Hvorfor krasjet Crypto Market?

Nedgangen på over 80 prosent sett i Bitcoin og andre kryptomarkeder kan fortsatt få deg til å riste på hodet. Det har gått nesten et år siden Bitcoins episke, blow off top. Cryptos påfølgende bjørnemarked kan til og med ha ødelagt kryptoporteføljens verdi. Du kan også slite med å forstå hvordan og Hvorfor av kryptomarkedskrasj. Selv om det er for sent å angre noen av dine kryptoinvesteringsfeil, er det aldri for sent å utføre en post mortem.

Her ser vi nærmere på de rasjonelle årsakene til kryptomarkedets fantastiske reversering fra ustoppelig okse til såret bjørn. Du lærer også hvordan du identifiserer et løpsk, bullish marked som er klart til å blåse fra hverandre. I fremtidige okseløp vil du kunne hente fortjeneste ved å selge inn i markedsstyrke. Du kommer ikke lenger til å prøve å selge etter panikkindusert stampede for utgangene treff.

Nøkkeldynamikk i Crypto Market Mania 2015-2017

Grunnleggende

Mot slutten av 2015 hadde store økonomiske nyhetsnettverk interessert seg for Bitcoin og andre kryptoer. Bitcoin avsluttet til slutt 2015 på en sterk tone, opp nesten 40 prosent. Investorer sammenlignet de sterke avkastningene med den ustabile, nesten null gevinststuren sett i S&P 500-indeks i løpet av august-desember 2015. Den berømte Winklevoss tvillinger var også i de økonomiske nyhetene. Kanskje deres status som rike, teknologikyndige innovatører og investorer også begynte å vende hodet til krevende investorer mot kryptomarkedene.

Rundt samme tid begynte mer og mer kryptosentrisk utdanning og kommentarer å formidle over internett. Sosiale medier begynte å surre om det antatte sikkerhet av Bitcoin en dag som erstatter antikke, regjeringsdrevne fiat-pengesystemer. Selv barn begynte å lære om blockchain-teknologi, desentralisert digital valuta, smarte kontrakter og crypto mining rigger. Nye krypto-børser åpnet for virksomhet. Gemini, en Winklevoss-grunnlagt børs, åpnet fullt ut i oktober 2015.

Tilsynelatende ikke engang minnet om den beryktede Mt. Gox crypto heist (og påfølgende konkurs) tidlig i 2014 var nok til å dempe entusiasmen til nye crypto investorer. Denne nye, utbredte bevisstheten om Bitcoin, kryptovalutaer og blockchain bidro til å sette scenen for det spektakulære kryptomarkedsrallyet. Men en kraftig, utfellende hendelse var fortsatt nødvendig for å få Bitcoin til vedvarende rallymodus.

Teknisk informasjon

I oktober 2015 skjedde en etterlengtet teknisk hendelse. Bitcoins første 21-ukers bullish kanalutbrudd (sluttgrunnlag) siden oktober 2013 skjedde. Sjekk ut dette diagrammet:

Crypto Market Crash bullish breakouts

BTCUSD, ukentlig: Fra oktober 2015 startet Bitcoin (og de fleste andre kryptoer) et episk 38-måneders rally. Syv påfølgende 21-ukers kanalutbrudd vitnet om styrken i okseløpet. Bilde: MotiveWave Ultimate

Bitcoin’s rally viste seg så sterkt at det aldri igjen lukket seg under den lavere (ni ukers) priskanalen før godt etter desember 2017s parabolske oppgang og påfølgende blow off top. Alt i alt var det syv bullish ukentlige kanalutbrudd (oktober 2015 – oktober 2017). Da rallyet fikk styrke, var priskorreksjonene veldig små, mer som pauser i stedet for tilbakeslag.

Positive tilbakemeldinger


Da kryptomarkedet gikk inn i den kraftige oksefasen, a positiv tilbakemeldingsløkke ble tydelig. Det gikk omtrent slik: Bitcoin gjorde et sterkt breakout. Nyhetsmediene rapporterte dette langt og bredt, med henvisning til bullish grunnleggende eller analytikeroppgraderinger, etc. for økningen høyere. Investorer hørte nyhetene og kjøpte. Bitcoin økte igjen. Noe fortjeneste tok seg og prisen gikk sidelengs i noen uker.

Så gjorde Bitcoin enda en kanalutbrudd.

Nyhetsmediene banket igjen på bordet, med fokus på Bitcoins langsiktige vekstpotensial. Enda flere investorer stablet seg inn. Rallyet begynte å akselerere raskere. De på sidelinjen var redde for å gå glipp av det. De begynte å kjøpe aggressivt, blinde for den tekniske tilstanden til hitlistene. Nyhetsmediene hadde en feltdag, med stadig høyere Bitcoin-prismål bundet av analytikere, hedgefond og kryptoguruer. En annen mindre stall skjedde. Investorer kjøpte boden, redd for å gå glipp av neste etappe høyere. På og på fortsatte det.

Forutsigbare sykluser av investorsentiment

Endelig, etter seks breakout, bullish nyheter og investoroppfølging sykluser, skjedde den endelige bullish utbruddet. Det skjedde 15. oktober 2017, da Bitcoin stengte til $ 5862,69. Mynten hoppet enda en gang høyere og hentet inn nye penger. 26. november 2017 bekreftet Bitcoins ukentlige diagram en parabolsk (begynner å akselerere vertikalt) oppadgående trend da den stengte til $ 9474,62.

Det var da manifasen begynte. Da massegrådighet erstattet sunn fornuft, mistet noen (de fleste?) Nye investorene tilsynelatende muligheten til å beregne rasjonelle resultater for å belønne seg. Frykt for å gå glipp av det (FOMO) forvandlet seg til få ombord for enhver pris (GOBAAC?). Nok en gang var den positive tilbakemeldingssløyfen på jobb. Bullish breakouts førte til at bullish nyheter og meninger fikk stadig mer aksept. Senere investorer fortsatte å kjøpe seg inn i Bitcoins ubarmhjertige, parabolske oppstigning med liten hensyn til faren for en avblåsningstopp.

Uncool til enhver pris

I løpet av den siste rampen høyere inn i en avblåsningstopp kan motstridende, bearish argumenter ha blitt avvist som ukule, gammeldags eller til og med direkte dumme. Kursmål på tre, fem eller ti ganger høyere enn gjeldende verdivurderinger kan også ha blitt sett på som realistiske av mindre utdannede investorer. Massegråd, kombinert med urealistiske forventninger (av sene deltakere i rallyet) var absolutt nøkkelfaktorer som drev Bitcoin fra $ 9474,62 til $ 19,870,62, i løpet av oktober – desember 2017.

Massegråd førte til et uholdbart møte

Crypto Market Crash selges i styrke

BTCUSD, ukentlig: Når skal du ta fortjeneste i et løpsk oksemarked? Når et sentralt Keltner-bånd (9 ATR-er unna en 45-periode EMA) nås eller overskrides. Bilde: TradingView.com

Hvis det er en enkel takeaway fra diagrammet ovenfor, er det dette:

 • Når et kryptomarked berører eller overstiger en Keltner-båndinnstilling på ni gjennomsnittlige sanne områder (ATR) utover et 45-periode eksponentielt glidende gjennomsnitt (EMA), bør du ta noen, om ikke alle dine åpne fortjenester.
 • Hvis scenariet ovenfor forekommer i et parabolsk, løpsk oksemarked, ta alle av fortjenesten din, eller risikerer å få dem tatt fra deg. Pro-handelsmenn går ut der (eller enda før). De vet godt at potensialet for mer oppside er veldig lite.

Hvorfor krasjet Crypto Market?

For å gjennomgå skjedde kryptomarkedskrasken på grunn av flere faktorer. Slik spilte det seg i Bitcoin:

 1. Bitcoin ble et svært populært tema i finansielle nyhetsmedier i slutten av 2015.
 2. Investorer, møtt med en oppfattet mangel på muligheter andre steder, ga drivstoff til Bitcoins utbrudd i slutten av 2015.
 3. Nyhetsmediene sprang på breakout, med henvisning til Bitcoins langsiktige investeringspotensial.
 4. De bullish nyhetene oppmuntret andre investorer til å sette penger i arbeid i Bitcoin.
 5. Prisene steg høyere. Nyhetsmediene fortsatte å ri det hete markedet høyere. Flere investorer ble interessert. En positiv tilbakemeldingsløkke ble tydelig.
 6. Profittaking skjedde, men prisene handles bare sidelengs. Frykten for å gå glipp av antennet raskt et nytt breakout, ettersom nye investorer fortsatte å hakke seg inn.
 7. Bitcoin økte stadig høyere, og begynte en parabolsk, nesten vertikal oppstigning i midten av november 2017.
 8. Sene investorer ble for det meste drevet av FOMO, grådighet og uvitenhet om markedstekniske forhold.
 9. Analytikere og handelsmenn som oppfordret forsiktighet til nykommere ble avskrevet som kok, unhip eller blinde for muligheter.
 10. Pro-handelsmenn solgte kontinuerlig deler av Bitcoin i styrke ettersom prisene steg høyere i sin parabolske oppstigning.
 11. Nye handelsmenn og investorer var de som kjøpte Bitcoin, og proffene solgte dem alt de kunne håndtere.
 12. Til slutt tørket tilgangen på nye investorer rett og slett opp. Det var ikke flere som tok Bitcoin for en pris over $ 19 870,62.
 13. Pro-handelsmenn begynte å korte Bitcoin-futures og Bitcoin. Prisen begynte å stupe. Og mange etterlatteinvestorer ble blindsides og solgt med stort tap.
 14. Da kursen falt, forsøkte uutdannede investorer å ringe en bunn. De fleste klarte ikke å tjene penger, ettersom stevner var kortvarige. Pro-handelsmenn solgte hvert møte og tjente penger.

Start Grådig, End up Needy

De tristeste historiene var investorene som kjøpte seg inn under det parabolske rallyet. Mange tok aldri fortjeneste på vei opp, og i stedet så deres åpne fortjeneste bli enorme tap. Så tragisk, å tillate en stor mulighet for oksemarked å gå til spille! For all del, gjør alt som trengs for å unngå å lide en lignende skjebne.

Du vet nå hvordan du skal identifisere et massegrevd tyremarked. Du kan absolutt tjene mye penger når et marked skifter til en slik ensrettet modus. Imidlertid ender alle slike oksefaser med en spektakulær, parabolsk rally og en skjemmende eksplosjon på tippy-toppen. Så sørg for at du alltid beskytter deg ved å bruke retningslinjene for overskuddsoverskudd som er presentert ovenfor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map