Låse opp nøkkelkryptering i One Handy Explainer

Nøkkelkryptering er kjernen i kryptovaluta. Det er til og med i navnet – kryptodelen av kryptovaluta. Interessen for digital valuta er på et høyt nivå, så nå kan til og med den mest uformelle Bitcoin-investoren trolig snakke gjennom det grunnleggende om distribuerte hovedbøker. Men hvis du er noen som vil slite med å forklare hvordan nøkkelkryptering fungerer, handler det om å endre seg med den praktiske forklareren vår.

Alle som har kryptovaluta har en privat nøkkel og en offentlig nøkkel. Hver nøkkel er ganske enkelt en streng med bokstaver og tall som er kryptografisk knyttet. Hvis all valutaen din er på børs, kjenner du kanskje ikke nøklene dine, men de eksisterer likevel. Hvis alle myntene dine er på børs, må du virkelig fikse det og overføre dem til en sikker lommebok.

Ved å eie en digital lommebok har du offentlige og private nøkler. Disse tastene er bare lange strenger av bokstaver og tall. Selv om du åpent deler publikum, må du holde den private nøkkelen sikker. Å la noen få vite din private nøkkel tilsvarer å overlevere din stash. Men en offentlig nøkkel er nettopp det – offentlig. Noen som kjenner den offentlige nøkkelen din, gir dem ikke noen lisens til å få sine klissete poter på den digitale valutaen din.

Symmetrisk kryptografi

Symmetrisk kryptografi er analog med en vanlig dørlås vi bruker i det virkelige liv. Det er en nøkkel som fungerer både for å åpne og for å låse.

Tenk deg nå at Alice sender en hemmelig pakke med data til Bob. Alice genererer en kryptering for å kryptere dataene sikkert. Når Bob mottar pakken fra Alice, gir hun ham krypteringen hun brukte for å kryptere dataene, og han bruker den til å dekryptere dataene.

Dette er kjent som symmetrisk kryptografi. Det betyr at de bruker den samme nøkkelen til å kryptere og dekryptere data som sendes i digital form.

Den viktigste ulempen ved å bruke symmetrisk kryptografi er at det er behov for et ytterligere sikkerhetslag for å sende og motta krypteringen. Ellers er det en risiko for at noen kan fange opp krypteringen, og datapakken er ikke lenger privat.

Asymmetrisk kryptografi

Ved hjelp av kryptering av offentlig nøkkel kan vi løse problemet med å trenge flere sikkerhetslag. En offentlig nøkkel og en privat nøkkel som fungerer som et par betyr at den private nøkkelen aldri trenger å deles med noen. Hvordan fungerer de sammen?

Alice og Bob har nå begge sine egne offentlige og private nøkler. De kjenner hverandres offentlige nøkler, men de private nøklene er private. Alice vil sende en pakke med data til Bob, så hun krypterer den ved hjelp av Bobs offentlige nøkkel. Fordi hun brukte Bobs offentlige nøkkel, er det bare Bob selv som kan dekryptere pakken ved å bruke sin private nøkkel.

Kryptering av offentlig nøkkel innebærer flere beregninger, så det er ikke egnet for sending av store datamengder. Du kan imidlertid også bruke den til å kryptere en symmetrisk nøkkel, som kan inneholde tilleggsdata.

Privat nøkkelkryptering og digitale signaturer


Du vil aldri sende noen private data ved hjelp av din private nøkkel for kryptering, fordi alle med den offentlige nøkkelen kan dekryptere den. En privat nøkkel kan imidlertid også fungere som en digital signatur, da den er unik for ett individ.

Signatur

Digitale signaturer erstatter behovet for fysiske signaturer.

La oss si at Alice mottar en pakke med data, men hun vet ikke hvem som sendte den. Imidlertid har hun de offentlige nøklene til alle vennene sine, så figurer en av dem må ha sendt den. Hun går gjennom og prøver systematisk å dekryptere dataene til Bob er nøkkelen den eneste som dekrypterer den. Alice vet da at bare Bob kunne ha sendt dataene fordi bare Bobs private nøkkel kunne ha kryptert den.

Privat nøkkel sikkerhet

Denne forklareren tjener til å demonstrere viktigheten av å holde din private nøkkel trygg. Den opprinnelige blockchain, Bitcoin, lagrer alle transaksjoner irreversibelt. Når du har angitt din private nøkkel, blir handelen behandlet, og den vil aldri angres. Derfor vil de som har fått sine private nøkler hacket og Bitcoins stjålet, aldri få dem tilbake.

Lagring av private nøkler er et av de mest grunnleggende problemene med kryptovaluta. Mens lommebøker for fryselager er det sikreste verktøyet for å holde på digitale mynter, er de avhengige av at en bruker holder sin private nøkkel sikker. Lommebøker som Trezor eller Ledger Nano S bruker et PIN- og frøgjenvinningssystem. Du må imidlertid lagre PIN-koden og gjenoppretting av frø et trygt sted.

Ledger Nano S

Ledger Nano S er blant våre beste valg av hardware-lommebøker

Ideelt sett betyr et sted trygt også offline. I fjor, ble det rapportert at skadeprogrammet Cryptoshuffler hadde stjålet $ 150 000 dollar i Bitcoin. Programmet skjulte seg på brukerens datamaskin og ventet til noe som så ut som en Bitcoin-nøkkel landet på utklippstavlen. Med den informasjonen, kan malware-skaperen enkelt tømme midlene.

Ironisk nok er den sikreste måten å lagre private nøkler eller gjenopprettingsfrø på, ved å skrive dem ned på et papir. Dette er imidlertid ikke idiotsikkert hvis papiret kommer i feil hender.

Siste tanker

Selv om alle kan handle kryptovalutaer uten å vite noe om nøkkelkryptering, er kunnskap i dette tilfellet makt. Folk som forstår hva en privat nøkkel og en offentlig nøkkel kan gjøre, er mer sannsynlig å ta godt vare på for å sikre at deres private nøkkel forblir privat. Problemer med nøkkelsikkerhet til tross, nøkkelkryptering er i seg selv en elegant bruk av kryptografi for å sikre våre digitale mynttransaksjoner..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map