Med Blockchain er eierløse virksomheter i horisonten

Eiere Schmowners

Nesten alle bransjer bruker nå blockchain-teknologi for å forbedre prosessene og bli mer effektive. Imidlertid er det fremdeles en flaskehals som hver ansatt, mellomleder og ledelse takler daglig: søtt, søtt byråkrati. Hvor effektiv kan en virksomhet være hvis de fleste avgjørelser trenger fire godkjenningsnivåer før du kan handle?

Eierløse virksomheter kan virke som en dårlig historie fra en Sci-Fi-film, men vi er faktisk nærmere denne virkeligheten enn den ser ut til. La oss bygge en virksomhet fra grunnen av og se nøyaktig hvordan vi kommer dit.

Trinn 1: Dannelse uten eier

For å danne vår eierløse virksomhet skal vi opprette en desentralisert autonom organisasjon (DAO) ved hjelp av smarte kontrakter på Ethereum-nettverket. Før vi går videre, bør vi definere noen av disse begrepene.

EN smart kontrakt er et stykke dataprogrammering som kjøres automatisk når visse betingelser er oppfylt. Disse kan være så enkle som “Jan betaler Bob $ 10 hver dag det regner i Chicago,” der den smarte kontrakten henter data fra en værtjeneste. Eller du kan strikke sammen flere smarte kontrakter for å lage komplekse juridiske dokumenter som tinglysing og virksomhetseierskap. Vi gjør det siste.

Enkelt sagt, a DAO er en desentralisert modell for bedrifter. Den består av smarte kontrakter som styrer hvordan virksomheten skal operere. Alle DAOs forretningsbeslutninger og økonomiske handlinger blir registrert på en offentlig, uforanderlig blockchain. Hver deltaker (tokenholder) i en DAO får en avstemning om hvordan selskapet drives. Det er ingen eneste leder.

Nå som vi har opprettet vår DAO med noen enkle forretningsregler, er det på tide å være vert for et første mynttilbud (ICO). Vi vil kalle mynten vår Ownless Business Token – kort fortalt OBT. Investorer kjøper OBT-tokens i ICO slik at de kan si noe om selskapets handlinger og motta kompensasjon i henhold til reglene i de opprinnelige smarte kontraktene..

Som investor er ditt eierskap nesten helt flytende. Du kan selge OBT når som helst på det åpne markedet for å gi avkall på dine stemmer og eierandeler i selskapet. Dette er veldig annerledes enn den ofte illikvide egenkapitalen du finner i private selskaper.

Etter ICO kjører vår DAO noen avstemninger for å avgjøre hvilken type virksomhet vi driver og hvordan bestemte roller vil motta kompensasjon. La oss anta at vi stemte på en e-handelsplattform for sko av hensyn til dette eksemplet.

Trinn to: Robotautomatisering

Vi driver allerede en eierløs virksomhet, men hvorfor stoppe der? Verden går mot automatisering, og det burde vi også. Ytterligere smarte kontrakter gjennom DAO-avstemningsstrukturen bestemmer flertallet av forretningsbeslutningene våre, men virksomheten krever fortsatt betydelig menneskelig samhandling. På daglig basis trenger vi en arbeidsstyrke for å motta forsendelser, lagre lager, pakke sko, gjøre leveranser osv …

Med avansement av Internet of Things (IoT), dette trenger ikke være tilfelle. Vi kan automatisere hvert trinn i prosessen, fra når kunden bestiller til når de mottar produktet, og integrere det hele med vårt smarte kontraktssystem. Med automatisering går en typisk ordre omtrent slik:

  1. Ordre generert. En kunde bestiller et par sko. Ved å gjøre det inngår de en smart kontrakt som sier: “Når jeg (kunden) mottar skoene mine, sender du betaling fra meg selv til eierløs virksomhet.”
  2. Ordre mottatt. Skolageret vårt mottar bestillingen og forbereder skoene for forsendelse. Etter noen innledende oppsett kan en flåte robotikk kontrollere hele denne prosessen. Det kan virke langt hentet, men Amazon har allerede brukt roboter i lagrene sine i noen år nå. Ved hvert trinn i prosessen overvåker en maskin statusen til kundens sko og registrerer statusen på, du gjettet det, vår blockchain.

  3. Produktet sendes. Fordi skoene er registrert på blockchain, kan kunden vår med sikkerhet sjekke statusen på bestillingen når som helst. Når det er pakket, sender vårt lagerrobotikk team skoene ut for frakt. For ytterligere destinasjoner ville en autonom lastebil bære skoene. For nærmere dem er det en drone tilstrekkelig. Heldigvis, i dette eksemplet, er kunden vår bare en kilometer unna.
  4. Produkt mottatt. Ved hjelp av GPS-koordinater for adressen flyr dronen pakken automatisk til kundens plassering og slipper av skoene. Ved vellykket levering utfører den smarte kontrakten, og vi mottar betaling fra kunden vår.

Trinn tre: Delegering av kunstig intelligens (AI)

Nå er virksomheten vår eierløs, og vi har automatisert driften, men det er fortsatt rom for forbedring. La oss fjerne de endelige menneskelige faktorene fra denne virksomheten, og delegere resten av oppgavene til våre AI-undervisere. Roller som involverer markedsføring, forretningsstrategi og reklame har historisk vært menneskesentriske, men selv dette endrer seg.

Blockchain-prosjekter som DeepBrain Chain og SingularityNET jobber for å gjøre AI mer tilgjengelig og mer intelligent. Begge prosjektene lager et superdatanettverk som er i stand til kompleks analyse og intensiv dyplæring. Markedsførere og bedriftsledere innlemmer allerede denne typen data i dybden i driften, og adopsjon viser ingen tegn til å bremse ned.

Integrering med et av de tidligere oppgitte prosjektene gir muligheten til å automatisere nesten alle forretningsstrategiprosessene våre over tid. Markedsføring, økonomi, prosessforbedring – alt gjort gjennom maskinlæring og kunstig intelligens.

Allerede har denne nye teknologien vist seg å være mer effektiv enn menneskelig analyse i flere finansielle sektorer. Og det er ingen grunn til at dette ikke stemmer overens med annen praksis.

Med det siste stykket har vi utvidet oss utover en eierløs virksomhet til et virkelig menneskeløst selskap.

En modig ny verden?

Dette er tydeligvis et ekstremt eksempel. Vi vil sannsynligvis aldri leve i en verden som drives helt av kunstig intelligente maskiner. Vi trenger fortsatt menneskelig tenkning for å skape innovative og kreative ideer. Men det er rimelig å tro at noen enkle, eierløse virksomheter vil eksistere.

Tenk deg effektiv, verdensomspennende matlevering til de billigste prisene, fordi du som virksomhet uten eiere ikke trenger å tvinge profitt. Virksomheten trenger bare å tjene nok til å holde seg flytende. Når du tar en titt på hvordan dette kan brukes til å tilby grunnleggende menneskelige nødvendigheter, er implikasjonene ganske fantastiske.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map