Kinas handlinger mot ICO og Bitcoin-svindel

Når det gjelder regler for kryptovaluta, er Kina kjent for å være en av de strengeste nasjonene i verden. I løpet av de siste årene, både i Kina og over hele verden, har kryptovaluta-svindel vært ganske voldsomt.

I denne artikkelen vil vi se på Kinas handlinger mot ICO, bitcoin-svindel og andre aspekter av kryptovaluta. Vi vil også prøve å forstå begrunnelsen bak disse retningslinjene og hvordan disse beslutningene har påvirket kryptovalutamarkedet som helhet.

Kinas ICO Ban: Hva det betyr for markedet

Kina forbød offisielt ICO i september 2017. Det er ganske mange potensielle grunner til at den kinesiske regjeringen tok denne avgjørelsen. En av de mest åpenbare årsakene er potensialet for kryptokurver å konkurrere med Renminbi, Kinas nasjonale fiat-valuta. En annen vanlig sitert årsak er at den kinesiske regjeringen ønsker å forhindre publikum i å investere i ICO-er som kan vise seg å være falske, ikke-eksisterende prosjekter..

I tillegg tror noen at forbudet bare reflekterer det faktum at regjeringen ikke har noen etablerte rammer for ICO. Det kan sees på som et forebyggende tiltak som er nødvendig siden opprettelse / vedtakelse av disse retningslinjene vil ta en stund. Uansett nøyaktig motivasjon er resultatet det samme. I Kina gjør ICO-forbudet det vanskelig for kinesiske investorer å delta i innsamlingsaksjoner, selv om noen rapporter har uttalt at forbudet stort sett har vært ineffektivt.

Uavhengig av årsakene til forbudet eller om det anses å være effektivt eller ikke, er det mange bevis som viser at mange prosjekter ikke ser til Kina for innsamling. For eksempel viser prosjekter Kina under delen geografiske begrensninger om ICO. Dette betyr at kinesiske statsborgere vanligvis ikke er kvalifisert for ICO-deltakelse.

Fra juli 2018 ser det ut til at forbudet har vært ganske ineffektivt i endring den samlede banen til ICO-markedet. I tillegg er statistikken over ICO-innsamlingsbeløp for 1. og 2. kvartal 2018 imponerende til tross for at dette året har hatt et stort sett baisse marked for kryptokurrencypriser etter ICO..

Kina kryptovaluta

Shanghai, Kina

Nedbrudd på Bitcoin-svindel

ICO er ikke det eneste området med kryptovaluta-relatert bekymring for Kina. Ettersom bitcoin-svindel fortsatt er et utbredt problem, prøver tjenestemenn å finne bedre måter å slå ned på disse forbrytelsene.

Et slikt eksempel på en kryptovaluta-svindel skjedde i slutten av 2017 og begynnelsen av 2018. En mann med etternavnet Zhang hevdet at han solgte bitcoin-rigger til en nedsatt pris. Etter å ha solgt noen få enheter og faktisk tatt nettotap på hver ordre, bygde Zhang et rykte og mottok flere ordrer. Etter å ha mottatt betalinger på totalt 100 millioner ¥ (omtrent 15 millioner dollar) for over 3000 gruverigger, misligholdte Zhang forsendelsene og forsvant. Siden den tiden er han arrestert og venter nå på tiltale.

Selgerrelaterte svindel er ikke de eneste potensielle svindelproblemene. En annen grunn til at den kinesiske regjeringen etablerer streng svindelforebygging, er at, ifølge en fersk rapport fra Kroll, mange borgere er utsatt for kryptovaluta-svindel. For eksempel sier 55 prosent av respondentene at de føler seg svært eller noe sårbare for e-postbaserte phishing-angrep. 53% føler seg svært eller noe sårbare for datainnbrudd.

Begge disse eksemplene er viktige å merke seg av et par grunner. Førstnevnte er et eksempel på noe investorer kan kontrollere, men er fortsatt et stort problem som mange kryptovalutainvestorer fortsetter å møte daglig. Sistnevnte er mer fortellende om tilstanden til blockchain og kryptovaluta-sikkerhet, spesielt da datainnbrudd vanligvis blir utført mot kryptovaluta-utvekslinger som bruker sentraliserte databaser for å lagre brukerdata. Med forbedringer i desentralisert teknologi, kunne vi snart se en reduksjon i denne frykten.


Staten Bitcoin Mining og andre kryptovaluta-relaterte bransjer i Kina

Bitcoin-gruvedrift er en annen viktig del av kryptovalutaindustrien som for tiden er forbudt i Kina. Det er en rekke mennesker som er opptatt av de negative miljøpåvirkningene som bitcoin mining har vært beryktet for de siste årene. Den kinesiske regjeringens beslutning om å forby bitcoin-gruvedrift er ikke uvanlig da vi har sett dette skje andre steder som småbyer i USA, for eksempel.

bitcoin mining

Cryptocurrency Mining Rig

Blockchain Research er fremdeles velkommen

Mens den kinesiske regjeringen har uttrykt sin bekymring over kryptovaluta-svindel som involverer falske ICO-er, så vel som andre former for bitcoin-svindel, har den faktisk støttet blockchain-forskning. En av måtene dette er tydelig på er antallet blockchain-relaterte patenter som blir arkivert av kinesiske selskaper.

I 2017, for eksempel, 55,4% av verdens blockchain-relaterte patentsendere kom fra Kina. Det er viktig å merke seg at disse blockchain-spesifikke patentene faller inn under en annen kategori enn den andre hovedkategorien (kryptovaluta-spesifikk). Likevel, det viser seg at den kinesiske regjeringen fortsetter å se viktigheten av blockchain-forskning som en teknisk innovasjon. Foreløpig kan denne teknologien ikke brukes på opprettelse av kryptovalutaer innenlands, men kan forbedre en rekke eksisterende forretningsmodeller og skape desentraliserte fremtidige virksomheter.

Konklusjon

Siden Kina har etablert strenge regler og forbud mot kryptovaluta de siste årene, spør mange om denne holdningen vil vare evig. Det svaret er stort sett ukjent. Foreløpig har forskriftene ingen tidsbegrensninger eller forventede sluttdatoer.

Teoretisk er det mulig at regelverk og håndheving av disse retningslinjene vil fortsette å bli strengere. Likevel er det også mulig at vi vil se en endring en gang i fremtiden. For eksempel har den kinesiske regjeringen til og med gitt ut rangeringer av bestemte kryptovalutaer. Det er rykter om at Kinas sentralbank til slutt vil distribuere lisenser for kvalifiserte kryptokurrencyprosjekter. Imidlertid er det ingen definitive bevis som støtter hvorvidt restriktive regler vil bli opphevet for å tillate fremgang av kryptovalutamarkedet i Kina..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map