrenset til hvor mye du hev eller oppfordringens bredde. Dette unntaket gjør det imidlertid mulig å skaffe penger fra verifiserte akkrediterte investorer kun. Det flyr heller i møte med demokratisert investering og er kanskje ikke attraktivt for mange selskaper.
  1. Reg A +. Med Reg A + kan du samle inn så mye som $ 50 millioner per 18 måneder, og alle over 18 år kan investere. Siden det er regulert, kan du lovlig annonsere og markedsføre tilbudet ditt hvor som helst (inkludert Twitter og Google). Men det er tidkrevende siden du må få tilbudsdokumentene dine kontrollert og godkjent av SEC. Det er heller ikke et alternativ for et oppstartslag, ettersom du trenger minst to år med revidert økonomi.
  1. Reg CF. Regulering Crowdfunding. Dette er den billigste og enkleste måten å få selskapet i gang. Alle over 18 kan investere, og du kan markedsføre og be om avtalen. Imidlertid er du begrenset til hvor mye du hever – betydelig, faktisk. Grensen er på $ 1,07 millioner over en 12 måneders periode.

“Selv om det er dispensasjoner,” forklarer Hinkes, “tilbydere har fremdeles” Goldilocks-problemet, “fordi det ikke er perfekt passform. Hvert unntak inkluderer betydelige avveininger så langt som beløpet som skal skaffes, som det kan samles inn midler fra, og andre begrensninger. Utstedere bør oppsøke råd for å identifisere riktig tilbudsstrategi som samsvarer med prosjektets behov. “

Siste tanker

Å gjøre det rette er ikke alltid det enkleste. Det er ingen tvil om at det å gi ut en ICO og motta Ether i din offentlige lommebok er mye mindre problemer enn å registrere deg i SEC. Det er også ubeleilig for investorer som må gjennom KYC og AML når de investerer.

Imidlertid er regulering ikke ment å kvele innovasjon, eller komplisere ting for blockchain-selskaper. Det er der for å beskytte investorer, og bonafide blockchain-team også.

Eller med ordene til Hinkes, “SECs policy søker å beskytte investorer og legge til rette for kapitaldannelse. Utvilsomt har SEC allerede uttrykt sitt ønske om å la token-tilbud fortsette og ikke bruke regulering for å plukke vinnere og tapere blant token-utstedere. De store spørsmålene som skal løses, vil omfatte hvordan riktig utstedte tokens håndteres i sekundærhandel, og de pågående forpliktelsene til utstedere etter innsamlingen. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map