Polybird’s Patrick Springer on the Future of Asset Tokenization

Eiendomstokenisering har begynt å gjenoppfinne det tradisjonelle økonomiske systemet. Eiendomstokenisering, prosessen med digital kryptering av eiendeltitler, lisenser og andre rettigheter til tokens, utfordrer status quo for økonomisk og juridisk oppgjør med sine mange fordeler.

Patrick SpringerDenne bevegelsen for å plassere virkelige eiendeler og verdipapirer på blockchain gir forbedret sikkerhet, gjennomsiktighet og kostnadsoppgjør sammenlignet med eksisterende systemer.

Vi fikk muligheten til å intervjue tidligere Morgan Stanley administrerende direktør, Patrick Springer, om fremtiden for aktivering av tokenisering. I tillegg fikk vi spørre om fremveksten av Polybird, en slutt til slutt utstedelse & utvekslingsplattform for tokeniserte eiendeler der Springer for tiden fungerer som medlem av rådgivertavlen.

Contents

Patrick Springers bakgrunn

Patrick Springer er en veteran i finansbransjen, som har hatt over tjue år karriere i Morgan Stanley hvor han fungerte som administrerende direktør i deres institusjonelle verdipapirvirksomhet. Som ledende i deres globale aksjevirksomhet rådet han nordamerikanske baserte institusjonelle aksjeinvestorer og ledet distribusjonen av en rekke internasjonale aksjetilbudsavtaler. I løpet av de siste ti årene har Springer bidratt til å skaffe over 50 milliarder dollar kapital til globale selskaper innen teknologi og andre næringer.

Polybird

Intervju

Hva ser du er betydningen av aktivering av tokenisering? Hvilke effekter vil det ha på økonomi generelt?

Det er en enorm mulighet i finansmarkedene som går utover å skape et alternativt system for handel og oppgjør med en mye lavere kostnadsstruktur – det er mer effektivitet å vinne ut av dagens økonomiske oppgjørssystem, spesielt i globale betalinger.

Blockchain er en enorm trussel mot det nåværende systemet med forbrukerkredittbetalinger og bankoverføringsgebyrer. Digitalisering av aksjer og obligasjoner for store selskaper vil også ha sin plass.

Det er en enorm mulighet for hvite rom mellom verdenen av offentlige selskaper notert på de ledende globale børsene på den ene siden og verdenen til små gründere som skaffer penger via begynnende crowdfunding-nettverk på den andre..

Eiendoms-tokenisering vil i tillegg redusere bud / spørspredningen mellom private verdipapirer, både private equity og privat kreditt, som kan redusere kostnadene ved inn- og utreise for pensjonister og pensjonister som investerer gjennom sin kapitalforvalter.

Det er også en enorm mulighet til å gjøre forskjellige typer eiendomsinvesteringer tilgjengelig for flere investorer – og samtidig gjøre flere finansieringskanaler tilgjengelig for eiendomsutviklere i alle størrelser.

Tokenisering av eiendeler vil redusere friksjoner i markedet. Å notere dem på et globalt marked hvor flere investorer kan evaluere, verdsette og handle mer sømløst, vil føre til bedre kapitalallokering og en mer effektiv økonomi.


Antall selskaper som er børsnotert på de amerikanske børsene har halvert seg siden år 2000. Det er mange grunner til det, men de fleste av dem fører til den konklusjonen at våre nåværende kapitalmarkeder ikke imøtekommer behovene til store deler av økonomien. Digitalisering av eiendeler kan gi fordeler til aktivamarkedet som for tiden er privat og har mange kostnadsfriksjoner.

Du tilbrakte mer enn 20 år i Morgan Stanley, sistnevnte som administrerende direktør. Morgan Stanley har lagt ut blandede signaler om blockchain, til tider å sammenligne det med dot-com-bysten, og til tider rose den. Tror du Wall Street for tiden er bullish eller bearish på blockchain-teknologi?

Jeg jobber ikke lenger for Morgan Stanley, så jeg representerer ikke deres synspunkter. Men jeg vil si at Wall Street-selskaper vil vedta aspekter av blockchain hvis:

1) Det er en ressurs som kjerneklientene deres ønsker å handle med dem, for eksempel Bitcoin futures, og

2) Hvis Blockchain-teknologi vil gi dem betydelige kostnadsbesparelser og / eller muligheter for markedsandeler

Når det gjelder førstnevnte, er etterspørselen etter bitcoin-futures og ETFer fra kjerneinstitusjonelle investorer fortsatt ikke bestemt ennå. Skaden fra kryptosmeltingen i 2018 pluss de mange regulatoriske problemene vil ta tid for markedet å fordøye.

På sistnevnte har store etablerte selskaper innen handel, oppgjør og betalinger allerede så store markedsandeler, og dagens systemer er rimelig effektive for eksisterende bruker at det ikke er mye insentiv til å være en aggressiv første-mover.

Blockchain er iboende forstyrrende, så Wall Street-hovedfagene vil bare gå over i blockchain når nye typer konkurrenter, sikkerhetsproblemer eller nye produkter gjør investeringen attraktiv.

Var du i det hele tatt involvert i Morgan Stanleys Blockchain-initiativer? Hvordan kom du først i kontakt med teknologien?

Som en markedsfokusert investeringsspesialist hos Morgan Stanley brukte jeg mye tid på å snakke med investorer og vårt forskningsteam i 2016 og 2017 om hvor blockchain-teknologi og kryptokurver passer inn som et investeringstema for institusjonelle investeringer, men jeg spilte ingen roller i selskapet som tar beslutninger om kryptoinvesteringer.

Jeg ble vesentlig involvert i blockchain-teknologi da jeg møtte Harish Gupta, administrerende direktør og medstifter av Polybird Exchange, i fjor sommer.

Hva vil 2019 ha for blockchain-industrien etter din mening? Vil store finansinstitusjoner spille en rolle?

Til tross for krasj i kryptovaluta- og ICO-priser, er blockchain-baserte verdipapirer kommet for å bli. Jeg sier det fordi det er økende tillit til stabile mynter, og det vil være nye typer blockchain-verdipapirer som investorer kan se på. Tokeniserte eiendeler, som betyr at digitale tokens av virkelige eiendeler vil begynne, og skaper muligheter i mange forskjellige typer aktivamarkeder.

Institusjonell og akkreditert (investorer med minst 1 million dollar i nettoverdi) investorer vil tiltrekkes av en voksende aktivaklasse av tokens som lettere gir eierinteresser eller gir inntektsstrømmer på en sikker måte. Over tid vil bulge bracket-spillere se etter å tilby investeringsløsninger for sine kunder.

Polybird utveksling

Hvordan ble du involvert med Polybird?

Harish Gupta og jeg krysset stier kort på Morgan Stanley, og i løpet av sommeren møttes og diskuterte jeg å bli med som rådgiver. Under ledelse av Harish og hans medstiftere, fant jeg hans visjon om å utvikle et helt nytt aktivamarked ekstremt overbevisende.

Hva er Polybird akkurat?

Polybird Exchange er en end-to-end-utstedelse & utvekslingsplattform som vil lette kjøp og salg av tokeniserte eiendeler. Polybirds virksomhet er å skape en markedsplass for digitaliserte eiendeler, og firmaet lager en plattform, drevet av blockchain, for å være fleksibel slik at den kan fungere globalt og støtte flere eiendeler.

Mens nesten alle blockchain-børser utelukkende er for kryptovalutaer og verktøytegn, fokuserer Polybird på å utvikle en markedsplass for tokeniserte eiendeler, aka blockchain-verdipapirer, hvis underliggende eiendeler er eiendom, private equity, privat kreditt og rentepapirer.

Polybird er registrert i USA, men ikke åpent for å samarbeide med amerikanske borgere, er det riktig?

I 2018 var mye av kapitalen som ble samlet inn i blockchain- og kryptomarkedene, for mynter eller verktøytegn, og mange utstedere prøvde å unngå å anerkjenne deres tilbud som et sikkerhetstilbud. Men for Polybird, tokeniserte eiendeler er verdipapirer, og vi planlegger å være i samsvar med bosatte reguleringsorganer.

Dette betyr at plattformen vil være mer sannsynlig å håndtere akkrediterte og institusjonelle investorer, ikke private investorer.

Hva er betydningen av SECs holdning til de fleste kryptovalutaer som verdipapirer? Har dette gjort det vanskeligere for deg å navigere i kryptovannet?

ICOS og tokens som kom på markedet uten passende dialog med og forståelse fra SEC, FINRA og andre regulatorer, skapte en negativ merkevarebygging for alle deltakere i “kryptorommet”.

Reguleringsutsiktene er faktisk veldig utfordrende med tanke på at alle, inkludert regulatorene, er i nytt territorium. Men vi ser markedet for digitale eiendeler som en mulighet til å gjøre eiendeler mer gjennomsiktige, mer omsettelige og mer effektive, noe regulatorer til slutt vil sette pris på.

Hva vil 2019 bringe når det gjelder regulering?

Jeg tror det er mye etterspørsel fra både krypto- og investeringssamfunnet for at regulatorene skal gi tilleggsretningslinjer og mer klarhet om typen tilbud og markedsplasser de vil støtte. Men det er vanskelig å si når det vil skje.

Er aktiveringstokenisering uunngåelig?

Økonomi vil drive den uunngåelige. Hvis blockchain kan lages for å levere det som kreves for et mer robust og lavere friksjonsmarked, vil eiendoms tokenisering forekomme. Internett har i stor grad levert de første drømmene om å lage en digital informasjonsvei og kommunikasjonsmedium.

Blockchain er det som vil tillate folk å eie og kontrollere både fysiske og virtuelle eiendeler digitalt og sikkert, og tillate dem å handle med dem billigere og med mye lavere kostnader.

Kan du gi oss noen hardline-spådommer for 2019? Når kommer oksemarkedet tilbake for kryptovaluta?

Et oksemarked for krypto vil komme igjen når alle spekulantene har gått ut, dvs. når investorer som tror på den større dårlige teorien om å selge den samme eiendelen til noen, men til en høyere pris, forlater alle. Det vil også komme igjen når det er en stor oppstøt i antall kryptovalutaer og verktøytegn – det er ingen verdi å ha et ubegrenset antall digitale valutaer som spirer fra mange gafler.

Det er imidlertid også viktig å huske at Bitcoin spiller en veldig viktig funksjon i land rundt om i verden som er konkurs eller har en dyp valutakrise. Ettersom bitcoin runder og løfter om å takke antall mynter den kan skrive ut, kan vanlige investorer se på det på nytt.

Hvor gjennomførbart er tokenisering av børsnoterte selskaper på Blockchain?

Det er fullstendig gjennomførbart, men brukssaken for å gjøre det må være fullt utviklet og tenkt ut. Aksjer i offentlige selskaper i store økonomier som USA handler for øyeblikket veldig effektivt. Likviditet varierer etter sikkerhet, men det avhenger av den underliggende interessen i det grunnleggende for sikkerheten.

Tokenisering av en eksisterende sikkerhet betyr ikke nødvendigvis at det vil være tilstrekkelig etterspørsel og likviditet for den. I USAs markeder er det mange utenlandske ADRer som har svært lav likviditet. I Japan var det for eksempel mange amerikanske selskaper notert på Tokyo-børsen, men det var veldig liten etterspørsel der, og til slutt trakk de fleste selskapene sine noteringer. Det må være en brukstilfelle.

Tror du dette vil være en av de første vanlige tilfellene for kryptokurver? Hvis ikke, hva blir det?

Digitaliserte eller tokeniserte eiendeltilbud som gjøres i samsvar med lokale regulatorer vil absolutt være en viktig katalysator for vanlige investorer å se verdien av verdipapirer i blockchain. Jeg tror også at stabile mynter som vellykket kan etablere seg som et middel for betaling i kryssvaluta med ultra-lave avgifter, også vil være en viktig katalysator.

Når begynte tokeniseringen av eiendeler offisielt?

Tokenisering av eiendeler begynte i fjor etter mitt syn med tilbudet av Harbor of South Carolina eiendom. Tokene er tilgjengelige på deres hjemmeside. Når flere tokens og utstedere kommer til markedet, må en markedsplass utvikle seg.

Takk for innsikten og tiden din!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map