Møt Alexandra Prodromos | Drivkraften bak Chicago’s Rise as a Leading Blockchain Hub

Alexandra Prodromos, administrerende direktør i Chicago Blockchain Center

alexandra lexy prodromos chicago blockchain center administrerende direktør

Alexandra Prodromos har jobbet flittig med teamet sitt for å bygge opp Chicago as de by for blockchain-oppstart og ressurser.

Som administrerende direktør for den ideelle organisasjonen Chicago Blockchain Center (CBC), Alexandra jobber tett med både privat og offentlig sektor for å vokse og støtte blockchain-samfunnet i Illinois. Fra å være vert for møter og workshops for studentutviklere til å kjempe mot feilinformasjon i vanlige medier, gjør CBC alt.

Annet enn hennes arbeid i CBC, er Alexandra også forsknings- og markedsstrateg på Bloq, Inc. og tar sin mastergrad i informasjonssystemer ved Northwestern University.

Coin Central’s Steven Buchko hadde nylig muligheten til å stjele noen minutter ut av en av Alexandras syltetøysdager for å lære mer om CBC og hennes hopp til kryptovaluta.

Intervjuet

SB: Hvordan ble du først involvert i blockchain-teknologi og kryptovaluta?

AP: Det er faktisk en rar historie. Jeg er ikke utvikler, selv om jeg for øyeblikket gjør en mastergrad i Northwestern i informasjonssystemer. Det inkluderer databaseadministrasjon og litt koding også, men det er ikke bakgrunnen min.

Min lavere grad var i statsvitenskap, og jeg ønsket å gå på jusstudium. Jeg var spesielt interessert i teknologier som jeg trodde kunne endre eller forstyrre det juridiske rommet – for eksempel automatisert funn. Jeg var interessert i hvordan søk etter nøkkelord på tusenvis av sider med juridiske dokumenter ville endre hvordan advokater ville bli fakturert eller finne presedens.

Rundt 2014 hørte jeg om smarte kontrakter. Min umiddelbare tanke var: “Hvordan kan disse være gjeldende for juridiske kontrakter?” Jeg begynte å lære mer om dem uavhengig og til slutt oppdaget blockchain-teknologi som helhet. Når jeg gjorde det, innså jeg at teknologien utvider seg utenfor det juridiske rommet. Jeg visste at det kom til å påvirke alle bransjer.

Denne [blockchain] ligner det grunnleggende nivået på internett – en sikker metode for å overføre verdi som vil påvirke forretningsprosessene i alle bransjer fremover.

Når jeg først skjønte det, ble jeg forelsket. Jeg undersøkte stadig emnet, som på den tiden for det meste gikk gjennom Reddit-feeder og Twitter, og jeg leste noen bøker om det. En av de første bøkene jeg leste var Age of Cryptocurrency av Michael Casey og Paul Vigna. Begge er bidragsytere til Wall Street Journal, og jeg syntes de gjorde en god jobb med å forklare kryptoaspektene jeg ikke hadde vært så involvert i.

I tillegg begynte jeg å gå på konferanser og møter, og prøvde å møte så mange mennesker jeg kunne.

Som en collegeutdanningsgave fikk foreldrene mine en billett til Consensus-konferansen i New York. Jeg hørte folk som Matthew Roszak snakke, og jeg møtte til og med Vitalik Buterin kort. Han er bare rundt en måned eldre enn meg, og jeg kunne ikke tro at han hadde gjort alt han hadde på den tiden.

Det var på den konferansen jeg hørte guvernøren i Delaware presentere deres Delaware Blockchain Initiative.

Jeg tenkte for meg selv: ”Hvorfor kan ikke Chicago være et knutepunkt for blockchain? Når det gjelder vekst i oppstart, er det en mer levelig plass enn San Francisco eller New York. “

Jeg så for meg at vi kunne samarbeide med [Illinois] regjeringen for å skape mindre tyngende lovgivning og regulering enn det som eksisterte i New York. New York BitLicense er beryktet nå.

Jeg trodde det var en flott mulighet, så jeg la sammen et forslag og henvendte meg til det nyopprettede Illinois Department of Innovation and Technology. Jeg endte opp med å jobbe med dem i en blockchain-arbeidsgruppe som den eneste ikke-statlige deltakeren. Ved hjelp av mange andre byråer opprettet vi Illinois Blockchain Initiative (IBI).

Derfra fortsatte jeg å gå på konferanser. For omtrent halvannet år siden traff jeg Matthew Roszak på en av konferansene, og han førte meg med på Bloq. Siden juni har jeg vært sterkt involvert i Chicago Blockchain Center som gjennomfører den tredje spissen av Illinois Blockchain Initiative – økosystemutvikling i Chicago.

Dette innebærer å skape det fysiske rommet for møter, fremheve spesifikke oppstart og tilby pedagogiske ressurser. Læringsressursene er ikke bare for enkeltpersoner. De er også for spesifikke bransjeenheter som vil lære mer om teknologiene.

Vi jobber for å bekjempe mye av den villedende rapporteringen om emnet. Nå som Bitcoin har blitt kastet mye mer inn i mainstream, er organisasjonen vår viktigere enn noensinne.

illinois blockchain-initiativ

Illinois Blockchain Initiative

SB: Hvilken tilbakeslag, hvis noen, var der med Illinois Blockchain Initiative som det eneste ikke-statlige medlemmet i gruppen?

AP: Det er ganske fantastisk. Da jeg nærmet meg dem hadde de “Bringing Illinois into the Future” tekniske initiativer på plass, og blockchain var allerede et lite stykke av et av initiativene deres. Det hadde vært på radaren deres, men de følte ikke behov for å forfølge den aggressivt siden det fremdeles var tidlige dager. Selv i dag er det fortsatt tidlige dager for blockchain.

Jeg er overrasket over hvor fremtidsrettede de var når vi snakket gjennom det. I mitt sinn er det offentlige en naturlig anvendelse av blockchain. Det trenger gjennomsiktighet, og det er en måte å gi et pålitelig register til bestanddeler. Når vi snakket gjennom det, var de ombord med en gang. Jeg mottok ingen tilbakekobling.

SB: Du snakket om en trekantet tilnærming for Illinois Blockchain Initiative. Det ene er økosystemet. Hva er de to andre??

AP: Det andre er å gi ikke-belastende regulering i delstaten Illinois. Et av byråene som er involvert i IBI heter IDFPR, Illinois Department of Financial and Professional Regulation. De gir spesifikk veiledning som fremhever eksisterende lover for overføring av penger og hvordan de gjelder Bitcoin og potensielle kryptovaluta-virksomheter.

De utdanner også lovgivere om hva teknologien er, slik at de kan lage ny lovgivning som ikke er altfor restriktiv, men som fremdeles beskytter bestanddeler. Den mest interessante delen, etter min mening, er pilotprogrammene de gjør.

De gjorde en i fjor med Cook County opptaker av gjerninger, en av byråene som er involvert i IDF [Illinois Department of Finance] -konsortiet. Og de gjør noen andre også i år.

En av dem kommer til å være en digital ID-løsning som de vil bruke til å spore fødsels- og dødsattester på den offentlige blockchain. De gjør også en med helsepersonellregister. Og de vil også potensielt tokenisere grønne energikreditter.

De tar det ekstra skrittet i å ikke bare overvåke økosystemet og beskytte bestanddeler, men også ved å “spise sin egen hundemat”. De ser hvordan denne teknologien kan påvirke offentlig sektor i sine egne byråer.

Landsdekkende Blockchain-fellesskap

SB: Arbeider andre stater og / eller byer med Chicago og Illinois for å bygge ut sine egne programmer?

AP: Ja, Illinois har jobbet med Delaware litt fra det jeg har sett. Vi snakket også nylig med noen mennesker i New York om potensielt å jobbe med dem.

Vi har et søster blockchain-senter i DC som faktisk påvirket hvordan vi er strukturert. De er sponset av Chamber of Digital Commerce, og tjener mer til å utdanne regulatorer på bakken.

Det er også et blockchain-senter i LA som vi har snakket med. De er i ferd med å utvikle programmet sitt.

SB: Noe som ser ut til å ha imponert blockchain-samfunnet, er hvor kunnskapsrike de fleste regulatorer har vært når de snakket om teknologien, spesielt i den nylige høringen med SEC og CFTC.

AP: Matthew Rozsak, grunnleggeren av Chicago Blockchain Center og grunnlegger av Bloq, deltok faktisk i kongresshøringer om blockchain i 2015. Forskjellen i hvordan Kongressen snakker om det i 2018 kontra den gangen er veldig kul.

Nå er det blockchain-konferansen i kongressen og spesifikke representanter som handler om det. Det har vært interessant å se utviklingen siden da han snakket om det til nå.

SB: Hvilke andre endringer har du sett i blockchain-bransjen de siste årene?

AP: Da jeg først begynte, ville jeg fortelle folk at jeg jobber for et selskap som tilbyr blockchain-løsninger, og jeg vil bare få blanke blikk. Hvis de hadde hørt noe, var det bare Bitcoin.

Nå kan ikke folk høre nok om det. Jeg snakker med alle andre Uber-drivere om krypto. Jeg tror jeg gir ut flere kort på disse turene enn på arrangementer noen ganger. Det er sprøtt – alle begynte å legge merke til det i løpet av det siste året.

En annen ting jeg har lagt merke til er appetitten til studentutviklermiljøet. Det har vært kult å se på fordi det er noe jeg virkelig brenner for.

Det store problemet vi ikke har løst helt ennå er det begrensede tilbudet av blockchain-utviklere. Jeg hørte en statistikk som Javascript, et relativt nytt språk, har om ni millioner kompetente utviklere verdensomspennende. På den annen side anslås det at det er omtrent for enkelte blockchain-språk, som Solidity fem tusen kompetente utviklere verdensomspennende.

For all den nye innovasjonen som skjer, er det viktig at vi fremdeles opprettholder utviklermiljøet med åpen kildekode og sørger for at folk er i stand til å bidra.

Chicago Blockchain Center fortid, nåtid og fremtid

SB: Fortell meg mer om verkstedene som Chicago Blockchain Center er vert for.

AP: Det er en av tingene vi vil gjøre mer av i 2018.

I fjor arrangerte vi en to-dagers oppstartsleir for smart kontrakt. Studentene måtte søke for å komme inn og passere en viss kompetanse slik at vi kunne dykke dypt inn i koden. Det ble arrangert på DePaul i samarbeid med University of Illinois. Professor Andrew Miller, en av de fremste tankelederne på smarte kontrakter og soliditet, var også involvert. På slutten av bare to dager klarte studentene å skrive flotte smarte kontrakter i Solidity.

Den boot camp ble virkelig godt mottatt. Vi hadde mer enn 50 studenter som deltok, og flere som vi måtte avvise. Vi fikk også mange mennesker til å kontakte oss etterpå og sa at de skulle ønske de visste om det på forhånd. Vi skal prøve å gjøre lignende arrangementer i år.

Vi samarbeidet også med HyperLedger i fjor for en to-dagers HyperLedger HackFest. Det ble arrangert på mHub, og HyperLedger-ledergruppen kom ut for støtte. Teamet deres gikk rundt for å sikre at folk visste hvordan de skulle bruke programvaren. Vi fikk også mange positive tilbakemeldinger fra den hendelsen.

Vi ønsker å være vert for lignende begivenheter, samt fremheve spesifikke oppstart i rommet. Vi hadde nylig et par av Blockstack grunnleggere kommer ut og gir publikum et innblikk bak gardinen på deres selskap. Det var veldig kult.

chicago blockchain center logo

SB: Hva er noen av de neste store tingene på docket for Chicago Blockchain Center?

AP: Vi skal fortsette å være vert for møtene våre som Chicago Ethereum Meetup, så vel som bransjespesifikke arrangementer som Chicago Blockchain Real Estate Collective og HyperLedger Meetups.

Vi ønsker også å bringe noen større stemmer til Chicago. Vi samarbeider med BTC Media som vert Distribuerte markeder i Chicago i april. Det er første gang de noen gang har gjort det her, og vi gleder oss veldig. Det kommer til å inkludere en hackathon, en kodeleir og en konferanse i løpet av helgen.

Til slutt skal vi formalisere inkubatorprogrammet vårt. Vi har vært i stand til å møte og komme i kontakt med mye av oppstartssamfunnet i Chicago, men vi ønsker å tilby mer formaliserte og dedikerte ressurser for dem fremover.

Vi jobber for å oppnå alle disse tingene mens vi fremdeles arrangerer flere workshops for studentutviklere.

SB: Hvor ser du blockchain-samfunnet i Chicago om 5 år fra nå?

AP: Det er tøft. Noen ganger er det vanskelig for meg å se enda et år fremover siden rommet endrer seg så raskt. Hvem ville ha spådd at ICO og tokenøkonomien ville være like viktig i fjor som de endte med å være?

Vi er unike fra andre blockchain-sentre der ute, fordi vi har støtte fra offentlig sektor og privat sektor som en ideell organisasjon. Vi kommer til å fortsette å jobbe gjennom Illinois Blockchain Initiative for å støtte dette voksende samfunnet på en måte som ikke kveles. Uansett hvor vi er fem år fra nå, vil jeg sørge for at det fortsatt er en stor del av samtalen.

Jeg vil også sørge for at vi fortsetter å utdanne studenter. Jeg vil gjerne ha et større program i så måte. For å gjøre det hjelper vi en av våre fondspartnere, Blockchain Education Network, med å vokse også.

Jeg vil gjerne se Chicago være det nasjonale, om ikke verdensomspennende knutepunktet for hovedkvarter for blockchain-oppstart og blockchain-pedagogiske ressurser. Himmelen er grensen.

SB: Alt annet du vil at leserne våre skal vite?

AP: Det er viktig å huske at vi er en ideell organisasjon; vi er alle frivillige. Vi prøver å være en ressurs som er fellesskapsdrevet. Med det ser vi alltid etter hjelp og forslag. Målet vårt er å være bindevevet mellom alle de forskjellige enhetene som finnes i Chicago for å gjøre et mer sammenhengende og inkluderende samfunn.

Takk skal du ha

Takk, Alexandra. Ikke bare for å ta deg tid til å snakke med oss, men for å også bruke så mye av fritiden din på blockchain community support. Vi ser frem til å se alt du og Chicago Blockchain Center skal oppnå for å gjøre Chicago til en eksemplarisk by for blockchain-innovasjon.

Tilleggsinformasjon

Chicago Blockchain Center

Illinois Blockchain Initiative

Distribuerte markeder

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map