Hvorfor kryptoindustrien trenger å glemme prisforutsigelser

“Vi er lei av at folk spør oss om målpriser.”

Dette var Tom Lee mot slutten av 2018., medstifter av Fundstrat Global Advisors og en av de mest fremtredende kryptokurrency-prisanalytikerne. Han spådde berømt at Bitcoin ville avslutte 2018 på $ 25.000. Til tross for Lees påstand om berømmelse er hans evne til å forutsi aksjer og kryptokurser, selv han har blitt sliten.

Uheldig som det er, er dette kryptoindustrien har blitt redusert til. Kryptohandlere og entusiaster har blitt besatt av priser. Samtalen har dramatisk flyttet seg fra løsningene som kryptoer tilbyr. De som bryr seg om hvordan XRP gjør opp pengeoverføringer på få sekunder over landegrensene, blir færre. Bruken av Ethereums blockchain for å automatisere forsikringsoppgjør er ikke lenger det hete temaet.

Glory Days

2017 var det beste året hittil i kryptovalutaindustrien når det gjelder markedsvekst. De fleste vil huske det som året da Bitcoin nesten slo $ 20.000. Året var imidlertid mye mer enn prismål. Det var også et år hvor folk interesserte seg for kryptos transformative kraft.

Et kryptoprosjekt som fanget folks oppmerksomhet, var Ripple. Ripples digitale valuta, XRP, var en av de beste artistene, primært oppmuntret av interessen den mottok fra bransjen og utover. Ripple begynte å samarbeide med banker og finansielle tjenestefirmaer for å gjøre opp betalinger raskt og billig. Det ombord nær 100 banker globalt. De inkluderte MUFG, den femte største banken globalt, UBS, Standard Chartered, Bank of America og Credit Agricole.

Kryptoverdenen surret av spenning om Ripple og XRP. Mange søkte å forstå Ripples produkter, inkludert XRapid og XVia, og hvordan de skiller seg fra hverandre. Kryptoentusiaster ønsket å vite om bankene deres brukte Ripple for å gjøre opp transaksjoner over landegrensene.

EOS interesserte også mange, og dens allment vellykkede ICO reflekterte dette. Prosjektet lovet å forbedre Ethereums mangler, for eksempel skalerbarhet. Det lovet også et bedre nettverk for utvikling av desentraliserte applikasjoner, bedre kjent som DApps. Selv de vanlige mediene tok oppmerksomhet, og EOS ble omtalt i stor grad av ledende publikasjoner som Bloomberg, CNBC og Forbes.

Når alt endret seg

Så kom 2018 og alt endret seg. I løpet av de første to månedene hadde Bitcoins pris halvert og viste ingen tegn til bedring. Altcoins gikk ikke bedre, og markedet begynte å få panikk. De fleste detaljhandlerne solgte kryptostashene sine. For minoriteten som ikke solgte, ble det igjen prioritert å forutsi når Bitcoin ville stige til tidligere høyder.

Mediepublikasjoner, både vanlige og kryptofokuserte, endret seg også for å tilpasse seg den nye forbrukerens smak. Artikler om når neste okseløp vil finne sted fanget opp alle overskriftene så vel som lesertallet. Vanlige medier vendte seg til analytikere som kunne komme med spådommer, hvorav de fleste var opprørende.

Tom Lee var en favoritt for mange medier. Han spådde først at Bitcoin ville stenge året på $ 25.000, og senere revidere spådommen ned til $ 15.000. Andre berømte spådommer kom fra Mike Novogratz, John McAfee, Tim Draper og mer.

Tim Draper

Viderekobling av oppmerksomheten

Avledningen av oppmerksomheten til mer oppsiktsvekkende prisrelaterte emner var ikke så veldig overraskende. Mange kryptoinvestorer hadde mistet en betydelig sum penger i bjørnemarkedet i 2018. De var derfor altfor ivrige etter å få tilbake pengene sine.

Avledningen har hatt en negativ effekt på bransjen. For det første har det tatt bort kryptos største mål: å utfordre status quo og introdusere publikum for en ny verden av muligheter. For ikke lenge siden hadde kryptoer fanget oppmerksomheten til både entusiaster og skeptikere for å forvandle millioner av liv.

I USA hadde Wall Street-gigantene blitt raslet etter å ha erkjent hvor stor utfordring Bitcoin stilte mot det tradisjonelle økonomisystemet. Fra JP Morgan til Goldman Sachs investerte de største bankene i forskning og utvikling av krypto.

I Afrika ble overføringer billigere, raskere og mer praktisk. Oppstart som Bitpesa henvendte seg til kryptoer for å avgjøre overføringer i sanntid. I en region der pengeoverføringer koster tre ganger så mye som deres vestlige kolleger, utløste kryptoer en revolusjon. Globale giganter som Binance opprettet også butikk, og erkjente at Afrika var neste kryptogrense.

Hvorvidt Bitcoin kan slå $ 20 000 igjen har store konsekvenser. Vi kan imidlertid ikke risikere at spekulasjonene overskygger alle andre aspekter av bransjen. Utviklere som bygger desentraliserte applikasjoner og bruker kryptoer for å endre liv, må få den støtten de trenger. Ellers risikerer vi å gjøre kryptoer til et prisspekulasjonsmiddel og hindre dem i å levere den desentraliserte fremtiden som Nakamoto så for seg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map