Løsning av Blockchains største problemer med brukervennlighet

Blockchain-teknologi har kommet langt siden de første dagene av Bitcoin-mørke web-transaksjoner. Vi har nå spesifikke blokkjeder for nesten alle formål og bransjer, og noen av verdens lyseste innovatører kommer inn i feltet. Med all denne innovasjonen har vi imidlertid ennå ikke sett at kryptovaluta har en viktig rolle i det daglige livet for folk flest..

Grunnen? Dårlig brukervennlighet. Blockchain-teknologi gir et uovertruffen nivå av sikkerhet og fonds eierskap. Men fordi plassen fortsatt er i salatdager, kommer dette vanligvis på bekostning av brukervennlige produkter. Og for de fleste er ikke avveining verdt det.

La oss se på noen av de største bruksproblemene industrien for øyeblikket står overfor, og hvordan vi kanskje kan løse dem.

Nøkler, frø og enda flere nøkler

Det er mange komplekse strenger du må lagre for å holde kryptovalutaen trygg og sunn. Du har fått:

  • offentlige nøkler å motta midler og slå opp saldoer,
  • private nøkler for å få tilgang til midler og gjøre transaksjoner, og
  • utvinningsfrø som en form for sikkerhetskopiering.

Ofte trenger du din private nøkkel eller gjenopprettingsfrø bare for å få tilgang til lommeboken. Hvis du er vant til det klassiske brukernavnet og passordformatet til tradisjonell nettbank, kan disse nye kriteriene være skremmende.

Lisk-påloggingsskjerm

Lisk passordfrase består av 12 tilfeldige ord. Ikke det enkleste å huske.

Som om du ikke hadde nok å huske, har mange mynter også egne lommebøker med et unikt sett med nøkler og frø. Så hvis du syntes det var vanskelig å lagre tre setninger, vel, la oss bare si at det ikke blir enklere.

En nøkkel til å styre dem alle

Det er noen forskjellige tilnærminger som selskaper tar for å løse dette problemet:

Noen hardware-lommebøker som Ledger Nano S lar deg skrive inn en PIN-kode for å få tilgang til kryptovalutaen din. Dette hjelper ikke hvis du mister den fysiske lommeboken eller glemmer nålen. For å få tilgang igjen, må du fortsatt legge inn et 24-ords gjenopprettingsfrø. Et skritt i riktig retning, men likevel problematisk.

hovedbok nano s PIN-kode

Med Edge-lommeboken logger du ikke bare på med et standard brukernavn og passord, men kan også sikkerhetskopiere kontoen din med samme informasjon. Du kan også logge på via PIN-kode eller berørings-ID på mobiltelefonen din.

Dette kan virke praktisk, men det utgjør en sikkerhetsrisiko. Brukernavn og passord er kjent lett å gjette. Og å gjenbruke påloggingsinformasjonen fra en annen konto betyr at en datainnbrudd i det ene kan føre til at midlene dine forsvinner i det andre.

Det er alltid et gi og ta når du balanserer sikkerhet med enkelhet. Å ofre litt sikkerhet på kort sikt kan imidlertid være en nødvendig ondskap for å gi befolkningen et produkt som er intuitivt nok til å gjøre bryteren verdt.

“Sendte jeg det riktig?”

Hvis du noen gang har prøvd å lage en kryptovaluta-transaksjon, vet du at det alt for ofte er en prosess fylt med angst mens du venter på å se pengene dine er klare. Når hver transaksjon blir registrert permanent på en uforanderlig blockchain, kan selv små feil være skadelig.

“Har jeg skrevet inn destinasjonsadressen riktig? Sender jeg riktig type kryptovaluta? Hvorfor er transaksjonen min frossen etter to bekreftelser? ” De bekymringsfulle spørsmålene hoper seg igjen og igjen.

For å få betydelig adopsjon, må denne prosessen forbedres. Din typiske, hverdagslige Joe vil ikke tredoble sjekke at han skrev riktig inn “1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa” bare for å sende et par satoshier til en venn. Sammenlign dette med en app som Venmo, hvor alt du trenger er et brukernavn for å sende penger, og du begynner virkelig å se hvor vanskelig kryptokurrency-transaksjoner kan være.

Redusere marginen for feil

Noen store prosjekter tar allerede opp disse problemene. Ethereum har et forslag om ERC223-tokens som skal erstatte ERC20 som nettverksstandard. Dette forslaget vil forhindre deg i å miste pengene dine hvis du prøver å sende dem til en ikke-ERC223 smart kontrakt, og løse en millionutgave av låste midler.

Andre kryptokurrency-prosjekter har som mål å knytte offentlige adresser til mer brukervennlig informasjon som e-post, brukernavn eller telefonnummer. Banano Coin, Nano-samfunnets litt seriøse løpeband, går så langt som å knytte offentlige nøkler med tegneseriemonKeys.

Nok en gang har dette imidlertid kostnadene. En offentlig nøkkes tilfeldige bokstaver og tall gir deg et lag med anonymitet som forsvinner når du kobler den til personlig informasjon.

Teknisk-inspirert brukeropplevelse (UX)

De fleste dataprogrammerere er ikke designere av natur, og det viser. Selv om den underliggende teknologien er den viktige delen av et blockchain-produkt, mister mangelen på visuell appell mange brukere fra begynnelsen. Som med de fleste store forbrukervendte tekniske produkter, må brukeropplevelsen være i tankene.

Mange høyverdige blockchain-prosjekter har dårlig fungerende destinasjonssider og lommebøker som ser ut som en kommandolinje. Dette er greit for teknisk kunnskapsrike. Hvis de ikke oppgraderer disse grensesnittene for å være minst like med de tradisjonelle plattformene der ute, har de imidlertid ikke skutt på adopsjon utover den gruppen..

Selv desentraliserte apper (dapps) med solid design har fortsatt problemer. Mange av dem trenger at du får tilgang til en tredjeparts lommebok, som MetaMask, for å bruke tjenestene deres. MetaMask er et flott produkt. Men ingen utenfor kryptoboblen kommer til å jobbe gjennom prosessen med å laste den ned og overføre Ether for å bruke til og med den mest veldesignede dapp.

Tiden helbreder problemer med brukervennlighet

Noen positive nyheter. Med blockchain-teknologi som begynner å få litt trekkraft det siste året, begynner lagene endelig å øke designspillet. CoinTracking og Augur oppdaterte nylig utseendet sitt mens IOTA nettopp avduket et nytt, og mye mer intuitivt, lommebok.

Blockchain-rommet er friskt og ble opprettet av en haug med teknologer – ikke designere. Det er bare et spørsmål om tid før stor brukervennlighet tar fotfeste i det som allerede er et revolusjonerende stykke teknologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map