Hvorfor støtter disse store spillerne Atlas-protokollen?

Det er ingen hemmelighet at kineserne ikke er Googles største fans. Det er det faktisk mange internettgiganter blokkert ut av det kinesiske markedet under deres strenge sensurpolitikk. Nysgjerrig på at de største støttespillere fra tidligere Google-ansatte blockchain oppstart Atlasprotokollen er kinesisk – nærmere bestemt Baidu. Hvorfor?

Et bud for å få ned Google?

Hvis du har vært i bransjen lenge nok, har du hørt gjeldende infrastruktur og forretningsmodeller blir referert til som “ødelagt”. Internett er et av de største stedene som får en jevnlig bashing. Dens online annonseringsmodell er invasiv og tilfredsstiller ikke brukere eller annonsører.

Ordet DATA på fire bokstaver har blitt kastet inn i rampelyset gjennom svært høye lekkasjer og skandaler helt fra Equifax til Facebook og Cambridge Analytica. Og siden Google tjener penger på å selge dataene våre til annonsører, begynner folk å bli mer bevisste.

Det går faktisk et helt skritt videre. Ikke bare begynner vi å innse volumet av transaksjoner i vår personlige informasjon som skjer bak ryggen, men vi begynner å innse verdien av det. Og vi lærte den gamle leksjonen på den harde måten – det er ikke noe som heter gratis lunsj. Eller som Mainframe-sjef Mick Hagen uttrykte det, “normale forbrukere begynner å våkne opp med at hvis de ikke betaler for produktet, er de produktet.”

Atlast Protocal: Mainframe's Mick Hagen.

Mainframes administrerende direktør Mick Hagen

Med handlinger som GDPR som understreker behovet for å være mer forsiktige med detaljene og retningslinjene vi samtykker i, blir publikum bedre utdannet. Folk er strømmer fra Facebook i hopetall–Og med grunn. Men kan en liten blockchain-oppstart i en situasjon av typen David og Goliath faktisk ta på seg Google og vinne? Can Atlas Protocol virkelig gir gjennomsiktighet når det gjelder databruk?

En titt på Atlas-protokollen

Med et team ledet av lederen for Nebulas Labs og tidligere Senior Software Engineer i Google HQ, en CTO som er med på å forbedre Google Play-kvaliteten og lansere Play Books, og en teknisk leder som jobbet i European Organization for Nuclear Research, dette er et selskap med et misunnelsesverdig ferdighetssett.

Basert i Kina, er det virkelig mulig at Atlas-protokollen med støtte fra Baidu og Japans multinasjonale holdingkonglomerat SoftBank kan påta seg verdens største søkemotor og vinne? Selv når Kina øker investeringene i blockchain, er det absolutt et høyt mål. Men teamet i Atlas roter ikke. Og de er bevæpnet med innsideinformasjon om Googles praksis og protokoller.

Atlas Protocol: Et skjermlokk fra hjemmesiden

Hjemmeside for Atlas-protokollen

Hva er Atlas Protocol Gripe med Google?

For å være tydelig sier Atlas Protocol ikke at de ikke samler inn brukerdata. Men i motsetning til Google og andre store internettbedrifter, er de det gjennomsiktig om det. Og de bruker blockchain-teknologi for å gjøre det. Dette tilfredsstiller brukere i den forstand at de vet hvordan deres private data blir brukt. Og det gjør det også mulig for annonsører å markedsføre mer effektivt for dem.

Hvis dette høres ut som det som allerede skjer – spesielt for internettbrukere i Europa, hvor GDPR, helt ærlig, ser ut til å være en hodepine for selskaper og forbrukere overalt – det er fordi det er det. Og på slutten av dagen kan ikke forbrukerne hjelpe til med å være sine egne verste fiender.

Det er edelt at myndighetene prøver å beskytte oss mot misbruk av data ved å be om at vi reviderer hver eneste policy på alle nye nettsteder vi åpner. Men de fleste av oss har ikke tid eller tilbøyelighet og klikker bare gjennom uansett. Så hvordan ville det være annerledes på blockchain? Og faktisk kan det til og med være verre hvis dataene våre er uforanderlige og synlige for alle?

Tillate brukere å kontrollere sine egne data

Tillat brukere å kontrollere sine egne data. Nå er det en verdiprop vi har hørt før. Atlasprotokollen fungerer absolutt ikke i et vakuum. Mange andre selskaper har fanget verdien av data og potensialet i blockchain for å fikse online annonsering, innholdsproduksjon og nettsteder som Facebook og YouTube. Bare fra toppen av hodet kommer AlphaNetworks, VideoCoin, Animo og MetaX til hjernen. Og det er mange flere.

Atlas Protol: AlphaNetworks, et skjermbilde av hvordan teknologien deres fungerer.

AlphaNetworks-løsningen

Så hvordan er Atlas-protokollen noe annerledes? Vel, det er det egentlig ikke. Brukere kontrollerer dataene sine og velger å kun dele informasjonen de ønsker. Dette løser det Atlas Protocol beskriver som “data black hole” forårsaket av “industrilandskapet dominert av digitale giganter”. Du får ideen.

Brukere får også insentiver fra markedsførere for å dele dataene sine, utgivere produserer bedre, mer målrettet innhold, verdiutveksling mellom markedsførere, utgivere, brukere og andre medlemmer i økosystemet forbedres osv..

Men er Atlas-protokollen foran i spillet? Vel, her er noen viktige fordeler denne oppstarten har:

  • Betydelig finansiering fra store kinesiske selskaper
  • En fordel ved å kjenne Googles spillbok godt
  • Det faktum at Atlas ble inkubert av Nebulas (en topp 100 blockchain-protokoll for å gjøre data mer brukbare og synlige)
  • Og et drapsteam med en svimlende liste over utmerkelser

De har også noe annet mange andre wannabes ikke har, og det er et fullstendig proof-of-concept gjennom å bygge en Dapp på Nebulus blockchain.

Pakke den opp

Med mange hester i datatransparensløpet, er det ikke klart ennå om man vil utse vinneren som den ultimate utfordreren til Google. Eller om vi ser forskjellige databaserte selskaper som fokuserer på separate områder, for eksempel annonsører, videoinnhold, underholdning eller selskaper.

Men en ting er sikkert, fra Atlas Protocol til VideoCoin har du ikke hørt det siste om blockchain som ble brukt til å løse datamisbruk. Det eneste spørsmålet er: “Når kommer det i gang?”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map