MOVAs Lachlan McDonald ønsker å bringe ansvarlighet til forsyningskjeder

Lachlan McDonald, MOVA medstifter & administrerende direktør

lachlan mcdonald

Coin Centrals Steven Buchko tilbrakte nylig en ettermiddag (eller morgen for Lachlan) med å snakke med MOVA medstifter og administrerende direktør Lachlan McDonald. Bor i Australia, har Lachlan en rik historie innen forsyningskjeder som jobber med selskaper som BHP Billiton og Loch & Co.

Nå ønsker Lachlan og hans MOVA-team å koble sammen usammenhengende forsyningskjedenheter og bringe ansvarlighet til rommet på den beste måten de vet hvordan – gjennom blockchain. I dette intervjuet dykker vi inn i motivasjonene bak dette nye blockchain-selskapet og hvordan logistikksystemer kan dra nytte av den desentraliserte teknologien..

Intervjuet

SB: Hvordan ble du først involvert i blockchain-teknologi og kryptovaluta?

LM: Morsom historie, faktisk – de er to deler av det. Først har jeg hørt om blockchain i ganske lang tid. I min vanlige jobb jobber jeg med kontrakter og anskaffelser for firmaer som Boston Consulting og BHP Billiton. Det jeg gjør for dem er å transformere forsyningskjeder.

Jeg hørte mye om blockchain, men jeg hadde ikke sett noen praktisk, ekte teknologi som fungerer for øyeblikket. De store gutta som bruker det, optimaliserer seg selv. Det er Maersk, men de optimaliserer det for Maersk, ikke for globale forsyningskjeder generelt.

Jeg hadde dette i bakhodet da jeg tok barna mine til Disneyland for et par måneder siden. Fettere mine i Amerika var veldig interesserte i krypto, så jeg hadde hørt om Bitcoin og andre kryptovalutaer. De var veldig interessert i alle de nye, kule tingene som kom ut med teknologien, og de ønsket å kjøre den forbi meg for å få tak i hvilke ting de skulle investere i.

Etter gjentatte forsøk på å få meg til å sjekke det ut, satte jeg meg ned og så på hvor markedene var. Jeg ønsket å se om teknologien var operativ. Hadde de klienter i den virkelige verden, og i så fall hvem var disse klientene? Er de store Fortune 500-selskaper, eller er de et lite lastebilfirma utenfor Minnesota. Ingenting mot lastebilfirmaet fra Minnesota, selvfølgelig.

Det så ut til å være et reelt fravær av praktiske tekniske løsninger på virkelige problemer. Det var denne veldig godt markedsførte, spennende teknologien som potensielt kunne revolusjonere en hel rekke forskjellige områder – finansiering, verditransaksjoner fra person til person, verditransaksjoner fra person til person og fjerning av mellomledd. Mye av det var veldig spennende.


Men etter å ha prøvd å få teknisk endring til å skje for selskaper verdt 30 eller 40 milliarder dollar, vet jeg at det er veldig vanskelig. Når du må stole på mennesker og atferdsendring, brytes ting sammen. Teknologien kan være kult, men med mindre den fungerer i virkelige omgivelser, er den ganske utfordrende.

Så jeg vendte meg mot kusinen min og sa: “Jeg tror vi kunne gjøre dette bedre.” Jeg visste at den distribuerte hovedboken til blockchain ville gi meg muligheten til å drive smarte kontrakter. Så lenge du har fått ingeniørproblemet spikret, kan du distribuere disse tingene og begynne å generere virkelige produkter for kundene. Det er her min praktiske erfaring kommer inn.

Dette selskapet [MOVA] ble født i å prøve å knytte de to verdenene sammen. Problemene jeg har sett i den globale forsyningskjeden i løpet av karrieren og praktisk bruk av teknologien for å prøve å få den i hendene på den virkelige verden nå.

MOVA-system

Jeg er helt enig med deg. Du må ha dette fokuset på virkelige brukssaker for å få faktisk adopsjon, spesielt i forsyningskjeder. Hvordan oppnår MOVA dette?

I sin kjerne er MOVA et program som gjør det lettere å flytte ting. Å flytte ting er for tiden vanskelig.

Bedriftsbedrifter har store, komplekse forsyningskjeder og flytter millioner av varer i året. Hvis noe er sent, blir nedetiden vanligvis målt i hundretusener av dollar i timen.

Det vi gjør er egentlig ganske enkelt. Vi bruker smart kontraktsteknologi for å knytte partene i forsyningskjeden og få dem til å godta klare betingelser, fordi det ofte er der. For eksempel skulle autoritetsdirektøren være her på torsdag, men det var faktisk onsdag og et sted i midten brøt det hele sammen. Så de er enige om å fjerne vilkår, og disse vilkårene blir utført autonomt på blockchain.

Det som er bra med å utnytte smarte kontrakter, er at det gir oss virkelige ytelsesverktøy. Hvis varen går sent og ytelsen til lastebilsjåføren er under pari, betaler du mindre. Når du inngår kontrakten, kan du velge en rekke straffer hvis de er for sent.

Vi har klart å få Ethereum blockchain smart kontraktplattform til å integreres med sanntids GPS-teknologi i sanntid fra en rekke plattformer. Det gir deg oversikt over hvor flåten din er når som helst. Det gir deg også ytelseshistorikk, slik at du kan se tilbake og samle logger.

Et annet eksempel: de ti lastene som var sent i forrige måned, var faktisk ikke en lastebilsjåfør, det var lageret mitt. Du kan se at køtidene på lageret er forferdelige.

MOVA er tredelt. Det gir deg klarhet for leveringsbetingelsene, automatiserer gjennomføringen av disse leveringsbetingelsene og gir deg virkelige ytelsesverktøy.

I tillegg blir salg for transportselskaper for tiden utbetalt i løpet av 60 til 90 dager. Dette fører til betydelige kontantstrømsproblemer som kan føre til at et selskap går konkurs. Fordi disse selskapene må ta hensyn til risikoen for fordringer ved fastsettelse av renter, stiger basisrentene til over normal markedspris. Med MOVA vil betalingsvilkårene deres gå fra 60 til 90 dager til i det vesentlige øyeblikkelige.

Dette vil redusere kostnadene for både kunden og kunden fordi den fjerner alle de risikopremiene som alle legger inn. Kunden legger inn risikopremier fordi de trenger alt der i morgen. De har vanligvis veldig dårlige leveringsplaner, og systemene deres grensesnitt ikke godt med transportselskapets systemer.

Kan du fortelle meg noen eksempler på hvem som ville ha størst nytte av MOVA?

I fjor jobbet jeg med en av verdens største produsenter av gruve- og anleggsmaskiner. De har millioner av leveranser, men over 82% av disse leveransene ble fraktet når mindre enn 5% av dem skulle ha vært. Hver gang du uttrykker frakt, er det i gjennomsnitt 25% dyrere.

Det er to måter å akseptere det på. Først kan folk sette sine transaksjoner fra ende til annen på blockchain. Dette kan være litt vanskelig når folk bytter betalingsbetingelser over. De vil få våre automatiserte verktøy.

Den andre delen er at de bare kan ha rapporterings- og sanntids dashbordfunksjoner. Dette gir dem en månedlig rapport om alt som var sent (eller tidlig) og hvorfor det var sent (eller tidlig). Hvis jeg hadde det i mitt forrige liv, ville det vært et usedvanlig kraftig verktøy.

Min visjon for dette er imidlertid at når du kobler disse forsyningskjedene, bryter du ned barrierer mellom leverandører og kunder.

Vi ønsker å tilby en elektronisk auksjonsplattform som har sanntidskrav og ytelsesdata om den. Du vil kunne se karakteren til personene du spør. Du kommer ikke til å ha store anbudskostnader og store kontraktsledelser som fremskynder kostnader fordi du har sanntids ytelsesverktøy, og du kan se transaksjonsytelseshistorikken deres, som er mye kraftigere enn å gjøre et slags anbud.

Hvis du trenger en haster levering, kan du i hovedsak auksjonere den. Du kan tilby det til alle i det området som kan fullføre det for deg. For øyeblikket kan det være 15 leverandører som kan gjøre det i din region, men du vet ikke antallet deres.

Å koble disse partiene gjennom auksjonen senker den totale kostnaden per kilo for alle menneskene som har noe på den lastebilen. Det gjør også lastebilen billigere for transportselskapet å kjøre, så vel som reduserer miljøeffekten.

Jeg elsker tilknytningen til GPS-systemer. Har du noen planer om å knytte deg til andre typer IoT-enheter (Internet of Things) for å sikre kvalitet også?

Det er et utmerket poeng. Ja, IoT kommer til å være utrolig gunstig for oss på banen når den fortsetter å utvikle seg. Det kommer ikke bare til å være en kvalitetsvinkel for oss. Hvis vi har mer nøyaktige telemetriske sanntidsdata fra et større utvalg av datapunkter, vil det tillate en mer nøyaktig fremstilling av kravene eller kapasiteten til enhver tid på den markedet..

Vi prøver i hovedsak å ta hver kvadratmeter på hver lastebil og hver karrierevogn og hvert skip potensielt i verden og skape et nytt marked. Vi ønsker å demokratisere det og la et fritt marked utnytte den plassen mer effektivt.

For øyeblikket kan du se hvor en lastebil går, hvor fort den går osv. Men hvis du er i stand til å få en større forståelse av hvor boksene er relatert til hverandre på en lastebil, kan du begynne å stable dem i en mer effektiv ordre også. Du vil da kunne sende ordrer til alle spedisjonsselskaper eller kunder som tidligere hadde brukt mellommenn.

Disse IoT-tilkoblede enhetene skal nå kunne erstatte den mellomleddet ved å utløse redaksjoner selv. Det kan fortelle deg at lastebilen med pakken kommer nedover veien og når den kommer. Dette utløser en kaskade av hendelser – ikke bare med leverandøren du har den ene pakken med, men med flere leverandører og flere kunder som er koblet til den samme forsyningsgrenen..

mova app

Hvilke skepsis, om noen, har du hørt om når du når ut til potensielle kunder?

Egentlig har det vært en av de mest spennende delene av dette prosjektet, og hvorfor jeg har delt det i et kraftig verktøy som egentlig er gratis å bruke. Vi tar et lite transaksjonsgebyr for transaksjonene som kommer gjennom, men verktøyet er gratis å laste ned.

Jeg har snakket med to av de tre største gruveselskapene i verden. Jeg har også snakket med det største transportforsikringsselskapet i Asia-Stillehavsregionen. De har alle bedt om prøveversjoner, og vi gjør for øyeblikket en prøve fra den virkelige verden med vår smarte kontrakt på Hastings D.&E, en av verdens største Caterpillar-forhandlere og en av de største selskapene i Australia.

Den smarte kontrakten vår er i drift, og vi har jobbet med dem for å avgrense brukergrensesnittet, arbeidsflytprosessen og også ledelsesrapporteringsprosessen.

Vi har gjennomført prøvelser med dem siden januar, og de går veldig bra. Det viser at vi viser noen form for virkelighet.

Det er vår filosofi. Det må fungere for fyren som er på et lager klokka 3 om morgenen, og han er helt avlyttet.

Verktøyet må være enkelt, effektivt, og han må gå: “Dette kommer til å gjøre jobben min enklere. Det kommer til å gjøre livet mitt lettere. “

Når kunden til et transportselskap ser produktet og sier: “Wow, jeg kan faktisk ha sanntids ytelsesverktøy for å stimulere til riktig atferd. Jeg vil ha denne pakken levert i sin helhet, i tide og ikke ødelagt, og jeg kan se hvordan det har skjedd. ” Det er utrolig verdifullt.

Hva medregnet i din beslutning om å bygge på toppen av Ethereum over andre plattformer eller til og med bygge din egen blockchain?

Utmerket poeng. Mens jeg var i LA, leste jeg whitepapers og gikk også gjennom kildekoden. Ethereum, for meg, så ut som det hadde de mest nyttige, praktiske og testede smarte kontraktsverktøyene som er tilgjengelige å bruke.

Jeg hadde gått og møtt NEO-gutta og snakket om hvor de er. Det prosjektet er veldig spennende. Jeg tror funksjonaliteten deres blir veldig kul, men de var på et annet sted enn det jeg trengte. Jeg trengte en bevist løsning som fungerer nå.

Når vi gjennomgår denne prosessen, ser det ut som de fleste smarte kontrakter som for øyeblikket er der og er i drift, er ganske enkle på en transaksjonell måte. Det handler om verdi fra en part til den neste med en eller annen form for underleverandørfunksjoner som kan kontrollere noen saldoer, eller kanskje sjekke noens transaksjonshistorikk, men det er virkelig så langt som driftsprodukter jeg er klar over.

Hva har vært noen av utfordringene dine med å bygge ut MOVA?

Den vanskelige delen er å få front-enden til å fungere på en enkel og elegant måte. Det vi har skrevet, er i stand til å ta et komplekst betinget datasett på hvor en transaksjon utløses og hvem kontoene er som utløste transaksjonene.

Den henter inn all informasjon om strukturene med variabel hastighet, og den kan slette data med hensyn til hvor den trekker strukturer med variabel hastighet. Det er en rekke betingelser for å sikre at du får riktig lastebil til riktig jobb. Hvis du får feil lastebil, koster det mer og mer tid.

Derfra utløser vi alle ytelseselementene via GPS-systemet. Så gir det deg i det vesentlige noen flagg underveis. For eksempel vil den fortelle deg om en pakke ligger bak, resonnementet, og spør deg hva du vil gjøre med det.

Jeg ønsker ikke å sette folk tilbake i et hjørne med et system som ikke er smart og automatisk dokker betaler for alle som er et sekund for sent. Ingen vil ha det. Det er ikke som driver riktig oppførsel, og folk som er smartere enn meg, finner veier rundt det.

Hva er det neste for MOVA?

Vi har testet produktet, og det er operativt. Vi har en prøveversjon som en klient kjører gjennom og bruker dummy-transaksjoner for å teste funksjonaliteten.

Vi kommer til å presse dette til flere operasjonelle kunder i løpet av de neste tre månedene. Men når dette går live, vil vi at dette skal være et verktøy som alle tar opp og sier: “Gud, hvorfor ble ikke dette oppfunnet før? Det er så enkelt og enkelt å bruke. ” Det som er bra er tilbakemeldingene jeg har fått så langt, er at hvordan folk allerede nærmer seg det.

Er det noe annet du vil at leserne våre skal vite?

Et par ting. Den ene er at vår filosofi er at vi er en virkelig ingeniørløsning. Vi har for øyeblikket operasjonelle forsøk for å få riktig teknologi.

Teamet jeg har satt sammen, i det vesentlige eks-McKinsey, tidligere Boston Consulting, Amazon og IBM-gutter, alle tenker som jeg, fordi vi vil lede, ikke følge.

Det er viktig for oss å sikre at vi er gjennomsiktige og at produktet er ekte fordi jeg personlig synes at mye av teknologien som er der ute er utrolig spennende, men det er en kultur bak markedsføringshypen for øyeblikket som gjør mange mennesker ikke hoppe inn av de rette grunnene. Jeg vil forsikre meg om at teknologien i det minste jobber på prøvebasis, vi setter sammen et team som virkelig er investert i å få dette til å fungere, og at vi har erfaring i stedet for å prøve å sette folk på laget med så mange fancy høyskoler som mulig. Sannsynligvis å være litt frekk nå.

Takk skal du ha

Frekk, Lachlan, men det er ok – frekk er bra. Takk igjen for at du reiste deg ved daggry for å snakke med oss. Vi ser frem til lanseringen og ønsker MOVA lykke til!

Er det en prosjektstifter du vil at vi skal intervjue? Send oss ​​en tweet @realcoincentral med dine forslag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map