Kryptoforsikring: Er Satoshis beskyttet?

Kryptoforsikringsmarkedet gjennomgikk en enorm utvikling de to siste årene. Tidligere var forsikringsselskaper nølende med å komme inn i kryptomarkedet på grunn av bekymringer om sikkerhet og volatilitet. Ironisk nok er ustabilitet i markedet en av de viktigste årsakene til at kryptostarter, børser og investorer søker forsikring i utgangspunktet.

Heldigvis har markedet sett noen stabilisering det siste året. I dag kan både enkeltpersoner og selskaper forsikre sine digitale eiendeler med tillit. Mens det eksisterer produkter for å beskytte kryptoen din, er det fortsatt stor forskjell i tilgjengelig dekning i forhold til det totale kryptomarkedet.

Farlig lav dekning

En nylig publisert rapportere plasserer kryptoforsikringsmarkedet på rundt 5 milliarder dollar. Hvis du vurderer at kryptorommet har en samlet markedsverdi på rundt 115 milliarder dollar, er det lett å se at krypto for mennesker ikke er beskyttet mot tap eller tyveri..

Denne mangelen på dekning er ikke bare henvist til personlige kryptoinvestorer heller. Crypto-utveksling er farlig under dekket. Selv Nord-Amerikas største kryptobørs, Coinbase, forsikrer bare 2 prosent av deres totale kryptobeholdning i henhold til selskapets retningslinjer. Tidligere har denne mangelen på dekning ført til børser som håndterer kundetap på en rekke måter.

Coinbase forsikringspolicy via Coinbase

Coinbase forsikringspolicy via Coinbase

Et perfekt eksempel på børser som tar kundetap i egne hender, er hackingen fra januar Coincheck. I følge rapporter, hackerne fikk tilgang til selskapets hot lommebok og klarte å gjøre opp med rundt $ 5oo millioner i NEM. Hot lommebøker holder kontakten med internett. I de fleste tilfeller holder børser hoveddelen av midlene frakoblet, i fryselager.

Coincheck personlig refunderes rundt $ 500 millioner i krypto til brukere. Selskapet ga ikke ut detaljer om heistens indre arbeid. Imidlertid erkjente de feilen med å oppbevare flertallet av midlene i en varm lommebok. I dette scenariet tapte vanlige handelsmenn ikke, men dette er ikke normen.

Kryptotap

Ta den beryktede Mt. Gox hack for eksempel. Børsen hadde store tap etter flere hacks. Til slutt meldte børsen om konkurser og ble truffet med en mengde søksmål. Dette forlot Mt. Gox-brukere som har tapet i årevis. Det var ikke før en japansk domstol avgjorde Mt. Goxs konkurs opphevet i juni 2018, at brukerne fikk et glimt av håp om å se de tapte Bitcoins igjen.

Kryptoforsikringstyper

Kryptoforsikring faller inn i to typer dekning: kommersiell kriminalitet og spesiemarked. Kommersiell kriminalitet, eller D&En dekning er knyttet til brukte midler. Tradisjonelt inkluderer denne dekningen pansrede biler, minibanker og din lommebok.

I motsetning til dette dekker forsikringsmarkedsforsikring varer som hvelvet ditt fullt av gullgull eller den Picasso du oppbevarer i stuen din. Kaldt og lommebok av papir faller inn under denne typen kryptoforsikring. Anerkjente børser vil ha begge typer dekning.

Winklevoss Twins: Gemini Exchange

I oktober 2018 ble den New York-baserte Gemini Exchange en av de første store kryptobørsene som fullstendig forsikret brukerens midler. Børsen eies av kryptomilliardærer, og skapere av Winkdex-blandede indeks, Winklevoss-tvillingene. For å oppnå denne oppgaven søkte selskapets tjenestemenn dekning fra et konsortium av ledende leverandører, inkludert den London-baserte forsikringsgiganten Aon.

The Winklevoss Twins via New York Post

The Winklevoss Twins via New York Post

Flyttet fikk utvekslinger rundt om i verden for å søke dekning. Spesielt Upbit, Sør-Koreas største børs etter daglig handelsverdi, fikk forsikring fra både Samsung og Kyobo direkte etter Gemini-kunngjøringen.

ICO forsikring

Bortsett fra børser, er ICOer et annet område av kryptorommet som krever mer krypto forsikringsdekning. Forsikringsdekning for ICO kan dekke et bredt spekter av tap. Ideelt sett vil ICOs dekning omfatte beskyttelse mot hackere, harde tyverier og handlinger fra myndighetsmyndigheter. FounderShield er et eksempel på et forsikringsselskap som tilbyr bedrifter denne typen dekning.

Personal Crypto Wallet Insurance

Å skaffe seg kryptoforsikring for din personlige lommebok var ikke et alternativ for den gjennomsnittlige kryptohandleren før nylig. Kostnadene forbundet med en slik satsing var for høye til å være fornuftig for noen unntatt hvalinvestorer. Heldigvis gikk noen blockchain-utviklere inn med noen kostnadseffektive løsninger.

Etherisc

Etherisc-plattformen tilbyr et komplett utvalg av kryptoforsikringsprodukter, inkludert beskyttelse for lommeboken din, smarte kontrakter, risikofond, sikkerhetsskader og betalingskanaler. Utviklerne søker å modernisere forsikringsmarkedet via blockchain-integrering.

InsurePal

InsurePal-plattformen lover å tillate brukere å både tilby og skaffe peer-to-peer-beskyttelse for sine kryptoinvesteringer. Firmaet integrerer en Social Proof-protokoll. Denne protokollen gir brukere en moralsk kompassvurdering. Denne vurderingen, kombinert med en brukers tidligere økonomiske forpliktelse, lar brukerne verifisere et forsikringsselskaps forpliktelsesnivå. Nedenfor er noen andre eksempler på topp kryptoforsikringsleverandører som er verdt å undersøke.

Marsh & McLennan

Det USA-baserte firmaet Marsh & McLennan spesialiserer seg på forsikring for blockchain-oppstart. Selskapet ble grunnlagt i 2003 og er datterselskap av Marsh. I dag, Marsh & McLennan er en av de mest vellykkede leverandørene av kryptoforsikring. Selskapet dannet nylig et ti-personers blockchain-utviklingsteam for å fremme eksponeringen i sektoren.

Aon

Aon er den største leverandøren av kryptoforsikring globalt. I følge en fersk studere, selskapet er ansvarlig for over 50 prosent av den totale kryptoforsikringen utstedt på markedet. Selskapet effektiviserte nylig en forsikringsprosess i et forsøk på å tiltrekke seg enda flere kunder. Som nevnt tidligere er firmaet nå forsikringsselskapet for Winklevoss Twins ’Gemini-børs.

Mitsui Sumitomo forsikring

Mitsui Sumitomo Insurance gir japanske kryptofirmaer et utall dekning. Firmaet tilbyr klienter dekning som inkluderer beskyttelse mot ansattstyveri, uautorisert tilgang og til og med feil. Selskapet tilbyr til og med sikkerhetsrevisjoner for å legitimere plassen. Disse revisjonene inkluderer alt fra systeminspeksjoner, helt til ansattes bakgrunnskontroller.

Japan er en sterk tilhenger av kryptorommet. Fylket gjorde Bitcoin offisielt til lovlig betalingsmåte i 2017. Japans rett frem tilnærming til kryptomarkedet gjør det ideelt for forsikringsleverandører å blomstre.

Crypto Insurance: Beskytte Satoshis

Nå som kryptoforsikring er tilgjengelig, kan det være på tide at du vurderer beskyttelsesnivået ditt på nytt. Digitale eiendeler skaper unike utfordringer når det gjelder beskyttelse. En ting er sikkert, med utvekslinger som Gemini og Upbit som gir brukerne dekning, vil resten av markedet sikkert justere seg for å forbli konkurransedyktig..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map