Leverj’s Bharath Rao Introduces Plasma Gluon

Bharath Rao er administrerende direktør for Leverj, en plasmabasert desentralisert utveksling. Coin Centers Munair Simpson hadde muligheten til å intervjue ham på Consensus forrige måned under Blockchain Week i New York City. Vi ønsket å lære mer om hva han har gjort med Plasma og grave i planene hans for Leverj DEX.

Plasma og Leverj

Munair: I forrige uke på Ethereal Summit her i New York møtte jeg David Knott. Han jobber med Plasma OmiseGO DEX. Han fortalte meg litt om forskning og utvikling i plasma, men jeg lurte på om du kunne fortelle meg litt mer om plasma og hvordan du integrerer det i din innsats der på Leverj.

Bharath: Plasma er egentlig en skaleringsløsning av Vitalik og Joseph Poon, og jeg tror dette er den første virkelige skaleringsløsningen for Blockchain som er innen rekkevidde for samfunnet. Ideen bak plasma er ganske enkel å forstå. Tanken er at det er en sidekjede, eller en barnekjede, som er forankret til rotkjeden.

Alle samhandler med barnekjeden. Det gjøres endringer i barnekjeden. Med jevne mellomrom oppdateres rotkjeden med tilstrekkelig informasjon for å verifisere at alt går bra i barnekjeden. Alle forlater barnekjeden hvis rotkjeden bestemmer at ting ikke går bra. Dette avskyr barnekjeden til å gjøre noe ondsinnet.

Munair: Nå er det et par stiler av Plasma-implementeringen, den ene er en “Cash” -stil. Det er litt raskere enn den opprinnelige implementeringen. Hvilken versjon bruker du hos Leverj?

Bharath: Plasmafolk kaller den originale implementeringen Plasma Classic. Det er veldig omfattende og et veldig stort arbeid. Det er to andre spesifikasjoner som er enklere å begynne med. Den ene heter Plasma MVP. Dette jobber OmiseGo med. Det er også Plasma Cash. Det er litt annerledes i noen henseender. Det skal være lettere å skalere, men ikke-ustabilt. Dette betyr at hvis jeg har en mynt, kan jeg ikke slå den sammen med en annen mynt for å lage en mynt av den totale verdien. I likhet med sedler må du holde dem atskilt. Du må bytte dem separat.

For en utveksling er ingen av disse passende. Så vi skapte våre egne. Det heter Plasma Gluon. Tanken bak dette er at hvis du ser på måten Plasma er designet på, er den designet for å være en skalerbar mynt, og for en bytte er det ikke tilstrekkelig å bare ha en mynt. Du må være i stand til å faktisk handle disse myntene. Måten mange mennesker gjør det akkurat nå er gjennom atombytter. Dette presenterer mange problemer for utveksling fordi vi må ha pris-tid prioritet. Vi ønsker å få folk til å bestille, slå av den bærbare datamaskinen og ikke trenger å være online når transaksjonen samsvarer. Vi må være i stand til å matche store ordrer mot små ordrer.

Med Plasma Cash er dette ikke lett fordi du må dele myntene og Plasma Cash tillater ikke splittelsen. Vi opprettet vår egen versjon av Plasma der vi adresserer alle disse problemene. Vår smak er designet spesielt for desentraliserte børser.

LEVERJ-grunnleggerne Bharath Rao og Nirmal Gupta

Leverj-grunnleggerne Bharath Rao og Nirmal Gupta

Munair: Bharath, jeg vil ta et skritt tilbake. En av tingene vi liker å gjøre på CoinCentral med intervjuene våre, er å snakke litt om stifterteamet. Jeg vil grave litt mer i bakgrunnen din. Kan du fortelle oss om din profesjonelle erfaring, hvordan du kom inn i bransjen, og hva som får deg til å innovere i dette rommet?

Bharath: Jeg hadde vært på Wall Street i omtrent ti år. Så, etter krisen i 2008, bestemte jeg meg for å dra. Jeg ble desillusjonert over at systemet ser ut til å fungere, men er veldig skjørt. Jeg flyttet til vestkysten. Jeg ønsket å komme inn i teknologi. Jeg jobbet for Motorola Labs, som ble absorbert av Google. Så flyttet jeg til GE.

I løpet av den tiden oppdaget jeg Bitcoin. Etter å ha vært futureshandler i 6 år på det tidspunktet, bestemte jeg meg for at dette var det perfekte kjøretøyet for en handelsplattform. Det er en ren overføring av verdi, det er ikke nødvendig å bekymre seg for stemmerett, utbytterett og så videre.

Jeg begynte å eksperimentere med å lage en handelsplattform. Etter hvert bestemte jeg meg for å gjøre det på heltid. Den første versjonen vi utviklet jobbet med Bitcoin. På den tiden var det ingen Ethereum. Når Ethereum hadde tilstrekkelig trekkraft, innså vi at vi kunne gjøre det helt uten forvaring. Så vi begynte å jobbe på en Ethereum-basert plattform.

Vi hadde de fleste bitene på plass, men det manglet en datatilgjengelighet. Vi var heldige at plasmapapiret ble utgitt akkurat i tide. Plasma løste problemene med tilgjengeligheten av data. Vi klarte å lage en skaleringsløsning som skalerer og er rimelig desentralisert.

Munair: Fantastisk. For en stund siden sa du “vi” mange ganger. Vil du fortelle oss litt om teamet ditt og hvor de er? Er de i California med deg?

Bharath: Teamet vårt er spredt over hele verden. Min medstifter, Nirmal, han har vært i handelsområdet lenge. Han har skrevet programvare for valutahandel i omtrent 10 år, så han er veldig klar over ventetid, hastighetskrav og alle ting som gjør handel morsom og mulig for store spillere.

Vår markedsføringsperson er Gerry, han er en veteran markedsfører som har gjort dette i mange år. Han er på østkysten. Vi har en produktperson som går i håndtaket Swap Man. Alle kjenner ham på den måten. Han er ansvarlig for utformingen av de fleste papirproduktene som handles i dag i markedet. Vi outsource noe av utviklingen også.

LEV Tokens og Leverj-plattformen

Munair: Jeg vil dykke rett tilbake i DEX. Bruker Leverj-plattformen en mynt?

Bharath: Ja det gjør det. Leverj-plattformen har en mynt kalt LEV, LEV-token. Det er også et annet symbol for gebyrer, FEE-token. Måten det fungerer på er at LEV-token er som en lisens til å bruke plattformen. FEE-token er et regnskapsmiddel. Du kan bruke alle rettighetene du har, men ikke mer.

Når folk handler, blir inntektene generert til FEE-tokens. Dette fordeles i henhold til mengden LEV du har stilt. Evnen til å stake LEV gjør det mulig for folk i det vesentlige å handle gratis, eller så mye de vil. De må bare kjøpe LEV og satse det.

Hvis de trenger mer FEE, kan de kjøpe FEE-tokens fra markedet. Hvis de har for mye FEE, kan de laste det ut i markedet. Dette eksisterer for å stabilisere økonomien på plattformen.

Det er ikke tilstrekkelig å bare lage et token og si: “Betal avgifter med dette, vi vil brenne det,” eller noe lignende. Jeg tror det er en veldig kunstig måte å gjøre noe på. I vårt system er økonomi egentlig prinsippet bak tegningenes design.

LEVERJ Token Flow

Leverj Token Flow

Munair: Bare for brukernes forståelse og avklaring, ønsket jeg å bore litt dypere med LEV-token, kan du fortelle oss litt om tilbudet? Er forsyningen løst? Hva med FEE? Kan du snakke litt om dets tokenomics?

Bharath: LEV har fast forsyning. Den faste token-generasjonen er allerede ferdig. Du kan handle det som ethvert annet ERC20-token. Den er oppført på OKEX for folk som ønsker å komme inn og komme seg ut. Vi forventer at mange handelsmenn begynner å handle små mengder LEV fordi vår er en ny plattform. Når de blir mer komfortable, vil de sannsynligvis kjøpe flere LEV-er, slik at de kan satse mer.

FEE-token har varierende tilbud. Det vi har gjort er at vi har skilt verdien fra tokenes nytte. Hvis du prøver å knytte begge deler til ett token, som noen av disse andre verktøyene, er det som prisene svinger, og det påvirker insentivene. Fordi vi skiller de to, kan du –

Munair: Slett konflikten.

Bharath: Nøyaktig.

Munair: Jeg kaller det token-dilemmaet.

En av tingene noen av brukerne av kryptovaluta-børser er veldig opptatt av er stabile mynter. Vil du si om du har planer om å introdusere en stabil mynt? Det ser ut fra forklaringen på både LEV og FEE at ettersom Leverj-plattformen vokser og gjør det veldig bra, vil verdien til LEV øke. FEE er knyttet til det, men det vil ikke være en stabil butikk med verdi. Har du noen planer om å jobbe med en bestemt stabil mynt?

Bharath: Vi ønsker ikke å lage vår egen stabile mynt for øyeblikket. Jeg tror det er mange lag som gjør dette allerede. Vi vil ikke bare replikere alles arbeid. Teamet vårt har muligheten til å velge en av de allerede vellykkede stabile myntene som Tether eller DAI og la folk handle mot det. Hvis de vil parkere verdien i en av de stabile myntene, står de fritt til å gjøre det på børsen. Dette gjør dem i stand til å redusere risikoen etter eget ønske og ta eksponering etter eget skjønn.

Munair: Har det. Jeg ønsket å hoppe over og snakke litt om likviditet. En av tingene som DEX-er virkelig har et problem med, er hvordan man får handelspar aktivt og gir verdi i dette rommet. Vil du fortelle oss hvilke planer du har?

Bharath: Årsaken til at DEX-er synes det er vanskelig å tiltrekke seg likviditet, er at DEX-er er veldig dyre for markedsprodusenten. I mange av DEX-ene i dag, som EtherDelta og så videre, må du betale et gebyr for å kansellere en ordre. Som market maker kansellerer du 98% av bestillingene dine eller enda mer. Bare ca 2% er fylt. Nå hvis du også må betale bensin, er kostnaden nesten to størrelsesordener høyere. Videre betyr de varierende kostnadene for gass og overbelastning at du ikke kan modellere kostnadene dine i det hele tatt.

I en virksomhet der marginene er knivskarpe, har du en knivskarp kant som du multipliserer millioner av ganger for å holde deg lønnsomme, hvis du ikke kan modellere kostnadene og risikoen, vil sannsynligvis fortjenestemarginen gå under null. Du risikerer store tap i stedet for å tjene penger.

Dette er grunnen til at nesten alle DEX kommer til å finne det veldig vanskelig å finne markedsskapere. I vårt tilfelle er ordreboken off-chain, matchingen er off-chain, det er ingen kostnader relatert til blockchain for noe unntatt innskudd og uttak, akkurat som en sentralisert børs. For oss er det mye lettere å få markedsskapere. Vi har allerede signert en avtale med Smart Contract Japan, som er en av de største OTC-handelsmennene i kryptovalutaverdenen. Vi har også mange andre handelsmenn som har en spesiell interesse i å lage markeder for produktene våre. Så jeg føler at så langt som DEX-er går, er vi i en mye bedre posisjon for å gi likviditet.

Munair: Fantastisk. Vil du snakke om samfunnet akkurat nå, kanskje noen som deltok i betatestingen?

Bharath: Ja, så vi lanserer faktisk et beta-program, og vi har et sett med mennesker som er en del av en lukket beta. Det er bare på invitasjon. De tester produktet, de får tilbakemelding, og når det går utover en viss tilstand av stabilitet, åpner vi betaen for alle andre. Så generelt sett er vi på testnet og når vi har gjort tilsyn med små kontrakter og sikkerhetsbelønninger, sikre på at vi er villige til å la folk sette millioner av pengene sine inn i systemet, vil vi åpne for publikum.

Munair: Jeg vil snakke litt mer om markedsføring, for eksempel målmarkeder, posisjonering og også tilstanden til DEX-felt. Jeg vil ikke kalle dem etablerte, men det er gutter som Radar Relay som gjør noe allerede i et desentralisert rom og får mye volum. Det er gutter som gjør ting på kjeden, som IDEX, som også har godt volum. Hvor plasserer dere dere og hvordan skiller dere dere fra pakken??

Bharath: IDEX er et flott bruksområde. IDEX og Leverj har et lignende syn på hva DEX-er bør være. Vi forstår hva ordreboken er. Vi forstår viktigheten av pris-tid prioritet. Årsaken til at IDEX har vært dramatisk mer vellykket enn andre DEX-er, er at den sentraliserer ordreboken og matching. Den bruker bare kjeden til selve oppgjøret. Mens de andre DEX-ene som gjør flere ting i kjeden, krever gebyrer for å avbryte, vil de ikke ha den slags trekkraft.

Kanskje eksisterte Radar Relay før IDEX. Jeg er ikke helt sikker, men IDEX har virkelig gått forbi volumene. Vi tror at vi også vil ha lignende trekkraft eller bedre trekkraft enn IDEX fordi vi har enda mindre involvering i kjeden, og vi har faktisk markedsprodusenter som vil markedsføre dette, så jeg føler det er differensieringen.

Munair: Nå til slutt snakket vi mye om Plasma og Plasma Classic i starten. Vi dekket tingene dere har gjort og endringene dere har gjort. For de virkelig tekniske medlemmene av lesertallet vårt, vil du gi oss beskjed om noen av ytelsene folk kan forvente? For eksempel på EtherDelta er oppgjørstiden ganske lang. Alt gjøres online. For tradisjonelle sentraliserte børser, der samsvar med ordrebøker skjer i brøkdeler av et sekund, i millisekunder …

Bharath: Ikke sant, det er vårt mål. Målet vårt er å ha en handel nær sanntid så mye som mulig, slik at du kan kjøpe og selge umiddelbart innen millisekunder. De eneste forsinkelsene vil være på grunn av forsinkelser i nettverket, så hvis du befinner deg på et annet kontinent, vil du ha hundre sekunders millisekund forsinkelse når du sender ordrer, og annet enn at du egentlig ikke skulle se noe annet. Det er vårt mål fordi blockchain ikke er involvert, og den faktiske kritiske delen, å plassere ordrene, kansellere ordrene, matche ordrene, du er bare involvert når du setter inn og trekker ut, du bør ikke se noen forskjell fra noen av de sentraliserte børsene.

leverj skjerm

Leverj bygger en raskere, mer skalerbar DEX.

Munair: For å oppsummere sier vi i utgangspunktet at Leverj kommer til å være en ikke-forvaringsplattform. Det er innskudds- og uttaksgebyrer. Gjennom staking av LEV, symbolet på plattformen, kan folk unngå eller redusere avgifter som betales i FEE-tokens. Er det noen asymmetri på markedet? Er det et høyere transaksjonsgebyr for markedsprodusenter kontra likviditetstakerne?

Bharath: Generelt har de fleste børser i krypto ingen eller lave avgifter for produsentbestillinger, og de har litt høyere avgifter for takerbestillinger. Vi har samme struktur. I vårt tilfelle kan du alltid satse LEV-en din og bruke gebyret du tjener for å dekke avgiftene.

Avhengig av din driftsstil, hvis du er noen som legger mange begrensningsordrer, trenger du kanskje ikke mye LEV. Hvis du er noen som liker å komme inn og komme ut raskt, kjøper du markedet og selger, du får bare litt mer LEV og eier mer av det. Systemet vårt gir deg fleksibilitet til å planlegge og modellere utgiftene dine. Du bruker vårt stakesystem for å dekke kostnadene.

Munair: Bharath, er det noe du vil fortelle CoinCentral-samfunnet om plattformen din som jeg ikke allerede har spurt deg om, eller som vi ikke har diskutert?

Bharath: Vi er en virkelig samfunnsfokusert utviklingsgruppe. Vennligst bli med på vårt telegram og gi oss forslag. Du bør prøve ut produktet. Vi har bounties for bugs. Hvis du har gode forslag, noen form for bidrag, prøver vi å sørge for at du blir ganske kompensert. Vi ønsker å bygge noe for deg og av deg. Så vær så snill å bli med og bidra.

Takk Bharath og teamet i Leverj!

Vi vil takke Bharath Rao igjen for at han tok seg tid til å sette oss ned på Consensus. For å lære mer om Leverj, sjekk ut nettsted, hvitt papir, blogg og Telegram kanal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map