Juridiske problemer med Bitcoin | Viktige saker du bør se på

Kryptomarkedet fortsetter å tiltrekke seg nye investorer. Og på grunn av denne veksten har flere juridiske problemer med Bitcoin dukket opp. Når investorer fortsetter å søke etter blockchain-baserte investeringsalternativer, vil de i sektoren som ikke opererer på en ærlig måte, avsløre. Tradisjonelle investorer forventer et visst nivå av beskyttelse, og de er ikke redd for å søke økonomisk skade når de tror at de ble lurt.

I mange tilfeller mangler kryptoinvestorer som føler seg lurt, det lovgivningsmessige rammeverket for å inngi strafferettslige anklager mot firmaet som er ansvarlig for forseelsen. Mangelen på strafferettslige konsekvenser har ført til en økning i kryptorelaterte søksmål de siste to årene. Nå forbereder både domstolene og investorene seg på lange rettssaker i et forsøk på å rette opp disse situasjonene.

Er Bitcoin trygt og lovlig?

Økningen i kryptofokusert søksmål har mange i finanssektoren som spør om Bitcoin er trygt og lovlig. Svaret på dette spørsmålet avhenger av hvor du bor. I noen land, for eksempel Japan, anser regjeringer Bitcoin som en lovlig betalingsmåte. Butikker aksepterer kryptovalutaen, og du kan kjøpe, selge og handle kryptoer uten bekymring.

I andre land, som Kina, gjelder det motsatte. Alle finansinstitusjoner, inkludert banker, långivere og betalingsbehandlere, har forbud mot å delta i kryptovaluta-transaksjoner. Kina er ikke alene om sin anti-kryptostilling. I løpet av de siste to årene har mange land raskt vedtatt lovgivning for å bremse kryptoverføring i deres region. Her er en liste over land som hittil har innført Bitcoin-forbud.

 • Algerie
 • Egypt
 • Marokko
 • Bolivia
 • Colombia
 • Ecuador
 • Saudi-Arabia
 • Iran
 • Bangladesh
 • Nepal
 • Pakistan
 • Kambodsja
 • Indonesia

Mens disse landene er i den ytterste enden av antikryptospektret, er det mange nasjoner med delvis forbud eller institusjonelle forbud, for eksempel Canada. Kanadiske bankinstitusjoner klarer ikke å delta i kryptovaluta-transaksjoner eller tilby tjenester til de som gjør det, for eksempel børser.

Juridiske problemer med Bitcoin

Den gode nyheten er at listen over antikrypto-land krymper, men når det gjør det, er det viktig å forstå hvordan juridisk presedens er satt og hvordan kryptosøksmål omformer hele sektoren. Én sak alene kan endre utviklingen av markedet i et bestemt land.

Nedenfor er en liste over noen av de mest omtalte kryptosøksmålene som er i gang. Hver av disse sakene involverer enkeltpersoner som mener at de ble villedet på en eller annen måte. Nå søker de økonomiske skader for tapene sine. Følgelig kan deres saker også gi litt ettertraktet klarhet for lokale finansmyndigheter.

Craig Wright og Billion Dollar-saken

Langvarig kryptoaktivist og selvutnevnt Bitcoin-skaper Craig Wright fortsetter å finne seg selv i et juridisk problem med flere milliarder dollar bitcoin. Søksmålet stammer fra den påståtte tyveriet av 1,1 millioner bitcoin etter døden av Dave Kleiman. Ifølge rapporter hevder broren til avdøde Dave Kleiman at brorens bitcoins ble ulovlig overført etter hans utidige død..

Craig Wright via Twitter

Craig Wright via Twitter

Opprinnelig var drakten på 10 milliarder dollar, men ettersom prisen på Bitcoin falt, er den nå verdt rundt 1 milliard dollar. Wright og Kleiman var partnere i et Bitcoin-gruveanlegg kjent som W&K Info Defense Research, LLC. Ironisk nok kan saken bidra til å belyse Bitcoins skaperen som Craig Wright tidligere hevdet å være den virkelige Satoshi Nakamoto. Domstolene kunne be om bevis.


Bitconnect svindlere

Det er ikke et juridisk problem med Bitcoin spesifikt, men Bitconnect-svindelen kan gå ned som en av de største kryptodebakene gjennom tidene. Bitconnect-plattformen lovet investorer enorm avkastning for å låne ut pengene sine til andre i samfunnet. Til slutt viste hele prosjektet seg å være en Ponzi-ordning som svindlet tusenvis av investorer internasjonalt.

I stedet for bare å ta tapene, begynte mange investorer å inngi søksmål mot firmaet med påstand om alt fra feil fremstilling til tyveri. I oktober 2018 smeltet denne mengden av søksmål inn i en omfattende sak. I følge rapporter, søksmålet siterer 22 lovbrudd. Spesielt viser søksmålet selskapet så vel som over 40 forskjellige personer som markedsførte eller ba om firmaets tjenester.

Paragon Coin’s Star Power

Hva får du når du blander en berømt rapper, en skjønnhetsdronning, ugress og blockchain? Gjettet du en søksmål, vinner du hovedprisen. Paragon-myntprosjektet kom inn på markedet som en all-inclusive logistikkplattform for cannabisblokkjeder. Paragon-mynteholdere trodde at de investerte i et blockchain-basert system som overvåket produkter fra frø til apotek.

Paragon-plattformen så ut til å være den virkelige avtalen. Selskapet samlet til og med $ 70 millioner under ICO. Alt gikk bra til det ble avslørt at Paragon hadde begynt å kjøpe millioner i personlig eiendom. Investorer følte snubben og begynte å ta rettslige skritt mot alle involverte parter. Interessant, myntenes viktigste promotorer var Spillet og tidligere frøken Iowa, Jessica VerSteeg. Saken kan gi presedens når det gjelder ansvaret til de som fremmer fremtidige ICO-er.

Forbereder en cannabisrevolusjon med blockchain. @JessVerSteeg og jeg vil fortelle deg mer om vår kommende ICO 15. august @paragoncoin pic.twitter.com/xjGS9qAEF2

– Black Jesus (@thegame) 10. august 2017

LongFin Corp: Hyped Numbers

Blockchain-baserte aksjer fikk en imponerende vekst i 2017. Hype rundt markedet var på et helt toppnivå, og investorene var ivrige etter å delta i kryptomarkedet på noen mulig måte. Dessverre ble mange av disse nye investorene offer for svindlerne bak LongFin Corp.

LongFin kom inn på markedet som et lite kjent, børsnotert FinTech-firma. I løpet av måneder etter åpningen kunngjorde selskapet oppkjøpet av et blockchain-basert firma kalt Ziddu. Dette førte til at selskapets aksjer gikk gjennom taket. Ifølge rapporter ble LongFin Corps aksjer verdsatt til 6 milliarder dollar når det var på topp. Selskapets tjenestemenn eide de fleste aksjene.

De solgte ut sine aksjer til toppkurser, i henhold til din tradisjonelle aksjesvindel. I april 2018 trådte SEC inn. På grunn av bruken av kryptovalutaer, SEC besluttet den beste tilnærmingen var å gå etter firmaet for ulovlig distribusjon av aksjer.

Mens dette dramaet fulgte, organiserte investorer en gruppesøksmål mot selskapet. Søksmålet hevder at LongFin ga falske opplysninger og unnlot å avsløre og / eller gi en uriktig fremstilling av viktig selskapsinformasjon. Selskapet løy angivelig om mange viktige detaljer, inkludert konsernsjefens alder, hvor firmaet var lokalisert, og hvem som var i styret.

Juridiske problemer med Bitcoin – domstolen utsatt

Etter hvert som kryptoadopsjon fortsetter å utvides, vil flere juridiske problemer med Bitcoin gå til retten. Disse sakene er ekstremt viktige fordi de har muligheten til å bestemme fremtiden for hele kryptomarkedet. Foreløpig venter kryptosamfunnet nøye på hvordan disse sakene vil spille ut de neste månedene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map