Singapore omfavner Blockchain og en fremtidig digital valuta

Mange entusiaster tenker umiddelbart på Sveits når de ser på kryptovennlige steder. Den lille øynasjonen Singapore gjør imidlertid sine egne trekk oppover rekkene. Et slikt offisielt rangeringssystem eksisterer faktisk ikke selvfølgelig, men det har ikke stoppet flere meningslister fra å vises online de siste månedene. Forvent at “blockchain Singapore” skal være to ord du hører oftere når landet ser ut til å sette sitt preg som ledende innen kryptovaluta..

Oppstartkultur for kryptovaluta

Til tross for sin størrelse er Singapore godt respektert på mange områder for sine progressive verdier. Det rangerer spesielt høyt innen bank og teknologi. Men enda viktigere, det har vært åpent for nye måter å gjøre ting på.

I et område der andre store økonomier som USA og Kina har falt etter, hovedsakelig på grunn av overregulering, er det ingen overraskelse at et stort antall blockchain-startups lager hjemmet her i det asiatiske sør.

Gå ut av scenen til høyre

Mens USA ikke har gått så langt som å fjerne kryptovalutainvesteringer direkte, tok Kina det trinnet sent i fjor ved å forby Jegtilbud på nitiale mynter (ICO). Ifølge ledere i Beijing er ICO nå definert som ulovlige innsamlingsverktøy på grunn av økningen i svindel med kryptovaluta. For å illustrere dette konkluderte en nylig studie fra ICO-konsulentfirmaet Satis Group med at så mye som 80 prosent av alle ICO-er i 2017 kunne identifiseres som svindel..

Nå er det noen som gjetter om det er riktig. Bransjen er så ung at det er lurt å ta undersøkelser med saltkorn. Men en ting er sikkert, en klar trend dukker opp. Antall oppstart av blockchain som flytter til kryptovennlige steder øker. Både Hong Kong og Singapore har allerede absorbert mange oppstartsflyttinger, og det er sannsynlig at flere er på vei.

På grunn av sin nærhet til fastlandet, likheter i kultur og enda viktigere fordomsfrihet til endring, vil Singapore forbli et hot spot for digital valutatalent. Noen av de mest kjente navnene i blockchain kaller nå Singapore sitt hjem og inkluderer slike som TenX, Qtum, Kyber Network, Wanchain og Zilliqa for å nevne noen.

Kretsløpet

Populære TV-serier som CNBCs Crypto Trader utvikler ganske rykte for å reise verden rundt og møte lokalt blockchain-talent. Etter hvert som antall konferanser fortsetter å vokse, setter mediedekningen ytterligere Singapores omdømme som en global aktør.

Blockchain Summit Singapore hylles som det største blockchain-arrangementet i Asia. Konferansen ble avsluttet for ikke lenge siden (august 2018) og vil være en årlig begivenhet. Det samler over 700 gründere, investorer, bransjeledere, programmerere og teknologiinnovatører til et intensivt toppmøte på en dag.

I tillegg har den utrolig vellykkede årlige Consensus-begivenheten fra Coindesk nå en asiatisk gren. Og du gjettet det, Singapore vil være verten. Kryptovalutakretsen er fortsatt et effektivt trekkkort når nye og etablerte prosjekter ser ut til å samarbeide og gi ideer til investorer over hele verden.

Prosjekt Ubin

ICOs tar tydeligvis en ny klasse investorer inn i oppstartsfinansieringsspillet. Og mens Singapore etablerer seg som en bedriftens honningpotte for denne teknologien, må du ikke satse på myndighetene som tar baksetet.


Monetary Authority of Singapore har all intensjon om å bli involvert. I 2016 publiserte World Economic Forum en rapport som spådde at opptil 80 prosent av bankene ville utvikle en slags distribuert hovedboksteknologi (DLT) de neste årene..

Blockchain Singapore. Global trekkraft innen distribuert hovedboksteknologi

Global trekkraft innen distribuert hovedboksteknologi

DLT er et kontroversielt tema siden banksektoren har vært rask med å avskjedige Bitcoin, men omfavner den såkalte underliggende hovedboksteknologien. Prosjekt Ubin er det regjeringsledede initiativet for å bringe DLT til Singapores nasjonale valuta. Sentralbanken samarbeider med tre forskjellige teknologileverandører for å utvikle en plattform for levering mot betaling (DvP). Hovedmålet er å lage en symbolsk form for den singaporeanske dollaren (SGD).

En digital valuta i Singapore vil imidlertid ikke være en overraskelse for mange lesere. Det er allerede en presse over hele verden for kontantløse samfunn. Land som Sverige er allerede sterkt investert i denne ideen til det punktet at mange bedrifter rett og slett nekter å akseptere kontantbetalinger. Ubin kan bare være prosjektet som bringer den virkeligheten hjem for bystaten.

Myndigheter og selskaper over hele verden markedsfører ideen om DLT i forretningspraksis. Men hvor står forbrukeren i alt dette? Skeptikere vil ha sine debatterende hatter på, selv om så mange i kryptovaluta-samfunnet stiller spørsmål ved hvor distribuerte disse prosjektene egentlig er.

Blockchain Singapore

Løpet er i gang. En helt ny måte å finansiere er på vei, og byene krypterer for å være ledere på dette fremvoksende feltet. Hvilket sted vil være hovedstaden i blockchain-teknologi? Sveits? Singapore? Malta? Hvis oppgangen til teknologibedriftene på begynnelsen av 2000-tallet er noe å gå etter, vil de tidlige spillerne nesten helt sikkert ha en stor fordel.

Det kan være interessant å spille djevelens advokat og stille spørsmål ved om byer virkelig vil spille en så viktig rolle i fremtiden. Vi har allerede mange talentfulle selskaper med team spredt over alle fire hjørner av kloden. Både internett og Bitcoin har vært banebrytende for denne ideen om desentralisering, og det konseptet tar vei inn i andre områder av livet vårt. Det er ikke så langt å hente at en programmerer kommer med en banebrytende løsning fra et fjerntliggende sted som Grønland.

Selv om den slags scenario er spennende, er det ikke det vi ser for øyeblikket. For nå, i det minste, vil knutepunkter som Singapore fortsette å tiltrekke seg investeringer, gründere og drømmere som ønsker å gjøre seg bemerket i det mest spennende feltet rundt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map