Innovasjoner innen Blockchain Aerospace Tech Klar til lansering

Flyindustrien, som består av luftfart og romfart, genererer billioner av dollar hvert år. Land konkurrerer om de siste og største prestasjonene innen romforskning. Og tilbake på jorden er ivrige turister den viktigste verdikilden for en luftfartsindustri verdt $ 2,7 billioner hvert år. Luftfartsapplikasjoner i Blockchain er fortsatt bare i de aller første stadiene av utviklingen, men ting ser ut til å bevege seg raskt.

Accenture-rapporter at mer enn to tredjedeler av ledere i luftfart og forsvar planlegger å integrere ny teknologi i løpet av de neste to årene. Som sådan er det mange muligheter for blockchain for å tilføre verdi til både luftfarts- og romflysektoren. Denne artikkelen vil utforske utviklingen og diskusjonen rundt blockchain i luftfartsindustrien.

Blockchain Aerospace Applications – Nåværende og fremtid

Forsyningskjede

Blockchain er satt til å ha stor innvirkning på bransjer som bilindustrien, der produsenter er avhengige av deler som kommer fra andre produsenter. Produksjon av luftfart og romfartøy er ikke annerledes.

Luftfartsindustrien har en enorm forpliktelse om sikkerhet og sikkerhet overfor passasjerer og andre interessenter. Derfor er produsenter av fly og romfartøy avhengige av leverandører for å levere deler som er produsert og testet til en høy kvalitetsstandard.

Blockchain gir muligheten til å registrere hele produksjonsprosessen, transparent og permanent. Hver komponent kan merkes digitalt. Taggen kan inneholde data og attributter, for eksempel maskinen som laget delen, hvilke kvalitetstester som ble utført, og datoene, stedene og individene som er ansvarlige for å utføre disse aktivitetene.

Flyet eller romfartøyet kunne da beholde denne produksjonsjournalen gjennom hele livssyklusen.

Følgelig vil en slik opptegnelse være til stor nytte for vedlikeholdsingeniører som senere er kontrakt på å jobbe med håndverket.

Vedlikehold

Luftingeniører fra Jettly forklare at visse komponenter i et fly kun kan brukes i et fast antall sykluser før de må byttes ut. Antall sykluser kan imidlertid variere avhengig av om flyet har vært i drift under høyt trykk eller lavtrykk.

Fordi det ikke er konsistens i å registrere disse flydataene, har ingeniører bare en tendens til å se på hvor mange timer flyet har vært i fly. Bytte av deler før det er nødvendig skaper et enormt potensial for svinn og økte kostnader for flyselskapene. Motsatt kan ethvert flyselskap som prøver å få ut deler av livet, sette fare for passasjerlivet.

Flyselskaper har en tendens til å kontraktere ingeniører som har jobbet på et bestemt fly tidligere, for å kompensere for svinn. Dette fører til en ujevn fordeling av arbeid over bransjen.

På toppen av alt dette er det ingen konsekvent system eller metode for registrering av flyvedlikehold. Tro det eller ei, men en rapport fra 2016 uttalte at papir fremdeles var middel til å dokumentere rundt 90 prosent av alle flyjournaler!


Papirarbeid

Mange fly har vært i bruk lenger enn digitalisert dokumenthåndtering har eksistert

Derfor gir vedlikehold et enormt potensiale for blockchain-luftfartsapplikasjoner. I likhet med produksjonsprosessen kunne ingeniører føre vedlikeholdsregistreringer på blockchain.

I prinsippet betyr dette at enhver ingeniør kan jobbe på hvilket som helst plan. De ville ha en komplett og intakt digital oversikt over brukte deler, og vedlikeholdshistorikk gjennom hele flysyklusen.

Blockchain kan også fungere som en rekord for trykkforholdene for hver flytur. Større nøyaktighet i å bestemme livssyklusen til reservedeler vil også medføre betydelige potensielle kostnadsbesparelser for flyselskapene.

Leasing av fly

EN Deloitte-papir fra 2017 beskriver noen av problemene som flyutleieindustrien står overfor. Flyselskapene pådrar seg ofte leasing og andre kostnader i amerikanske dollar, men tjener fortjeneste i sine opprinnelige valutaer. Bytte til betaling i kryptovaluta kan redusere flyselskapsavgiftene. Ikke bare det, men det vil også bety at flyselskapene kan lease fly og betale produsenter direkte uten å bruke banker som mellomledd.

Papiret introduserer også ideen om “Airchain” – et teoretisk blockchain-basert system. Det ville bruke smarte kontrakter og krypto for å administrere de forskjellige transaksjonene som foregår over flyleasingindustrien. Den neste potensielle applikasjonen for blockchain-luftfart er derfor bransjeomfattende integrasjon.

Integrering

For første gang introduserer blockchain muligheten for et fullt integrert, bransjeomfattende dataøkosystem for hele luftfartsindustrien. I tillegg til produksjonsforsyningskjeden og vedlikeholdsmuligheter, er det også mulig å integrere flygedata til blockchain. Flydata kan omfatte flygruppen, flyforhold, drivstofforbruk og alle relevante data.

Fly cockpit

Til tross for alt dette høyteknologiske utstyret, kjemper flyindustrien med å fange opp og behandle alle dataene den trenger

Et slikt system vil øke effektiviteten og dermed redusere kostnadene i hele sektoren. Det er ytterligere sikkerhets- og sikkerhetsfordeler med komplette data av høy kvalitet, ettersom gjetning er begrenset.

Aeron er en blockchain-oppstart som har begynt å våge seg inn i dette rommet, om enn ikke helt i skalaen beskrevet ovenfor.

Autonome romskip

Blockchain kombinert med AI har et vidt potensial for autonome kjøretøyer. I April, NASA var enig for å finansiere utviklingen av et autonomt romfartøy, basert på blockchain.

For øyeblikket er fjernkontroll av romfartøy en langsom prosess, og det tar timer å videreformidle kommandoer. Imidlertid gir Ethereum-baserte smarte kontrakter muligheten for forbedret digital beslutningstaking.

Et romfartøy kan bruke denne teknologien til for eksempel å unnslippe romavfall selv raskere enn noen som styrer det fra jorden. Forskere bruker verdifull tid på slike rutinemessige aktiviteter. Med denne tiden frigjort for videre forskning, er det klart at blockchain luftfart innovasjon gir virkelige verktøy.

NASA-laboratorier

NASA-forskere jobber med solcellepaneler for et romprosjekt

I tillegg, a NASA-representant uttalte at skalerbarhet er det naturlige neste trinnet hvis dette prosjektet viser seg å være vellykket. Til slutt kan et helt romnettverk bruke blockchain til å kommunisere mellom noder, dele data sikkert og spenstig.

Finansiering av romprosjekter

Romprosjekter krever en betydelig mengde R&D investering og ender ofte med å måtte gå tilbake til tegnebrettet. VC-firmaer har derfor vært tilbakeholdne med å ta investeringsrisiko med tekniske oppstartsbedrifter som ønsker å våge seg inn i området med leting etter rom.

ICO-er gir muligheten for potensielle romprosjekter for å finne alternative finansieringsmetoder fra investorer som kan være mindre risikovillige. Og selvfølgelig, når de kommer fra bakken i bokstavelig forstand, kan de til og med sette opp en kryptomineringsrigg i verdensrommet.

Til evigheten og forbi?

Dette er bare noen få av de potensielle brukssakene til blockchain som for tiden er under diskusjon i luftfartssektoren. Blockchain-utvikling er fortsatt veldig i begynnelsen. Men siden luftfartsindustrien er sterkt avhengig av data; Det virker uunngåelig at blockchain vil spille en viktig rolle i den pågående utviklingen. Blockchain luftfartsapplikasjoner ser ut til å ha en veldig lys fremtid framover.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map