Min erfaring med å bruke en Bitcoin-minibank

I min tidligere forskning for Coinbase-alternativer oppdaget jeg en ganske ny måte å kjøpe Bitcoin og andre altcoins på – Bitcoin-minibanker. Som vanlige minibanker setter du inn penger på maskinen, men i stedet for å motta pengene dine på en bankkonto, mottar du en tilsvarende mengde Bitcoin i en lommebok som du gir.

Det er for øyeblikket over 1700 Bitcoin-minibanker i 58 land. Disse maskinene er ikke den eneste måten å kjøpe kryptovaluta med kontanter. Utover tusenvis av minibanker er det nesten 40.000 tjenesteleverandører som kan hjelpe deg med å bytte Bitcoin mot kontanter og omvendt.

Bitcoin-minibanker har nylig dukket opp i elektroniske artikler som fremmer den stadig voksende adopsjonen av Bitcoin, men jeg antok (feilaktig) at de var begrenset til store byer. For moro skyld skrev jeg inn adressen min den Mynt minibankradar for å se hvor langt jeg må reise for å prøve en av disse dårlige guttene.

Jeg ble sjokkert over å finne at det er en Bitcoin-minibank bare kvartaler fra leiligheten min på baksiden av en Chevron-bensinstasjon. Hvem hadde trodd at en by på bare 140 000 ville være i forkant av fremskritt i kryptovaluta?

Mitt første inntrykk

Minibanken var litt vanskelig å finne skjult bak en bunke med vannflaskekasser og et par mini-fat. Etter å ha skiftet litt lager, hadde jeg god plass til å jobbe og kan begynne å kjøpe krypto.

Jeg blir møtt med en enkel skjerm som viser valutakursene for hver av de tre valutaene som tilbys – Bitcoin, Dash og Ethereum.

Bitcoin minibank

Jeg ser ved første øyekast at dette ikke blir et billig eksperiment. Bitcoin er oppført til nesten $ 1000 mer enn markedsrenten for en pris på $ 6818,36 USD. For de som ikke ønsker å gjøre matte, handler det om en 17% påslag – en ikke så liten kostnad for enkelhets skyld.

Ok, la oss begynne å bytte.

Etter å ha valgt å “kjøpe Bitcoin” får jeg beskjed om at jeg må være registrert for å bruke minibanken. Det virker rart at jeg trenger å registrere meg for å kjøpe en valuta som ble populær, delvis på grunn av personvernaspektene, men jeg bestemmer meg for å fortsette uansett. Jeg har ingenting å skjule.

Bitcoin minibankregistrering


Jeg blir først bedt om å legge inn min telefonnummer for å motta et engangspassord. Enkelt nok. Jeg får teksten med passordet mitt nesten umiddelbart.

Når jeg har angitt passordet mitt, må jeg skanne begge sider av passordet førerkort. Dette virker litt invasivt, men nok en gang, jeg skyver fremover.

Bitcoin ATM førerkortinngang

Så mye for personvernet

For det siste trinnet i registreringen, må jeg ta en selfie. Dette er vanligvis der jeg vil trekke linjen om personvern; Jeg er imidlertid nysgjerrig på å se hvordan resten av prosessen spilles ut, så jeg tar et bilde. Ofringene jeg bringer for å produsere en interessant artikkel.

Bitcoin minibank-selfie

Mitt første selfieforsøk blir avvist fordi jeg ikke smiler. Dette er et merkelig krav, men greit. Jeg prøver igjen og viser frem mine perlehvite denne gangen, og det gjør susen. Endelig tid til å kjøpe litt Bitcoin.

Vel, ikke akkurat.

Den neste skjermen informerer meg om at registreringen min er sendt, men ikke godkjent ennå. Denne prosessen kan ta opptil 5 minutter – et anslag som jeg er sikker på er på den optimistiske siden. Jeg kunne enten stå i bensinstasjonen og ventet vanskelig på godkjenning, eller jeg kunne kalle det en dag og besøke igjen i morgen. Jeg velger det siste.

La oss kjøpe litt Bitcoin

Jeg dukker opp dagen etter og setter kursen rett mot minibanken – en handling som bensinstasjonstjeneren tydeligvis ikke var vant til å se. Gjennom en uformell chit-chat lærte jeg at de hadde fått minibanken for et par måneder siden, men det hadde ikke fått veldig mye action. Jeg avsto fra å fortelle ham at den 5 fots høye drikkebunken foran maskinen sannsynligvis ikke hjalp. Annet enn det, visste han ikke for mye om minibanken eller kryptovalutaen generelt.

Tilbake på maskinen må jeg nok en gang oppgi telefonnummeret mitt for å få passordet mitt.

Suksess! Nå er jeg endelig i stand til å angi mottakerens lommebokadresse for min Bitcoin. Jeg logger inn på lommebokontoen min på telefonen og trekker opp QR-koden. Mens jeg gjør dette, går jeg ut av minibanken og må oppgi telefonnummeret mitt igjen. Gudskjelov har ikke travelt.

Bitcoin ATM Wallet Informasjon

Å legge inn lommebokinformasjonen min er mye enklere enn jeg forventet å være. Skanneren på minibanken har ingen problemer med å lese bildet fra telefonen min mens jeg holder det opp mot kameraet. Etter at problemene mine tok en selfie dagen før, trodde jeg at dette ville være et problem.

På neste skjerm kan jeg bekrefte adressen min og begynne å sette inn litt penger.

Bitcoin minibank Sett inn kontanter

Jeg glir inn en skarp $ 10-regning (baller!) Og godkjenner transaksjonen min. Jeg mottar deretter en bekreftelsesmelding og reiser hjem og vet at disse utvekslingene vanligvis tar noen minutter. Vel hjemme sjekker jeg Bitcoin-lommeboken min, og sikkert er midlene der!

Mine tanker

Å kjøpe Bitcoin gjennom en minibank var på ingen måte en hyggelig oppgave. Registreringsprosessen er unødvendig påtrengende, og de dårlige valutakursene oppveier det positive ved enhver bekvemmelighet du kan oppnå ved å bruke maskinen. Jeg tviler på at jeg skal bruke en igjen i nærmeste fremtid.

Når det er sagt, tror jeg disse minibankene er ideelle for mennesker uten tilgang til en bankkonto eller de som prøver å kutte bånd til dagens økonomiske system. Ettersom Bitcoin blir en mer utbredt betalingsmåte over hele verden, kunne jeg også se at minibanker som dette er populære blant reisende som ønsker å unngå de dårlige kursene som finnes i valutavekslingene i hvert land..

Den økende populariteten til Bitcoin-minibanker er en god refleksjon av trinnene verden tar mot adopsjon av krypto. Etter hvert som teknologien forbedres og valutakursene blir mer håndterbare, har jeg ingen tvil om at maskiner som disse vil bli mye brukt i byer, både store og små, over hele verden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map