Leksjoner fra Dotcom Era – Blockchain First Mover Fordelen

Kryptovalutaer og blockchain var en gang en nisjeinteresse, beskyttet og forplantet av en hardcore legion av tidlige adoptere. Nå har tidene gått videre. Blockchain-teknologi har fanget verdens oppmerksomhet. En rapport estimerer at antall brukere av blockchain-lommebøker øker med mer enn 1,5 millioner hver måned. Påskyndet av hypen over prisen på Bitcoin, går mange investorer inn i markedet i håp om å gi avkastning over gjennomsnittet fra digitale valutaer..

Det er ikke bare økningen av investorer som er nye. Tusenvis av ICOer har blitt holdt, mest de siste par årene alene. Sammenligninger er tegnet mellom dotcom-boblen og den nåværende blockchain-sprøyten. Hvis disse sammenligningene er rettferdige, kan noen få av blockchain-oppstartene i dag være Google eller Amazon i morgen. Av samme logikk vil de fleste av dem sannsynligvis mislykkes. Som investorer er vårt mål å finne en måte å finne ut hvilke selskaper som er minst sannsynlig å mislykkes, da dette er det beste alternativet for den største og lengste avkastningen.

Hva kan dagens blockchain-investorer lære av Dotcom-tiden?

I et så overfylt ICO-marked kan det være en utfordring å prøve å forutsi fremtidige suksesser eller fiaskoer. Dotcom-boblen ble en boble av akkurat denne grunnen. Penger strømmet ut i markedet basert på ikke annet enn spekulasjoner. De samme pengene gikk deretter tapt da tusenvis av nye prosjekter ikke klarte å levere.

Imidlertid hadde dotcom-epoken en enorm innvirkning på det tradisjonelle aksjemarkedet, samt fremveksten av nye teknologibedrifter. Endringene som ble forårsaket av internett drepte mange mangeårige offentlige selskaper med forretningsmodeller som tidligere hadde vært vellykket. Andre selskaper klarte å overleve, og til og med trives, ved å tilpasse seg og flytte med tiden.

Det er klare eksempler på omkomne fra den tiden som kan stå i kontrast til overlevelseshistoriene til deres direkte konkurrenter. For eksempel Borders Books valgte å ignorere den økende trenden med ebøker og avviklet, mens Barnes & Noble omfavnet overgangen til digital og er fortsatt i virksomhet i dag. Tilsvarende har suksessen til Nikon som et fotografimerk fortsatt uavbrutt i flere tiår da selskapet tilpasset sin strategi og produkter i tråd med overgangen til digital fotografering. Kodak gjorde ikke og sliter fortsatt med å komme seg etter en konkursinnlevering i 2012.

Så vi kan se et tema: eksisterende selskaper som overlevde dotcom-tiden er de som klarte å holde tritt med den teknologiske utviklingen. De lærte å tilpasse forretningsmodellene til skiftende tider.

Hvor Blockchain gjør en forskjell

Suksessene og feilene som er skissert ovenfor, gir oss en linse der vi kan undersøke dagens markeder. Med tanke på hvilke bransjer som er modne for å riste med den pågående blockchain-revolusjonen, kan vi se på hvilke eksisterende selskaper som posisjonerer seg for å lykkes i overgangen til ny teknologi.

Sektorer som er avhengige av mellomledd og etablering av tillit er de som vil høste mest fordeler fra blockchain. Derfor er selskapene i disse sektorene som begynner å omfavne blockchain de som har den beste sjansen for å motstå den nåværende tekniske stormen. Finans er et åpenbart eksempel, med Bitcoin som den første brukssaken for blockchain, men det er andre markeder det er verdt å se på.

Her gir vi noen illustrerte eksempler på sektorer som er modne for forstyrrelser av blockchain, sammen med eksempler på viktige bransjeaktører som allerede prøver å følge med på de teknologiske skiftene. I noen tilfeller har kyndige blockchain-oppstart også sett potensialet i disse sektorene og ønsker å kapitalisere med sine egne løsninger.

Logistikk og skipsfart

Blockchain som et middel til å spore aktiva bevegelser mellom parter skaper en overbevisende brukstilfelle i den globale shipping- og logistikkindustrien, som anslås å vokse til $ 15,5 billioner innen 2023. Bransjen er for tiden svært kompleks, med mange utleveringer mellom forskjellige aktører i en enkelt forsyningskjede. Dette skaper ineffektivitet, med mange parter som sporer de samme eiendelene. Melder McKinsey at i noen tilfeller spises mer enn halvparten av de totale forsyningskjedekostnadene til et selskap av ineffektive prosesser. Disse kostnadene har direkte innvirkning på bunnlinjen, og reduserer deretter potensialet for sunn aksjonæravkastning.

Første flyttere til blockchain dukker nå opp i logistikksektoren. IBM og den globale skipsgiganten Maersk kunngjorde tidlig i august at deres fellesutviklede blockchain-løsning for verdensomspennende logistikkadministrasjon, Tradelens, nå er live. Nittifire organisasjoner er ombord gjennom det tidlige adopteringsprogrammet.

Systemet brukes til å dele fraktdokumentasjon og spore bevegelser av containere på en sikker måte i hele forsyningskjeden. Så langt har Tradelens fanget mer enn 150 millioner bevegelser gjennom havner, rederier og tollmyndigheter. Det har vist seg å redusere leveringstiden med opptil 40 prosent.

Blockchain-oppstart har også oppdaget det store potensialet for forstyrrelser i den globale forsyningskjeden og logistikkindustrien. For tiden er en av de største når det gjelder markedsverdi VeChain (VET), som kombinerer blockchain med Internet of Things (IoT) -teknologi for å gi en skalerbar og fleksibel forsyningskjedeløsning. Waltonchain (WTC) kom inn i spillet litt senere, men har utviklet en lignende IoT-løsning. Begge er verdt å vurdere for alle som vurderer å investere i fremtiden for blockchain-basert logistikkadministrasjon.

Morpheus Network (MRPH) er for tiden en av de mindre aktørene i denne sektoren. Det er imidlertid verdt å nevne, gitt at det har vært opptatt med å skaffe seg noen imponerende referanser for seg selv. Selskapet har en tidligere administrerende direktør i DHL i sitt rådgivende styre, og er medlem av Blockchain i Transport Alliance, et konsortium av selskaper som teller FedEx og UPS blant sine medlemmer.

Produksjon

I april 2018, en Southwest Airlines-passasjer ble dødelig skadet etter at en av motorene sviktet. Et vifteblad hadde brutt bort, og fragmenter hadde knust et vindu på flyet. Reuters rapporterte senere at ikke alle flyselskaper registrerer historien til alle motordeler, og at blockchain var en potensiell løsning for spor- og sporeegenskaper innen flyproduksjonen. Å bruke blockchain på denne måten betyr at sikkerhetskontroller etter en ulykke kan utføres raskere.

Den samme rapporten uttalte at motorprodusenten, Rolls Royce, har jobbet med blockchain-utviklere for å undersøke mulighetene for blockchain i sin forsyningskjedeprosess..

Additiv produksjon (3D-utskrift) er et annet område der blockchain gir verdi. Tilsetningsproduksjon utføres i flere trinn med overleveringer mellom forskjellige parter, hvor hvert trinn krever verifisering slik at neste trinn kan startes. Blockchain kan derfor brukes til å skape en uforanderlig, pålitelig varetektkjede for hvert trinn i tilsetningsproduksjonsprosessen.

General Electric (GE) har nylig gjort det innlevert patent for bruk av blockchain i verifisering av 3D-deler laget av datterselskapet GE Additive. På denne måten vil selskaper som anskaffer deler produsert av GE Additive være i stand til å verifisere deres herkomst på blockchain, og gir kvalitetssikring og beskyttelse mot forfalskninger. Moog Aircraft Group er gjennomføre et lignende prosjekt for flydelene den leverer.

Gitt at Mener Deloitte at blockchain tilbyr “unikt potensial” for prosessen med additiv produksjon, blockchain tech startups har vært treg til å hoppe på den. Hvis Deloitte-visningen er riktig, er det verdt å se på noen blockchain-prosjekter som starter i dette området. Italiensk-basert 3D Token (3DT) er en bemerkelsesverdig førsteutvikler, og selskapet har fått € 2,5 millioner ($ 2,9 millioner) i europeisk finansiering i følge sitt nettsted.

Kabuni er et lignende prosjekt, som også nylig har signert et memorandum of Understanding med den kanadiske verdipapirbørsen for å tilby sitt token som en børsnotert sikkerhet. Både 3D Token og Kabuni tar sikte på å bruke sine blockchain-løsninger for å effektivisere den komplekse flertrinnsprosessen for tilsetningsproduksjon i stor skala.

Lovlig

Smarte kontrakter er fortsatt i begynnelsen. Imidlertid er de mer fremtidsrettede menneskene i det notorisk tradisjonelle advokatyrket blir allerede spent om potensielle applikasjoner. Den automatiske gjennomføringen av juridiske avtaler kan redusere forekomsten av søksmål.

I tillegg til dette er loven sterkt avhengig av delingsdokumentasjon som også må være klarert og manipulasjonssikker. Et blockchain-basert system gir advokatfirmaer en pålitelig måte å dele saksfiler og andre juridiske dokumenter på. AI er en annen teknologi som gir potensial i juridiske applikasjoner, ettersom AI-maskiner kan erstatte verdslig arbeid som å sile gjennom historiske saker for å finne relevant informasjon.

Så langt har advokatfirmaer vært sakte med å ta i bruk blockchain-funksjonalitet. men, K&L Gates tar de første trinnene, ved å implementere sin egen interne tillatte blockchain for å undersøke bruken av smarte kontrakter for sine kunder. Årets Global Legal Hackathon rapporterte et tungt fokus på applikasjonen av blockchain, som viser lovende tegn på at andre kan følge i trinnene til K&L Gates.

På den annen side blockchain-samfunnet har vært entusiastisk i sine påstander om at blockchain-baserte smarte kontrakter til slutt kan gjøre unna advokater helt. Selv om dette kanskje ikke viser seg å være tilfelle, er det blockchain-initiativer i det juridiske rommet. IntegraLedger er en privat blockchain og det første prosjektet av Global Legal Blockchain Consortium. En av deres kreasjoner er smarte dokumenter: elektroniske kontraktsdokumenter som gjør at de påfølgende transaksjonene som de er basert på kan logges sikkert og uforanderlig på blockchain.

I likhet med finanssektoren er juridiske tjenester underlagt strenge krav til konfidensialitet. De fleste offentlige blockchains opererer basert på pseudonymitet, så private blockchains vil sannsynligvis være den fremtidige retningen for blockchain-basert avtalelov. Likevel er det token investeringsmuligheter i andre rettsområder. Digital rettighetsadministrasjon er et bemerkelsesverdig eksempel, da krypteringsteknologien for offentlig nøkkel som brukes av blokkjeder, gir rettighetsinnehavere muligheten til å administrere bruken av sine digitale verk. Microsoft og EY har tidligere kunngjort sin egen blockchain-plattform for copyrightbeskyttelse.

For tokeninvestoren, SingularDTV (SNGLS) er for tiden en av de mest etablerte spillerne, og bruker blockchain til å administrere videolisensiering og distribusjon. Det har eksistert siden 2016, og lar brukerne også bruke blockchain til crowdfunding av sine egne videoprosjekter. På samme måte som Netflix lager SingularDTV også sitt eget originale innhold.

Concensum (CEN, tidligere Copytrack, handlet under CPY-ticker) ble lansert bare i år og med et bredere brukeromfang enn SingularDTV. Selskapet flyttet nylig virksomheten fra sitt Berlin-baserte søsken Copytrack til Singapore-baserte Concensum. Dette resulterte i en token-bytte, og forårsaket et første verdifall i midten av september. Men med tanke på de store svingningene i de samlede kryptomarkedene i år, var endringen neppe signifikant. Sammen med Bitcoin har verdien av CEN vist økninger de siste ukene.

Forsikring

Forsikringssektoren lider av falske krav. Bare i Europa er dette tenkte å gjøre rede for opptil 10 prosent av alle krav. Legg til dette en overflod av papirarbeid og en langvarig prosess for ekte krav til å få tilbake tapene sine, og det er tydelig at forsikring er en sektor som er moden for forstyrrelser fra blockchain. Smarte kontrakter har potensial til å gi automatiske utbetalinger i tilfelle spesielle triggerhendelser, som kan automatiseres videre ved å konvergere med IoT-teknologi. Hvis TV-en din går i stykker, sender IoT-teknologien en melding for å informere forsikringsselskapene om at den er ødelagt. Dette utløser en smart kontrakt som automatisk refunderer kravet ditt for en ny.

Dette er et enkelt eksempel, og forsikring er notorisk kompleks. Likevel, Allianz kunngjorde i slutten av 2017 at den vellykket hadde pilotert en blockchain-løsning for å administrere selvforsikringsprogrammet til en av sine globale kunder. Selskapet inngikk samarbeid med Citi, Ernst & Ungt og digitalt byrå Ginetta skal implementere en prototype for en av sine mangeårige kunder. Systemet klarte vellykket fornyelse av policy, premiebetalinger og erstatningsprosesser, og reduserte behandlingstider over alle tre områdene.

iXLedger (IXT) ble startet i 2017 og tilbyr forsikring til blockchain-selskaper. Dette bidrar til å kompensere for risikoen ved å investere i ICO, noe som gir legitimitet og et sikkerhetselement til potensielle investorer. Selskapet driver også en forsikringsmarked som tar sikte på å redusere tiden mellom utleveringer, noe som skaper ineffektivitet i forsikringssektoren..

Selvforsikring er en hovedkandidat for desentralisering. Større selskaper kan bruke selvforsikring for risikoer som ansattes ulykker mens de er på forretningsreise. Desentralisering vil gjøre det mulig for mindre selskaper å gjøre det samme, ved å slå sammen i desentraliserte autonome organisasjoner (DAO). Dette er faktisk en av brukssakene for DAOStack (GEN), et blockchain-prosjekt som tar sikte på å lage en styringsmodell for DAO. DAOStack tilbyr ytterligere ambisiøse og innovative brukstilfeller for DAO-styring utover bare selvforsikring, og skaperen Matan Field er et respektert medlem av blockchain-samfunnet, så det kan gi en interessant investeringsmulighet til tross for at det er et relativt nytt prosjekt med en nåværende lav markedsverdi.

Etherisc er et annet blockchain-basert forsikringsinitiativ som tar sikte på å opprette kollektive forsikringsgrupper for risiko som orkanskade eller flyforsinkelser. Selskapet er en veldig ny aktør i markedet og har nylig nylig avsluttet sin TGE.

Avsluttende tanker

Disse sektorene er på ingen måte de eneste som går inn i blockchain og bredere distribuert hovedboksteknologi. Imidlertid representerer de noen bransjer der førstegangsflyttere allerede rydder banen, noe som viser forretningssaken for adopsjon av blockchain. Utviklingen av mindre startups understreker bare det langsiktige potensialet til blockchain i disse markedene.

Selvfølgelig er ikke noe av dette investeringsråd, og ingen kan forutsi fremtiden. Dotcom-tiden viste imidlertid at de bransjeaktørene som var i stand til å holde tritt med internettalderen, var de eneste som kunne overleve. Tilsvarende fant teknologibedrifter som Amazon og Google, som trivdes utover den første dotcom-buzz, først sin plass i sektorer som var modne for forstyrrelser og deretter utviklet seg til gigantene de har blitt i dag.

Å bruke disse leksjonene fra dotcom-tiden på vår finansielle portefølje gir muligheten til å investere ikke bare i spennende nye blockchain-prosjekter med høy risiko og potensielt høy avkastning. Tradisjonelle selskaper som nå innoverer med nye teknologier for å løse virkelige problemer, kan også tilby en sunn balanse i en investeringsportefølje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map