Rollen til Blockchain i kapitalmarkeder

En rekke kapitalmarkeder spiller en viktig rolle i den moderne økonomien. Noen eksempler inkluderer pensjoner, livsforsikring og børser. Utvilsomt vil ulike kapitalmarkeder fortsette å utvikle seg over tid sammen med teknisk innovasjon. Slik begynner blockchain å forbedre måten kapitalmarkedene fungerer på.

Å avgjøre internasjonale handler mellom banker

Håndtering av handelsoppgjør har vært en av de største tekniske utfordringene for tradisjonelle nettbanker de siste to tiårene. Prosessen er langt fra strømlinjeformet. For eksempel trenger amerikanske banker ofte å gjennomføre byttekontrakter med europeiske banker (og omvendt). Denne prosessen virker ikke som en stor oppgave i fiat-økonomien. Imidlertid er det faktisk ganske vanskelig å oppnå med tradisjonelle teknologier. Dette skyldes hovedsakelig regulatoriske risikoer.

For eksempel gir speilhandel en enorm regulatorisk utfordring. Ett eksempel fra den virkelige verden fant sted mellom 2012 og 2015 da Deutsche Bank ved et uhell tillatt russisk speilhandel, slik at kundene kan hvitvaske penger og unndra seg russisk kapitalkontroll. Som et resultat bøtelok Storbritannias Financial Conduct Authority Deutsche Bank £ 163 millioner ($ 204 millioner) for ikke å ha tilstrekkelig AML-kontrollramme.

Blockchain-teknologi kunne forhindret dette helt. I dette scenariet kunne de to bankene ha brukt teknologier som digitale reskontroer og smarte kontrakter for å identifisere problemer lettere via kontantstrømsporing. Videre gir blockchain i dette kapitalmarkedet gjennomsiktighet og kan til og med kombineres med AML-deteksjons- og forebyggingsteknologier for å fungere som en komplett helhetlig løsning. Til syvende og sist ville dette redde finansinstitusjoner fra å uvitende delta i økonomiske forbrytelser.

Færre brudd på handel begrenser

Store banker må også være klar over andre potensielle regelbrudd som handelsgrenser. Selv med transaksjoner som er over bord, har forskjellige regjeringer lovkrav til spesifikke handelskategorier (dvs. posisjonsstørrelsesgrenser). London Whale Trade i 2012 er et utmerket eksempel på et scenario der blockchain kunne ha forhindret brudd på handelsgrensen.

Dette arrangementet kostet JP Morgan Chase 6,2 milliarder dollar i handelstap. Selv om banken fortsatt tjente 21,3 milliarder dollar i 2012, følte den absolutt innvirkningen like etterpå. Dette var spesielt tydelig i 2013 med 7,2 milliarder dollar i saksomkostninger, inkludert et oppgjør på 100 millioner dollar med Commodity Futures Trading Commission (CFTC). JP Morgan Chase-aksjekursene falt også fra $ 45 til $ 31 rett etter denne hendelsen. Selv om banken til slutt kom seg, forårsaket denne hendelsen kortsiktig skade.

JPMorgan Chase

JP Morgan Chase begynner å ta i bruk blockchain-teknologier.

Banker som bruker Blockchain på kapitalmarkeder


Hovedårsaken til at Deutsche Bank, JP Morgan Chase og andre finansinstitusjoner ikke vedtok blockchain-løsninger på tidspunktet for disse hendelsene, er ganske enkelt at teknologien ikke var så avansert for noen år tilbake. Selv for store bedrifter tar logistikken for å implementere slike teknologier tid. Flash-forward til 2019, og vi begynner å se hvordan de teoretiske løsningene for noen år siden begynner å ta form. Virkelige blockchain-løsninger brukes nå i tradisjonell økonomi.

Selv om mange av detaljene om den nylig annonserte JPM Coin er ukjente, er det mulig å se hvordan den kan brukes på kapitalmarkedene. Denne kryptovalutaen kan for eksempel kjøre på en blockchain som bedre kan forhindre problemer som speilhandel eller brudd på handelsgrenser. Hvis de implementeres riktig, kan løsninger som dette hjelpe tradisjonelle finansinstitusjoner med å spare millioner (eller til og med milliarder) årlig på straffer og saksomkostninger.

Pensjonsfond

Det har ennå ikke vært mye adopsjon i direkte bruk av blockchain-teknologi for pensjonsfondets kapitalmarkeder. Imidlertid har blockchain fremdeles fått indirekte fart som en del av fremtidige tildelinger av pensjonskasser. I februar 2019, to pensjonskasser fra staten Virginia besluttet å investere i kryptovaluta og blockchain-teknologi. Beløpet var ganske stort til $ 21 millioner. Imidlertid utgjør disse investeringene bare 0,3 prosent og 0,8 prosent av disse fondens respektive forvaltningskapital. Selv om denne investeringen kan være et risikabelt grep i dagens bjørnemarked, kan det også være gunstig på sikt.

Morgan Creek Capital, firmaet som leder dette initiativet, har uttalt at beløpet til slutt kan bli så høyt som 15 prosent av fondets forvaltningskapital. Morgan Creek har også sagt at de vil bruke fondet til å investere i blockchain-selskaper. Coinbase og Bakkt er to slike eksempler. Med denne veien er suksessen eller fiaskoen til pensjonskassens kryptoinvestering ikke direkte knyttet til kryptoprisene. I stedet er det mer sannsynlig at det knyttes til ting som valutatekst fra handelsgebyrer.

Skjermbilde fra Morgan Creek-nettstedet

Morgan Creek investerer i krypto som en del av pensjonsforvaltningen av to Virginia-baserte fond.

Kredittrisikostyring

Vurdering av kredittrisiko er en viktig del av låneprosessen. En persons kredittpoeng påvirker ulike aspekter som kvalifisering, renter og mer. I mange tilfeller kan det være vanskelig å bestemme hva parameterne skal være. I tillegg krever kommunikasjon mellom forskjellige selskaper eller innen et enkelt selskap i denne bransjen flere trinn. I mange scenarier er det ikke en forenklet måte å dele informasjon mellom kredittrisikoansvarlige i banken og trading desk credit team. Følgelig er prosessen med å få en kredittlinje kostbar for finansinstitusjonen og lang for kunden.

Bruk av blockchain i dette spesifikke kapitalmarkedet kan løse dagens ineffektivitet. Ved å bruke en delt hovedbok som er oppdatert, kan finansinstitusjoner og kredittbyråer forbedre forretningsprosesser. For det første fungerer kombinasjonen av blockchain (uforanderlig database) og maskinlæring (automatisert risikovurdering) som et potensielt teknisk grunnlag for å forbedre nøyaktigheten av kredittrisikoscore. I tillegg kan en blockchain-løsning gi enkeltpersoner muligheten til å få tilgang til denne informasjonen i sanntid. Kunden kan også bestemme relevante parter for å dele disse dataene med, noe som forbedrer personvernet.

Konklusjon

Blockchain-teknologien som trengs for å forbedre effektiviteten i forskjellige kapitalmarkeder, er allerede stort sett på plass. I de kommende årene vil det sannsynligvis være økt blockchain-skalerbarhet og forbedringer i UI / UX-design av blockchain-baserte produkter. Dette har potensial til å tiltrekke seg nye brukere (både enkeltpersoner og store bedrifter).

Selv om denne adopsjonen fortsatt er i begynnelsen, ser det ut til at noen få kapitalmarkeder har begynt å tilpasse seg dette teknologiforskyvningen. Som et resultat skaper dette muligheter for bedrifter å forbedre gamle driftsprosesser samtidig som kostnadene reduseres.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map