IOSTs Jimmy Zhong bygger et økosystem for Blockchain Adoption

Jimmy Zhong, IOST medstifter og administrerende direktør

jimmy zhong

Jimmy Zhong er ikke fremmed for entreprenørskap. Han lanserte sin første oppstart, Find Inc. på 19, og til slutt avsluttet med en respektabel oppkjøp på $ 40 millioner. Siden da har han grunnlagt to ekstra selskaper og er for tiden medstifter og administrerende direktør for IOST, en blockchain-infrastruktur for desentraliserte applikasjoner (dapps). Jimmy og teamet hans tar sikte på å løse skalerbarhetsproblemene som mange dapp-plattformer møter ved å implementere unike mekanismer som Bevis for troverdighet.

I en nylig sit-down med CoinCentral’s Steven Buchko delte Jimmy sine synspunkter på aktuelle problemer som plager blockchain-området, Bitcoin som betalingsmetode, og hva som er i vente for IOST i år.

Skalerbarhetstrilemmaet

Skalerbarhet og gjennomstrømning er de moteord i dagens blockchain-landskap. Mange tror at de er den manglende delen som til slutt vil katalysere vanlig adopsjon. Jimmy er enig i følelsen, men er skeptisk til at vi trenger å oppnå millioner av transaksjoner per sekund:

“Vi er praktiske. Vi tror ikke at verden trenger en blockchain som kan håndtere titalls millioner transaksjoner. Selv for en sentralisert server trenger du ikke millioner av transaksjoner per sekund (TPS) på dette tidspunktet. “

Men nåværende alternativer er fortsatt ikke gode nok. Jimmy fortsetter: ”Det er mange applikasjoner som kan bygges på toppen av en plattform som kan støtte tusenvis [av TPS]. Men ikke 20 [TPS] … på det nivået er det ikke mulig å gjøre noe. “

Med større skalerbarhet kommer imidlertid redusert desentralisering. I det som ofte kalles skalerbarhetstrilemma, det er nesten umulig å ha den ene uten å ofre den andre. På spørsmål om hvordan IOST nærmer seg dette, har Jimmy et todelt svar.

Den første, sier han, innebærer Bevis for troverdighet (PoB), “Et ekstra lag med rykte på toppen av vaniljen PoS (Proof-of-Stake) -systemet.” Han argumenterer for at et typisk PoS-økosystem bare tjener til å hjelpe de rike med å bli rikere – de som har den største innsatsen får størst belønning.

PoB løser dette ved å legge til et annet token til IOST-økosystemet, servi. Servi er “selvgenererende, ikke-omsettelige og selvdestruktive” tokens du tjener når du gir verdi til IOST-nettverket.

IOST-veikart

IOST-veikart

Jo flere servi du eier, jo større er sjansene dine for å opprette en ny blokk og tjene IOST. Når du har opprettet en blokk, tilbakestilles servoen til null. Jimmy presiserer: “Slik takler vi sentraliseringsproblemet.”


For å forklare den andre delen av IOSTs løsning, illustrerer Jimmy et problem han ser i Ethereum. Han spår at selv med den planlagte flyttingen til PoS, vil Ethereum fortsatt ha de samme skalerbarhetsproblemene som den for øyeblikket står overfor. I dette scenariet sier han: “Du oppnår fortsatt konsensus blant 40.000 mennesker.” Dette konsensusdilemmaet er der omdømme og servi spiller inn igjen. IOST-nettverket trenger bare å oppnå enighet blant de beste, for eksempel 10%, av noder rangert etter total servi. Ved å gjøre det reduserer du antall noder nettverket trenger for konsensus.

Denne strategien kontrasterer betydelig med EOS, en annen dapp-plattform. EOS når skalerbarhet ved å ha bare 21 noder som lager blokker. Men disse nodene er valgt av tokenholdere. For å forhindre korrupt avstemmingspraksis velges IOST-blokkprodusenter i stedet programmatisk. Jimmy understreker, ”For oss er kode alt. Ditt rykte er alt. ”

jimmy zhong code sitat

Tanker om Bitcoin

Interessant, Jimmy tror ikke gjennomstrømningsproblemene til smarte kontraktplattformer gjelder Bitcoin. Han forklarer, “Bitcoin er ikke for daglige transaksjoner. Gull er ikke like bra … Jeg har aldri hatt tro på at Bitcoin kommer til å bli daglige kontanter. Jeg tror bare ikke det er det blockchain skal brukes til på dette tidspunktet. Det kan være slik, men det er ikke det Bitcoin er bra for, og det var ikke det Satoshi Nakamoto tenkte på da han bygde den.

Av den grunn gjør Bitcoin fin skalerbarhet.

Veisperringer til adopsjon

Jimmy har sterke meninger om bruksmulighetene til de fleste blockchain-prosjekter. “Installering av Metamask alene hindrer 90% av folk i å bruke et produkt, om ikke mer,” argumenterer han. Utover det mangler blockchain den “gotta have it” -appen som tiltrekker seg millioner av brukere til sektoren.

IOST-teamet vil endre det. De har samarbeidet med Bluehill å opprette et fond på $ 50 millioner dedikert til å støtte dapps i IOST-økosystemet. I tillegg har de inkubert et prosjekt som heter Theseus. “Theseus fokuserer bare på en bestemt ting, og bygger dapps på toppen av IOST.”

I tillegg utvikler “ITH-teamet] en datastyringsprotokoll for å støtte distribusjon av innhold basert på PGC (profesjonelt generert innhold).” Protokolldemoen fikk over 400 000 brukere innen tre uker etter lanseringen.

Det er klart at Jimmy og teamet hans er helt fokusert på adopsjon fremfor alt annet. Men med god grunn. Han skisserer hvorfor: “Hele grunnen til at kryptomarkedet akkurat nå er så volatilt, er at det ikke er noen reell brukstilfelle … Det er ingen reell verdi, så du kan ikke klandre noen for å være en spekulant.” Han legger til: “Vi tror at den virkelige måten å få folk til å innse verdien av nettverket ditt, ikke er tullet om hvor fantastisk teknologien din er … Det avhenger av applikasjoner og protokoller, ikke nettverket alene.”

Han avslutter: «Det handler ikke om å bygge den mest perfekte teknologien. Det handler om hvem som faktisk bygger noe rimelig, hvem som lanserer et rimelig produkt, og hvem som har økosystemet på toppen av det.

Vi kunne ikke være mer enige.

jimmy rimelig sitat

Takk skal du ha

Takk, Jimmy, for at du tok deg tid til den travle, reisefylte timeplanen din for å snakke gjennom visjonen din med oss. Vi ser frem til å se fremgangen til IOST og veksten i økosystemet rundt det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map