Pumpe- og dumpegrupper | Navigere i Crypto Waters

Pumpe- og dumpegrupper er et voksende problem i blockchain-arenaen. En nylig studere utført av forskere ved The Social Science Research Network (SSRN) identifiserte rundt 4.818 ordninger for kryptopumpe og dumping i løpet av seksmånedersperioden mellom midten av januar og begynnelsen av juli 2018. Samarbeidet omfattet forskning fra universiteter i USA, Mexico og så langt unna som Israel.

Forskerne brukte en omfattende datainnsamlingsprosess, som bare fokuserte på Telegram og Discord. Svindlere bruker disse to populære sosiale meldingsapplikasjonene for regelmessig å tiltrekke seg tusenvis av intetanende investorer. Papiret fortsatte med å vise at uklare og lave cap mynter fortsatte å få et gjennomsnittlig overskudd på 23 prosent via uenighet. Sammenlign dette med en beskjeden 3,5 prosent når du bruker en av de 75 beste myntene.

Hva er Pump and Dumps og hvordan fungerer de??

Pump og dump er ikke endemisk for krypto. De vises vanligvis i ethvert marked som begynner å tiltrekke seg store mengder kapital. De fikk grep i de første aksjemarkedene på begynnelsen av 1600-tallet og kan til og med bli funnet i penny aksjer av nåværende store aksjemarkeder.

Pump og dump er initiert av sterke markedsførere som markedsfører eller pumpe spesifikke mynter / aksjer / eiendeler i håp om å generere skudd og midlertidig øke prisen. Hype er en viktig ingrediens i å få kjøpere til å hoppe ombord eller risikere #FOMO. Dette er mye lettere å gjøre i dag med økningen av sosiale medieplattformer og den relative anonymiteten de gir.

I de fleste tilfeller kjøper disse markedsførerne mynten før de markedsfører den for å sikre at de kommer inn til en god pris. Pump og dump fungerer spesielt bra med mynter med lav kapital, fordi det er mye lettere å presse prisen rundt. Utbyttet er også helt klart bedre. Når de har tiltrukket seg nok investorer (suckers) inn i gruppen, er det på tide å sette i gang operasjon “la oss flytte prisen!”

Nattesangeren av aksjer som selger aksjer på gatene under South Sea Bubble.

“Night Singer of Shares” som selger aksjer på gatene under South Sea Bubble. Amsterdam 1720.

Grunnleggerne kommuniserer at det er på tide å begynne å kjøpe, og det kombinerte kjøpepresset øker prisene raskt. På dette punktet begynner innsidere allerede å kvitte seg med myntene sine uten å informere brukere om den såkalte insider- eller VIP-gruppen. Mange av disse gruppene har til og med dristigheten til å kreve en premie for tilgang, noe som fremmer ideen om eksklusivitet.

For å fortsette å tromme opp støtten til con, vil de ofte lekke informasjon til andre sosiale mediekanaler i håp om å få flere suckers til å hoppe ombord. Når prisen har beveget seg betydelig, setter de i gang dump, selge alle myntene sine og få en sunn fortjeneste.

Hvordan være trygg

Hold deg unna mynter med lav likviditet

Noen investorer går inn for kjøp og salg av mynter med lav cap. Med store oppkjøringer i pris som faktisk kan være en lønnsom strategi – hvis du vet hva du gjør. Erfarne handelsmenn vil imidlertid fortelle deg at det i praksis er mye lettere å komme inn på eiendeler med lite volum enn å komme seg ut. Hvis du bestemmer deg for å spekulere i mynter med lav cap, anerkjenner du høy risiko og ikke satser på gården. Som de sier:

“Hvis det høres for bra ut til å være sant, er det sannsynligvis det!”

En generell tommelfingerregel er å unngå mynter med daglige volumer på under $ 100.000. Baren har ganske lav krypto, og det tallet kan til og med være for aggressivt. Som alltid utgjør dette ikke investeringsråd, så gjør din egen forskning. Bitcoin kan være kjedelig i forhold til andre mynter, men det er en grunn til at den fortsatt står etter ti år. Du kan finne noen eksempler på lave priser på vår kryptovalutaprissporing:

Mynter med lite daglig volum.

Mynter med lite daglig volum

Hold deg unna pumpe- og dumpegrupper

Det kan høres ut som et åpenbart råd, men investorer blir fortsatt lurt av høyverdige ordninger som Bitconnect. Det er for tiden mange mennesker som prøver å markedsføre pumpe- og dumpegrupper på nettet. Det er fortsatt ganske lønnsomt for svindlere. Som nevnt i forskningen, er Telegram og Discord fortsatt populære hangouts for disse gruppene, så vær våken hvis du er en vanlig bruker. Selv YouTube har noen tvilsomme påvirkere som prøver å markedsføre disse kanalene.

Nå kan du fristes til ideen om å kjøre pumpen og dumpetoget selv. Å overliste neste fyr eller insider er en risikabel virksomhet. Seriøst, ikke gjør det. Mange grupper er pyramidespill i seg selv. Gruppelederne gir høflig inn- og utgangstider, men det er ingen pålitelig måte å vite når de faktisk kommer inn og ut. Du kan være heldig nok til å komme deg ut med fortjeneste, men er det virkelig verdt sjansen?

Siste tanker

Pumpe- og dumpegrupper er helt klart et problem som må løses. Investorer krever et større sikkerhetsnivå hvis de vil inn på lang sikt. Dette er i stor grad fordi krypto er uregulert, selv om det tas skritt for å løse dette. Når det er sagt, mens mange mynter vil gå til null, forblir det grunnleggende bak Bitcoin og andre kryptokurrencyprosjekter solide. Krypto som helhet går ingen steder.

Mye av de vanlige mediene fokuserer på korrupsjon i kryptovalutamarkedene. Dette ignorerer praktisk det faktum at det allerede er utbredt korrupsjon i regjeringer, selskaper og sentralbanker som vårt nåværende finansielle system er bygget på. Som Bitcoin-talsmann Andreas Antonopolous formulerer det så veltalende, er den eneste måten noen av oss skal lære å bli lurt og deretter lære av våre feil..

Det er ikke et argument til fordel for pumpe- og dumpegrupper. Tvert imot er egenopplæring det beste verktøyet når du navigerer i disse risikable farvannene. Forsikre deg om at du ikke holder igjen posen, eller kanskje mer hensiktsmessig: sørg for at du ikke blir igjen med posen som livbåt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map