Lendroid Foundation-grunnlegger Vignesh Sundaresan snakker om sine entreprenørfilosofier

Vignesh Sundaresan er en serieentreprenør og programvarearkitekt med over 10 års erfaring innen produktutvikling. Han er medstifter av BitAccess, et YCombinator-alumni-selskap som har vokst til et stort nettverk av Bitcoin-minibanker. Sundaresan har også bidratt til å finansiere prosjekter som Ethereum, Polkadot, Dfinity, Omisego og Decentraland.

Sundaresan har øye med åpne protokoller, back-end programmering, og mer spesifikt, og legger til rette for et paradigmeskifte mot en mer desentralisert finansverden. Nylig grunnla han og gjennomførte et vellykket tokensalg for Lendroid Foundation, en Singapore-basert ideell organisasjon som utviklet en ikke-leiesøkende åpen protokoll for desentralisert utlån og allierte økonomiske applikasjoner..

Din Twitter-bio er “Programvaren spiser alt.” – Kan du forklare dette sitatet?

Dette er en omskrivning av noe Marc Andreessen Horowitz sa – Programvare spiser verden. På overflaten virker dette som et slagord for disintermediation eller ‘Uberization’. Av teknologi som gjør konvensjonelle virksomheter foreldet.

Uber spiste taxi-medaljongsystemet, Amazon spiste bokhandlere, DeFi vil spise banker og så videre.

Men for meg representerer dette en veldig optimistisk tro. Programvare er kraft, tilgjengelig strøm. Hvis programvare spiser verden, og hvem som helst kan få tilgang til programvare, kan alle spise verden. Den historien om virkelig lik mulighet – det er dette dette sitatet handler om.

Hvordan kom du inn i kryptovaluta- og blockchain-verdenen? Hva var din første erfaring med digitale eiendeler?

Jeg hadde til å begynne med ingen krypto og ingen penger til å kjøpe krypto. Jeg kom på bitcointalk og bygde en sperretjeneste for at folk skulle kunne bytte krypto. Transaksjonsgebyret jeg tjente var min første krypto.

Kan du beskrive BitAcces-opplevelsen din? Hvordan var det å sette opp 100 Bitcoin-minibanker i 18 land?

Det var en berusende, ekstremt optimistisk tid for meg. Det var denne naiviteten som er sjelden i dag, at det vi bygde ville spre seg over hele verden. Det var også tilfredsstillelsen som kommer av å introdusere noe nytt til verden. På mange av disse stedene var dette den første bitcoin-minibanken – Toronto, Montreal, Winnipeg.

Vi var de kuleste barna i byen. Jeg måtte reise mye, møte mange krypto-OG-er. Det var de som kjøpte minibanker, med begeistring for å kjøpe en arkademaskin. Det var faktisk slik jeg møtte Anthony di lorio, medstifter av Ethereum. Han var min første kunde. Han kjøpte den første minibanken i Toronto, rundt et BTC-møte.


Hva var prøvelsene og prøvelsene du måtte overvinne?

BitAccess var en YC Alumnus, den var preget av rask vekst. Utover et poeng var det vanskeligste å skifte fokus fra ren teknologi til teknologi som måtte orientere seg om samsvar. Overensstemmelsesrelaterte verktøy begynte å spise i mer enn halvparten av vår tid.

Den andre vanskelige delen var kultursjokket ved å flytte fra India til Canada. Jeg ble omfavnet av kryptosamfunnet, men jeg fant ut entreprenørskap, hvordan verden fungerer … kultursjokket gikk aldri helt ut før senere.

Hva er den neste store tingen for kryptovaluta?

Jeg tror virtuelle verdener og NFT er i en veldig interessant sone, på terskelen til noe utrolig. Sjekk ut Cryptovoxels. De skyver grensene for hvor kreativt et menneske kan leve.

Etter din mening, hva trenger kryptovalutaområdet for å gjøre sin neste utvikling?

Det åpenbare svaret er skalering. Den dagen vi finner ut av det, vil transaksjonskostnadene komme ned på noen få cent og vil utløse en dyp endring over hele linja. Den andre endringen dette rommet trenger, nå mer enn noen gang, er sterke historier rundt blockchain.

Historier som hører tilbake til optimismen i 2014. De siste to årene har tvunget mye av dette samfunnet til et skall. Det er mye ikke-rettet aggresjon, skepsis. Vi må integrere store historier som gir tilbake muligheten til å stole på hverandre.

I følge nettstedet ditt er investeringshemmeligheten din “ikke å investere og forvente at den skal blomstre, men å investere fordi du bare elsker ideen”

Hva er noen selskaper (eller bransjer) med ideer du elsker (ikke begrenset til kryptovaluta)?

Hvis ikke krypto, så romforskning. Det er inspirerende, en annen grense.

I krypto har jeg alltid elsket Decentraland – kjernefilosofien om at landet ditt, når det er ditt, aldri kan bli tatt bort. I en stadig mer autoritær verden er denne virkeligheten et anker. En galakse på Urbit er et annet eksempel. Digital kunst – si i makersplace eller opensea. Den virkelig originale applikasjonen av AI i Numerai.

Hva ser du på som de viktigste vekstmomentene for deg som gründer i livet ditt? Hvilke viktige leksjoner kan du disponere for gründere i publikum?

Entreprenørskap kan bare fungere hvis to ting kommer sammen.

Den første er at du trenger det definere din antitese til en eksisterende avhandling.

Og det andre er å forstå og være i fred med det faktum at du på det meste oppnår syntese, et slags møtepunkt mellom den eksisterende avhandlingen og din motsetting.

Det er en filosofi i hjertet av dette – en forståelse av at når du begynner med en ambisjon om å nå et sted, gjenkjenner du transittene i midten, planlagte og ikke planlagte, som ting som forsterker reisen din, ikke som belastende sløsing med tid.

Dette er inspirert av verkene til Deleuse, en fransk filosof. Vi har faktisk kalt den nåværende versjonen av protokollen vår etter Deleuze. Hvis noe for å huske at hvordan vi kom hit ikke var i en rett linje, og hvor vi går herfra, vil det heller ikke være.

Hva er de viktigste tingene å følge i kryptovaluta- og blockchain-rommet (dvs. DeFi, internasjonal regulering, Vekter osv.)? Hvorfor?

De tre viktigste problemene som vil påvirke lag 1 i blockchain – Regulering (kjenn din jurisdiksjon!), Skalerbarhet og styring. Alt som skjer i disse tre pilspissene er relevant og viktig.

Etter din mening, hvem er noen av de lyseste hodene i kryptovaluta i dag?

Av mansjetten følger jeg Gavin Wood, Fred Ehrsam. Og en off-kilter oppføring – @CryptoDonAlt. Hans synspunkt og anta dette rommet er fascinerende.

Hvis det var en eneste takeaway du kan gi publikum, hvilke råd vil du gi dem med?

Vel, jeg kan ikke gi råd, egentlig, men jeg har et forslag – at vi praktiserer optimisme, for å prøve å nå tilbake til tankegangen til kryptoverdenen før den ble rik. Å være mer åpen, å gi folk en sjanse, kanskje til og med en ny sjanse. Og for ikke å forveksle optimisme med godtrohet. Livet er fellesskap, et spill for flere spillere. Vi bør ikke glemme dette når vi spiller krypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map