Off to the Races: Konkurransen om den mest populære desentraliserte børsen

Konkurransen om den mest populære desentraliserte børsen

Å handle med kryptovaluta kan til tider føle seg risikofylt. Den truende trusselen om å miste alle investeringsdollene dine til side, utvekslingssikkerhet er ofte et tema.

Og med god grunn. Bare i fjor så vi en håndfull utvekslinger, som Bithumb og Youbit, ble hardt rammet av hackere. Selv om sentraliserte børser er praktiske, har de sikkerhetsproblemer som gjør at mynter er modne for plukking hvis en kunnskapsrik hacker kommer på jakt etter en enkel høsting.

Ingen investorer skal villig gi fra seg fruktene av sitt arbeid til ondsinnede aktører. Heldigvis er det sikrere alternativer til å handle der ute for å beskytte kryptokornet ditt fra skade, og de går under navnet desentraliserte børser.

DEX-er lar deg utveksle verdier person til person, noe som betyr at du aldri trenger å sende inn dine private nøkler til en tredjepart ved innskudd. Med desentraliserte børser bytter du i hovedsak IOU med andre handelsmenn til du ønsker å ta ut pengene dine, men med en DEX har du alltid full kontroll over dine private nøkler og dermed myntene dine.

Så vi har samlet en liste over de mer populære DEX-ene der ute, slik at du kan velge mellom kullet. Merk: denne listen er basert på rangeringer per 24 / timers handelsvolum, ikke basert på objektiv overlegenhet innen design eller plattform.

EtherDelta

EtherDelta, en DEX som spesialiserer seg på ERC20-tokens, er den ledende pakken på $ 8,5 mln i 24 / timers volum. Den kjører på Ethereum blockchain, og hvis du ønsker å bytte ETH mot en ERC20, vil den ha alle og alle tokens du leter etter.

Innskudd og uttak i børsen styres av smarte kontrakter drevet av Ethereum, og alle transaksjoner på børsen (innskudd, handler og uttak) krever at gass behandles gjennom nettverket.

red

EtherDelta integreres også med Meta Mask og Ledger Nano S, slik at du kan sende finansiering direkte fra disse lommebøkene til børsens smarte kontrakt. Du kan også opprette en lommebok på børsens nettside – bare sørg for å skrive ned den private nøkkelen, for uten den vil pengene dine sitte fast i denne lommeboken for ingen å få tilgang til.

Av de tre alternativene for kontoadministrasjon er det definitivt minst sikkert å opprette en ny lommebok og en privat nøkkel. Ether Deltas DNS ble hacket tilbake i desember 2017, og hackeren phishing-midler via et falskt nettsted som tillot ham å nøkkel logge private nøkler. Gode ​​nyheter er at hvis du brukte en Nano Ledger S eller Meta Mask mens du besøkte det falske nettstedet, hadde du hatt det bra – bare lommebøker der den private nøkkelen ble lagt inn manuelt på det falske nettstedet, ble angrepet..

Foruten dette sikkerhetsbruddet, er Ether Deltas akilleshæl også den største styrken: Ethereum-nettverket. Børsens smarte kontrakter holder midler spesielt sikret, og låser dem til de er signert av en brukers private nøkler, men dette betyr også at børsen kan fungere dårlig hvis Ethereum-nettverket er overbelastet. Så hvis for mange mennesker slipper uanstendige kontanter på Crypto Kitties, kan du rive håret ut når handelen din tar timer eller ikke går gjennom i det hele tatt.

IDEX


IDEX, en annen Ethereum-drevet sentral, kommer inn bak EtherDelta til $ 4,7 mln i 24 / timers volum. I likhet med konkurrenten, tilbyr den stort sett alle tenkelige ERC20-symboler, midler forvaltes via smarte kontrakter, og hver transaksjon krever gass.

IDEX

I motsetning til EtherDelta fungerer IDEX imidlertid som en voldgiftsdommer for hver handel, noe som betyr at IDEX smarte kontrakter validerer transaksjoner før de sendes til Ethereum-nettverket. Dette tjener et par funksjoner. For det første lar IDEX ordrekvalitetskontrollere, og sørger for at hver handel er gyldig før den utføres og holder en kø med transaksjoner for å effektivisere behandlingen. For det andre kan IDEX oppdatere kontosaldoer utenfor kjeden etter at de har sendt en transaksjon, noe som gjør det lettere for en sentralisert utveksling uten å ofre sikkerheten.

Generelt ser IDEX ut til å behandle bestillinger raskere og mer effektivt enn EtherDelta. Det ligger mindre enn EtherDelta, men det er fortsatt sett til Ethereum Network som dets motstykke. Videre har den andre ulemper, inkludert et $ 40 uttak minimum og et minimum av $ 150 for produsent ordrer og $ 50 for taker handler.

OpenLedger DEX

I tredje på $ 1,5 mln i 24 / hr volum er OpenLedger DEX. Denne desentraliserte børsen er vår første pause fra de mer populære Ethereum-alternativene, da den er bygget på Bitshares-plattformen.

Som et resultat, hvis du ønsket å bruke OpenLedger og du allerede hadde en Bitshares-konto, ville du være klar. Alternativt kan du også opprette en OpenLedger-konto eller lage en OpenLedger-lommebok. Sistnevnte er en nettleserlommebok, noe som betyr at du bare får tilgang til den fra den spesifikke datamaskinen du åpnet kontoen på. Med kontoalternativene vil du imidlertid kunne få tilgang til DEX fra hvilken som helst datamaskin.

oldex

En vakker funksjon av kontoene: brukernavnet ditt fungerer som lommebok-ID. Kult, ikke sant? Dette betyr at du ikke trenger å holde oversikt over en lang streng med tall for å få tilgang til kontoen din.

Når du har opprettet en konto eller lommebok, kan du bruke den til å handle på OpenLedger DEX for en rekke mynter. I motsetning til IDEX eller EtherDelta er valgene dine ikke begrenset til ETH og ERC20-tokens. Du kan handle for Bitcoin, altcoins og til og med USD / EUR-par i form av BITUSD / BITEUR (Bitshares fiat-pegged eiendeler). Tatt i betraktning at den er bygget på Bitshares plattform, er Bitshares mynt (BTS) DEXs innfødte mynt.

Waves DEX

Kommer sist med et døgnvolum på $ 1 mln, vi har Waves. I likhet med OpenLedger tilbyr Waves ’DEX mer enn bare ERC20-tokens og ETH-par. Det lar deg handle i USD, EUR, BTC og WAVES, Waves-plattformens opprinnelige mynt.

bølger

Hvis du ikke hadde gjettet allerede, fortsetter vi å ødelegge det for deg: ja, Waves ‘DEX er * sjokkerende * bygget på Waves’ plattform. Så du trenger å laste ned Waves lommebok før du får tilgang til sentralen. Årsaken er at lommeboken integreres med børsen, slik at du kan handle direkte fra lommeboken uten å måtte sette inn på selve børsen.

Waves skiller seg ut fra andre DEX-er med ordresammenligningssystemet. Takket være sin nye design håndteres all ordrematching på en sentralisert server. Dette tillater brukere bestillingshastigheten til en sentral sentral med sikkerheten til en desentralisert, ettersom alle handler utføres on-chain lommebok til lommebok.

Rising Stars

Før vi avslutter denne artikkelen, er det verdt å nevne noen få stigende stjerner i feltet som ønsker å forstyrre den nåværende DEX-modellen:

  • Altcoin.io: Denne DEX vil bruke atombytter for å lette utveksling trader-to-trader, og tilbyr det som kan være det mest desentraliserte alternativet tilgjengelig når det går live. Brukere trenger bare å sette inn midler i altcoin.ios lommebok for å begynne å bytte peer-to-peer. Til sammenligning er det som en desentralisert Shapeshift – som faktisk ikke er en DEX, selv om den ofte er merket som sådan. Altcoin.io ga nylig ut en betaversjon av deres produkt for test bare nettomynter, og teamet håper å få en fullt operativ versjon lansert i 1. kvartal 2018.
  • 0x: Den 0x desentraliserte utvekslingsplattformen er en komplett 180 fra den typiske DEX-opplevelsen. Med 0x administreres alle ordrer (og deres ordrebok) av et off-chain nettverk, mens alle handler utføres on-chain. Videre kan alle kjøre en sentralnode for å tilføre likviditet i nettverket, et lignende system som ankerne som utgjør Stellars infrastruktur. Til slutt tillater 0x utviklere å bygge applikasjoner på plattformen, så det ligner på Waves eller Ethereum i den forbindelse.
  • Loopring: Så dette er ikke en DEX per se, men snarere en desentralisert utvekslingsprotokoll. Med Loopring har brukere tilgang til ordrer på ethvert marked – desentralisert eller sentralisert – som har integrert seg med Loopring. Dette gir ikke bare brukere tilgang til teoretisk bunnløs likviditet, men det ringmatchende ordresystemet strenger ordrer sammen, noe som gir mulighet for en ordrering der hver handel er ansvarlig for å tilfredsstille en annen i sekvensen.

Siste tanker

Det er en håndfull andre DEX-er som vi ikke dekket i denne artikkelen, for eksempel Stellars DEX, Bisq og CryptoBridge. Disse hadde ganske enkelt lavere volumer enn de andre vi dekket, da vi valgte å ikke dekke noe DEX under $ 1 mln verdt på 24 / t volum.

Hver DEX har sine egne fordeler og ulemper. Ethereum-baserte DEXer som EtherDelta og IDEX, for eksempel, integreres med Ledger Nano S maskinvarebokje, og dette muliggjør den mest sikre handelen tilgjengelig. Når det er sagt, er de også de minst brukervennlige av gjengen, ettersom de kan svikte av nettverksoppblåsthet og overbelastning.

OpenLedger and Waves tilbyr derimot mer fleksible handelspar. De kan ha færre mynter / tokens, men du er ikke begrenset til at ETH bare handler par. Som en avveining har du ikke kompatibilitet med maskinvarelommebok, og lommebøkene du bruker til handel kan være gjenstand for hackingsforsøk og brute force passord-gjetningsangrep..

Uansett hvilken smakshandler du er, er det en DEX der du kan smake på. Så prøv dem, finn det du liker, og kom til å handle den desentraliserte valutaen din på en desentralisert plattform.

Du kan finne en komplett liste over desentraliserte børser på inDEX, et prosjekt som sporer desentralisert utveksling og lister opp relevant informasjon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map