Monero vs Bitcoin: Monero vedtatt av privatlivsfokuserte kryptobrukere

Bitcoin ga verden digitale kontanter. Evnen til å handle store summer over hele verden uten å måtte be om tillatelse og uten behov for å bruke mellommenn er virkelig banebrytende. Men på tross av alle fordelene i forhold til nasjonale fiat-valutaer, ser Bitcoin ut til å bare tjene et begrenset sett med brukstilfeller. Det er ikke veldig privat, transaksjonene går generelt tregt og blir kostbare. Det blir vanskeligere å oppgradere og legge til nye funksjoner i protokollen, noe som gjør den motstandsdyktig mot nye innovasjoner og teknologier.

Så kom Monero – privat som standard med sporbare transaksjoner. Den har en adaptiv blokkstørrelse. Den har sin egen kodebase og er ikke bare en annen Bitcoin-klon. Selv utviklerne er hovedsakelig anonyme. Monero merker av de fleste tillatelsesfrie digitale kontantbokser – er det alt for godt til å være sant?

I denne Monero vs Bitcoin-sammenligningen vil vi se nærmere på Moneros funksjoner som har hjulpet den til å vokse til en topp 10-kryptovaluta.

Hvorfor Bitcoin mangler privatliv og hva Monero gjør med det.

Bitcoin er pseudonymt, noe som betyr at brukere kan gjøre transaksjoner uten å oppgi identiteten deres. I stedet for å bruke virkelige identiteter slik bankene gjør, bruker Bitcoin adresser for å muliggjøre transaksjoner mellom lommebøker. Problemet er at adressene, sammen med transaksjonsinformasjonen, blir lagret på en offentlig reskontro. Selv om brukere kan gjøre transaksjoner uten å legge ved sin personlige identitet, er det nå allment kjent at Bitcoin-blockchain blir utvunnet av blockchain-analyseselskaper. Disse selskapene er i stand til å de-anonymisere Bitcoin-transaksjoner med høy grad av nøyaktighet.

I motsetning til Bitcoin, der du må ta ekstra skritt for å oppnå anonymitet, har Monero personvern slått på som standardinnstilling. Sporbare transaksjoner og anonymitet er innbakt i protokollen.

Som en bivirkning av anonyme og ikke-sporbare transaksjoner er Monero mer soppbar enn Bitcoin. Fungible betyr ganske enkelt at du ikke kan skille en mynt fra den neste. Bitcoins kan bli smittet. For eksempel, hvis en bestemt børs har blitt hacket, eller midler blir stjålet, kan de hackede eller stjålne Bitcoins spores og deretter svartelistes av børser eller leverandører. Dette kan gjøre en prosentandel av Bitcoins ubrukelig, noe som ikke er ideelt for en digital representasjon av kontanter. Moneros iboende sporbarhet gjør dette til et ikke-tema.

Hvordan oppnår Monero akkurat personvern?

Monero bruker tre forskjellige personverninnovasjoner, nemlig ringesignaturer, fortrolige ringtransaksjoner og skjult adresser.

Ringsignaturer skjule informasjon om avsenderen, ved hjelp av en teknikk der en gruppe brukere signerer transaksjonen. Dette tilslører hvem den faktiske avsenderen var.

Deretter ved å bruke en teknikk kjent som RingCT, som står for Ring fortrolige transaksjoner, Alice kan sende Bob litt Monero, og de eneste som noensinne vil vite beløpet som sendes, er Alice og Bob. Selv om transaksjonen er synlig i blockchain, er det ingen måte å fastslå beløpet som ble gjennomført.


Til slutt bruker Monero snikadresser som gir personvern til mottakeren av en transaksjon. Stealth-adresser bruker ‘spend key’ for å skjule mottakerens adresse. En avsender kreves for å generere en forbruksnøkkeladresse for mottakeren og sende Monero gjennom denne adressen. En ‘visningstast’ brukes deretter av mottakeren for å vise innkommende transaksjoner. Denne metoden betyr at mens en transaksjon er registrert på blockchain, er det bare avsenderen og mottakeren som kan bestemme hvor betalingen faktisk ble sendt.

Monero vs Bitcoin: Andre viktige forskjeller

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map