Real-Life Potential: Crypto i Latin-Amerika

Latin-Amerika er enormt. Den strekker seg sørover til Patagonia-områdene i Chile og Argentina, østover i Karibien og nordover til den USA-meksikanske grensen. Tjue nasjoner og et dusin avhengige territorier utgjør dette kulturrike og mangfoldige området. Nesten 650 millioner mennesker kaller Latin-Amerika hjem. Og mange av disse personene blir interessert i de kommersielle og investeringsmulighetene som tilbys av kryptovalutaer. Blockchain-teknologi i Latin-Amerika har også et fantastisk potensial for å transformere økonomien til utviklingslandene.

Mange problemer, men mye potensial

Latin-Amerikas hundre år gamle historie er ikke fremmed for invaderende imperier, økonomisk utnyttelse, kaos i det finansielle systemet, utbredt korrupsjon og endemisk fattigdom. Kan krypto og blockchain bidra til å legge grunnlaget for en mer moderne, velstående og fredelig fremtid for Latin-Amerikas innbyggere? Her ser du på det virkelige liv kryptoby eksperimentere i Puerto Rico og hvordan blockchain effektiviserer internasjonal handel til Latin-Amerika.

Puerto Rico

Brock Pierces Sol-prosjekt ser for seg en ny, ultramoderne by hvor alle transaksjoner skjer i krypto. Smarte kontrakter er den ledende kraften som driver all nøkkelvirksomhet og samfunnsdynamikk. Opprinnelig oppkalt Puertopia, prosjektet har mottatt blandede svar fra innbyggere i Puerto Rico. Sol-gruppen ønsker å skaffe seg minst 250 000 dekar land å bygge sin øybaserte utopi på. Gitt den utbredte ødeleggelsen forårsaket av orkanen Maria i kategori 5 (september 2017), kan Sols velstående støttespillere være i stand til å anskaffe landet til en god pris. Noen hilser milliardene i potensiell infrastrukturinvestering etter Maria, mens andre klager:

“Vi er skatteplassen for de rike,” sa hun. “Vi er prøvesaken for alle som vil eksperimentere. Utenforstående får skattefritak, og lokalbefolkningen kan ikke få tillatelse. “.

  • Andrea Satz, bosatt i Puerto Rico, sitert i New York Times, 2. februar 2018

Ax the Tax

Puerto Rico tilbyr potensialet for betydelig skattebesparelser for velstående investorer. Selvfølgelig var det en av hovedattraksjonene for Sol-prosjektets støttespillere (mange er multimillionær kryptoinvestorer fra California). Likevel ser det ut til at Sol-gruppen også har en sjenerøs, filantropisk side. For eksempel planlegger gruppen å konvertere et gammelt barnemuseum til et klubbhus som har som mål å “Samle Puerto Ricans med Puertopians.”

Sol-prosjektet ønsker også å bidra til å forbedre Puerto Ricos eldgamle, feilutsatte elektriske nett. Slike oppgraderinger vil bidra til å levere sitt eget massive kryptodrift og kraftbehov for blockchain samtidig som de forbedrer livene til alle andre som bor på øya.

krypto i Latin-Amerika

Puerto Rico, like sør for Rincon på den vestlige bredden av øya. Vil Sol-prosjektet virkelig forvandle denne vakre tropiske øya til en krypto- og blockchain-utopi? Bilde: DW Pendergast, juli 2012.

Smarte kontrakter og digitalt desinfeksjonsmiddel

Det amerikanske territoriet (innfødte Puerto Ricanske innbyggere er amerikanske statsborgere) har lidd under store politiske forhold skandaler. Siden 1992 har korrupte øyadministrasjoner kostet skatteregler fra Puerto Ricas enorme summer. Kanskje innføring og utbredelse av smarte kontrakter vil vise seg å være et viktig skritt i å rydde ut alle lommene på graft og korrupsjon.

Hver dollar, hver utgift og hver mottakelse av skattebetalers midler vil bli regnskapsført på blockchain. Blockchain-teknologi kan være en kraftig motgift mot statlig transplantat, ikke bare i Puerto Rico, men også over hele verden.

Blockchain kan også gi løfter med inngrep mot narkotikakarteller som har ødelagt livet til mange innbyggere i Puerto Rico. For eksempel kan Luis Munoz Marin International Airport pålegge smart radiofrekvensidentifikasjonskoder (RFID) på all bagasje, pakker og transportører, med alle koblet til blockchain.

Den samme taktikken kan implementeres på alle containere lasteskip laster. Selv de gigantiske cruiseskipene som regelmessig anløper San Juan, kan bli gjenstand for samme intense gransking. Reisendes pass og andre ID-er kan også kobles til blockchain, sammen med viktige biometriske detaljer.

Internasjonal handel

Latin-Amerika er en stor handelspartner i USA, Europa og spesielt Asia. Enorme mengder importerte forbruksvarer kommer inn i de gigantiske havnene i Latin-Amerika. Buenos Aires, Callao (Lima), Caracas, Cartagena, Rio de Janeiro, San Antonio (Chile) og San Juan (Puerto Rico) er noen av hovedfagene. Imidlertid er godstransittider lengre enn nødvendig. Det er på grunn av manuell papirverifisering og signaturer som kreves ved hvert nøkkeleksport / importkontrollpunkt.

Inntil alt papirarbeidet blir validert manuelt, forblir varene i fraktcontainerne. Åpenbart kan ikke containerne og kaien brukes til andre produktive formål. Enda verre, høytlønnede fagforeningsdokkarbeidere kan stå inaktive på grunn av forsinkelsene.

Digital leveringspost

Gå inn i blockchain til unnsetning. Med tillitsfulle, digitale signaturer muliggjort av blockchain-hovedboken, trenger ingen å gå en halv kilometer for å få sjefens signatur. Innebygde sjetonger i fraktcontainere kan automatisk kommunisere med blockchain når de ankommer havnen. Ytterligere sensorer vil verifisere overføring av containere til lastebiler.

Når containerne losses på varehus eller sluttkunder for kundelevering, sender brikkene et helt klart bekreftelsessignal til blockchain. Ingen signaturer eller menneskelig bekreftelse er nødvendig. Enda bedre, sporing i sanntid av hvert eneste import- og eksportgods kan oppnås via blockchain.

Hyperinflasjon, diktatorer og investeringsopsjoner

Ja, Latin-Amerika har alt. Argentinas nylige kamp med hyperinflasjon og valutadevaluering har fått noen innbyggere til å søke en trygg havn i kryptoer. Venezuelas dårlige gutt, president Maduro, introduserte nylig en regjeringssponsert krypto kalt Petro.

Sør-amerikanere parkerer rutinemessig noe av sin formue i amerikanske dollar, euro, gull og samleobjekter, redd for valutakollaps. Cryptos kan tilby enda en måte for forsiktige latinamerikanske innbyggere å beskytte sine hardt opptjente besparelser.

Rikelig med muligheter for kryptohandel

Det er flere store krypto-børser som opererer i Latin-Amerika, inkludert:

  • Bitpagos (Argentina)
  • Bitso (Mexico)
  • Bitinka (Peru)
  • Buda (Chile)
  • Cryptofacil (Uruguay)
  • Mercado Bitcoin (Brasil)
  • OKCoin
  • SatoshiTango (Argentina)
  • SurBTC (Chile)

Buda er spesielt optimistisk med hensyn til fremtiden for krypto i Sør-Amerika:

“I løpet av de neste ti årene vil over 200 millioner søramerikanske voksne komme inn i den digitale økonomien, og Buda.com vil være der for å motta dem.”

Omgå tradisjonell økonomi

Ripio.com (Argentina) tilbyr en digital lommebok som lar brukerne overføre og motta midler, kjøpe og selge bitcoins og foreta avdrag uten å ha behov for kredittkort. De refererer til dette som økonomisk inkludering, og deres tjenester er rettet mot forbrukere uten tradisjonell bankkonto. Dette er et stort marked som venter på å bli tappet, ettersom noen estimater angir antall unbanked voksne i Sør-Amerika på nesten 65 prosent.

krypto i latinamerika ripio lommebok

Ripios digitale lommebok åpner en verden av muligheter for forbrukere uten tradisjonelle banktjenester. Bilde: Ripio.com-nettstedet 9. januar 2019.

Bienvenidos

For Latin-Amerika kan kryptokurver og blockchain inneholde nøklene som låser opp en lysere og mer velstående, stabil fremtid. Bedrifter, forbrukere og finansforetak omfavner entusiastisk begge teknologiene. Når latinamerikanske myndighetsregulatorer også legger ut velkomstmatten, vil både crypto og blockchain bidra til å trekke denne delen av verden inn i det 21. århundre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map