Hvorfor stopper flere regjeringer Bitcoin-gruvedrift?

Bitcoin-gruvedrift har blitt en lønnsom industri for mange mennesker i kryptovaluta-samfunnet. Til tross for den økende populariteten til bitcoin-gruvedrift over hele verden, er det ganske mange steder det er ulovlig. I en annen fersk artikkel så vi på hvor bitcoin mining er for øyeblikket forbudt. I denne artikkelen vil vi se på noen forskjellige tilfeller for å få et bedre bilde av nøyaktig Hvorfor flere regjeringer legger ned disse operasjonene.

Kina

I mange nasjoner er det offisielt forbudt å eie og / eller handle med kryptovaluta. Imidlertid har disse kjennelsene ikke nødvendigvis ført til en stenging av bitcoin-gruvedrift. Kina er et av få land som har pålagt landsdekkende forbud mot både handel og gruvedrift.

Før forbudet om gruvedrift av bitcoin ble kunngjort tidligere i år, stod Kina for mer enn 70% av verdens bitcoin-gruvedrift. Gruvedriftstatistikk er ikke tilgjengelig etter forbudet, så det er vanskelig å fortelle den samlede virkningen av forbudet i skrivende stund. Det har vært noen få koordinerte raid, inkludert en i april 2018 i Tianjin der det ble beslaglagt 600 gruvedatamaskiner og åtte kraftige vifter.

Kinesiske tjenestemenn formulerer strategier for hvordan å stenge gruvedriften. Dette ble tydeliggjort av lekkede dokumenter som ble utgitt tidligere i 2018. I følge en artikkel publisert av Vice, “I dokumentene, som ble utstedt til de lokale kontorene til internettfinansieringsmyndigheten, ble myndighetene bedt om å tvinge gruvedrift ut av virksomheten ved hjelp av tiltak knyttet til elektrisitetspriser, arealbruk, skatt og miljøvern.”

Miljøfaktorer er viktige å betrakte som en legitim grunn til bitcoinforbudsforbudet i Kina. Mens årlig karbonutslippsvekst i Kina bare vokste med 1,4% (godt under de anslåtte 2,0%) i 2017, står Kina fortsatt for rundt 30% av de globale karbonutslippene. Tatt i betraktning at bitcoin mining nå utgjør 0,6% av verdens totale energiforbruk, og muligens mer i fremtiden, er det en reell bekymring som kryptovaluta-samfunnet må ta tak i.

Likevel sier andre at årsaken til gruveforbudet er ganske enkelt relatert til målet om å håndheve en nedleggelse av alle kryptovalutaer generelt i hele Kina. Evnen til å skape et nytt finanssystem kan sees på som en trussel mot det nåværende. Selv om denne muligheten ikke er unik for Kina, er det viktig å vurdere Kinas reaksjon på disse endringene nå som det er verdens toppøkonomi etter BNP. Som reaksjon på forbudet har noen gruvearbeidere flyttet gruvedriften til utlandet til steder hvor både bitcoinhandel og gruvedrift er lovlig.

bitcoin mining

Fotokreditt: Bloomberg

USA (Upstate New York)

Selv om den amerikanske føderale regjeringen ikke har lagt forbud mot bitcoin-gruvedrift, har noen lokale myndigheter vedtatt lovgivning om egne forbud..

For eksempel Plattsburgh, New York, en 20.000-bosatt by som ligger omtrent 20 miles fra den kanadiske grensen, har plassert et 18-måneders moratorium på bitcoin mining. I løpet av de siste årene hadde Plattsburgh blitt et knutepunkt for bitcoin-gruvearbeidere på grunn av billige strømpriser takket være vannkraftproduksjon på St. Lawrence River.

Imidlertid har innføringen av bitcoin-gruvedrift ført til høyere strømkostnader for alle innbyggere. Dette var fordi vannkraftanlegget måtte produsere mer enn den typiske tildelte mengden energi for å støtte gruvedrift. For eksempel i desember 2017 og januar 2018, til og med noen innbyggere som gjorde ikke det min så elektriske regninger stige med $ 300.

De som kan vurdere å bryte denne nye loven, vil kanskje tenke igjen – straffen er satt til $ 1000 / dag med ulovlig gruvedrift. I Washington State Chelan County Public Utility District (PUD) er det også et lignende forbud på plass. Én uautorisert gruvedrift med bitcoin med strømforbruk på over 11.000 kWh er stengt. Før myndighetene trakk støpselet, forbrukte denne operasjonen omtrent 20 ganger strømmen til standardhusholdninger.


Plattsburgh, NY

Fotokreditt: GoTravelaz

Malaysia

Som skrevet i en tidligere artikkel, har Malaysia slått ned på ulovlig boligbasert gruvedrift. I et koordinert raid ble to av landets bitcoin-gruvedrift stengt. Disse operasjonene ble ansett som ulovlige, ikke på grunn av et generelt forbud mot gruvedrift av bitcoin, men fordi individene som hadde ansvaret for disse operasjonene ikke hadde offisielle forretningstillatelser.

Selv om det ikke er klart hvor enkelt eller vanskelig det er å få myndigheters tillatelse til å drive en gruvedrift i Malaysia, er det klart at klager fra naboer var en viktig faktor som førte til stenging. Naboer rapporterte at operasjonene forårsaket kraftsvingninger og at leietakerne var høylytte og ordensløse.

Malaysia

Selv juridisk Bitcoin Mining kan føre til ulovlige aktiviteter

Mange nasjoner eller byer har ingen lover som forbyr gruvedrift eller til og med krever forretningstillatelser som i tilfellene beskrevet ovenfor; det er imidlertid mange individuelle operasjoner som er stengt på grunn av noen få forskjellige grunner som utgjorde ulovlig gruvedrift.

En slik hendelse skjedde i Orenburg, Russland i april 2018. I dette tilfellet ble to personer arrestert etter at det ble oppdaget at de hadde opprettet en bitcoin-gruvefarm innenfor en forlatt gummifabrikk. De ble siktet for skade på eiendom og noen få andre forbrytelser. Disse ulovlige gruvearbeiderne stjal også 8 millioner kW / t elektrisitet til en verdi av rundt 60 millioner rubler (~ $ 1 million).

Hendelser som dette er vanligere enn du kanskje tror. For eksempel i USA, statlige myndighetspersoner i både New York og Louisiana ulovlig brukt offentlige ressurser til å sette opp gruvedrift.

Arbeidere på en Australsk værmeldingsbyrå også begått lignende ulovlige aktiviteter. I alle disse tilfellene er det viktig å merke seg at bitcoin-gruvedrift i seg selv ikke var ulovlig. Måtene gruvedriftene gikk på gruvedrift var imidlertid ulovlige. Hvis enkeltpersoner hadde brukt sin egen tid, penger og ressurser til å bryte, ville de mest sannsynlig ikke møte noen juridiske problemer.

Selv om det fremdeles er ganske mange områder der bitcoin-gruvedrift er ulovlig, virker det som om forbudstrenden avtar. Så lenge gruvearbeidere fortsetter på en måte som ikke påvirker livet til de rundt seg negativt, vil det ikke være overraskende å se at disse regjeringene reverserer forbudene de har satt på plass.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map