Hvordan vokste Binance så fort? En tur ned på børsens Rocky Road

Selv om det ble grunnlagt i 2017, en tid da det allerede var etablerte selskaper i kryptovaluta-utvekslingsrommet, ble Binance raskt den ledende kryptokursutvekslingen og overgikk konkurransen.

Det er mange faktorer som påvirker handelsmenn når de velger en børs: likviditet, volatilitet, tilgjengeligheten av visse handelspar osv., og det er også viktig for en utveksling å ha en fremtredende tilstedeværelse i media og et pålitelig rykte.

Hvis ett selskap dominerer markedet og utvider rekkevidden til alle hjørner av bransjen, kan det skape et farlig presedens. Hvis ett selskap klarer å monopolisere markedet, vil det være i stand til å diktere hvilke alternativer det har tilgjengelig for dem.

Dette kan potensielt stagnere den sunne utviklingen i industrien og skade kvaliteten på sluttproduktet. Ser vi på Binance med dette i bakhodet, la oss se hvordan plattformen har utviklet seg og tiltrukket seg nye brukere gjennom årene mens de blokkerte mulig konkurranse, og hvilken taktikk de brukte for å komme dit.

Binance historie

Binance ble grunnlagt av Changpeng Zhao, som fikk sin start i blockchain-feltet og jobbet for Blockchain.info som leder for utvikling og deretter brukte litt tid på OKCoin som teknologichef. Hans idé for Binance var å lage en handelsplattform som var uavhengig av fiat-valutaer.

I et tett samarbeid med Bitcoin-evangelister som Roger Ver og Ben Reeves, oppdaget han at han kunne unngå visse regulatoriske komplikasjoner som fulgte med å bruke fiat-valutaer på en utvekslingsplattform hvis han helt ville eliminere fiat, da det øker risikoen for hvitvasking av penger..

Binance ICO startet i juli 2017 i en blomstrende industri, og investorer investerte lykkelig et beløp på $ 15 millioner. I løpet av bare de første tre månedene av sin eksistens rapporterte selskapet et daglig transaksjonsvolum på 500 millioner dollar. Med et 0,1% gebyr på hver transaksjon, Binance hadde bare inn 7,5 millioner dollar i kommisjonsgebyrer innen oktober 2017.

På riktig sted til rett tid

Selskapet kunne ikke ha valgt et bedre tidspunkt å komme inn på markedet. I 2017 økte Bitcoins markedsverdi med 15, og den totale krypto-markedsverdien økte fra omtrent 17,5 milliarder til 612 milliarder, en økning på 3.400%.

På den tiden ble Bittrex ansett som en av de ledende altcoin-børsene, med over 190 tilbudte kryptokurver og et daglig transaksjonsvolum på rundt 2,6 milliarder dollar, noe som gjorde den til den tredje største volumutvekslingen i henhold til CoinMarketCap. På grunn av interesse fra publikum klarte Bittrex imidlertid ikke å håndtere den økende trafikken, og møtte mye kritikk for tekniske problemer før han til slutt stoppet registreringen på plattformen for nye brukere. På den tiden tilbyr Binance allerede 230+ handelspar, og avgiftene var betydelig lavere enn Bittrex’s 0,25%.

Tilfeldigvis begynte Kina samme år å slå ned på krypto, og mange Kina-baserte børser led eller ble stengt. Bare en uke før forbudet ble kunngjort, flyttet Zhaos team alle sine servere ut av fastlands-Kina til et nytt kontor i Hong Kong. Denne kjeden av hendelser gjorde Binance trygg fra den kinesiske regjeringens granskning, og den ble en ledende altcoin-utveksling innen utgangen av 2017, bare 6 måneder etter at den eksisterte.

Sikkerhetsbrudd

Innen 2018 gikk Binance fra å ha 2 millioner brukere til over 10 millioner brukere på plattformen. Populariteten utløste noe kontrovers i februar 2018, da kryptovertaler og grunnlegger av McAfee Associates, John McAfee, kom til konklusjonen at sentralen ble hacket på grunn av mange rapporter om tekniske vanskeligheter fra Binance-brukere. For å bevise ham feil, selskapet offentlig lagt ut lommebokadressene deres for å bevise at alle brukerfondene er trygge.


Bare noen spørsmål takk: Planlagte strømbrudd kunngjøres vanligvis til et selskaps brukerbase i god tid. Det overraskende aspektet ditt gjelder meg. Deretter er det skjermbilder – muligens fotoshoppet – fra forskjellige mennesker som ser ut til å indikere et hack. Kan du kommentere?

– John McAfee (@officialmcafee) 8. februar 2018

Imidlertid hevdet McAfee ikke at pengene ble stjålet av hackerne, men antydet at plattformen hadde blitt kompromittert på grunn av et sikkerhetsbrudd som førte til den plutselige kunngjøringen om vedlikeholdsarbeid..

De offentlige adressene som ble delt av selskapet ble også gjenstand for gransking. I en etterforskning utgitt av Bellingcat, gjennomgikk disse adressene en klyngeanalyse som avslørte bånd til adresser som ble brukt av Al-Qassam, en terroristgruppe som var forbudt av både USA og EU, for å motta donasjoner. Disse ryktene ble aldri tatt opp. Imidlertid samarbeidet Binance en måned senere med blockchain-analyseselskapet CipherTrace for å styrke politikken mot hvitvasking av penger (AML).

Senere i mai fikk Binance et bekreftet angrep med hackere som stjal $ 40 millioner Bitcoin. I følge en uttalelse utgitt av Binance, brukte hackere phishing-taktikk for å få tilgang til API-nøkler for brukerkontoer og samtidig utføre oppblåste kjøps- og salgsordrer. Børsens sikkerhetssystem er oppdatert og en gave på 50.000 BNB ble kunngjort for de som hadde handelsvolumer på over 1 BTC i et forsøk på å holde brukerne på plattformen. Dette hjalp selvfølgelig ikke å vinne over mindre handelsmenn. Hacket satte også spørsmålstegn ved om McAfees tidligere mistanker hadde fortjeneste, og dette var faktisk det første sikkerhetsbruddet mot Binance.

Noteringsgebyr eller en “langsiktig betaling”?

2018 hadde nok en kontrovers i vente for Binance. Det ble raskt tydelig at Binance var åpen for å notere nye kryptovalutaer i rask takt med nesten 400 handelspar som tilbys.

I august samme år, Christopher Franko, medstifter av Blockchain-plattformen Expanse, avslørt i en tweet at Binance hadde tilbudt å liste Expanse (EXP) for 400 BTC. En annen bruker, angivelig en Vertcoin-frivillig, hevdet at Binance ba om $ 90 000 i noteringsgebyrer. Selvfølgelig, Zhao forsvarte selskapets omdømme og pekte på den påståtte Binance-e-postadressen der oppføringstilbudet kom fra som en falsk e-post.

Imidlertid en BlockStack-arkivering til U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) avslørt den hadde betalt $ 250 000 til Binance for å liste opp STX-token. Blockstack skulle også foreta tre innbetalinger på rundt $ 250 000 for å dekke den ekstra treårige noteringsperioden sammen med et ekstra markedsføringsgebyr. Totalt betaler de rundt 1,1 millioner dollar i gebyr, en sum som direkte strider mot Binances tidligere uttalelser om noteringsgebyrene..

På et tidspunkt de selv lovet å donere alle sine ervervede noteringsgebyrer til veldedighet. En talsmann for selskapet svarte at den mottatte betalingen var et markedsføringsgebyr som var Blockstacks idé: “Et langsiktig betalingsgebyr er et incentiv foreslått av Blockstack for Binance å holde token oppført på børsen.

Dette er et nytt betalingsgebyr foreslått av Blockstack. ” Siden dette ikke regnes som et noteringsgebyr, ble det ikke donert til veldedighet. Som svar på kontroversen bytter representanter fra krypto OKEx og Kraken kommenterte at evaluering av notering bør innebære mange prosesser og hensyn, og at de ikke tar noen noteringsgebyrer for prosessen. Samtidig krever Binance DEX en standard flat noteringsavgift på 1000 BNB, som er nødvendig for å forhindre å legge til tokens med liten eller ingen økonomisk og teknisk levedyktighet, ifølge Changpeng Zhao.

Søksmål for beslaglagte eiendeler

Dette bringer oss til 2020, som begynte med en annen kontrovers. En tidligere ansatt i Binance, Steven Reynold, anket sak mot selskapet og ba retten om å tildele ham ikke mindre enn $ 337 500 i refusjon.

Steven har vært involvert i offisielle Binance Telegram-kanaler, spesielt ‘Binance Support’ (@binance_support), der han ble ansatt fra juli til desember 2017 som samfunnsmoderator. Påstått var den aktuelle Telegram-gruppen igjen i Stevens kontroll. Binance-teamet nådde deretter ut ham for å slette gruppen og fjerne eventuelle omtaler av selskapet fra den. Reynolds etterkom denne forespørselen, ifølge klage.

Reynolds mot Binance Holdings Ltd.

Reynolds mot Binance Holdings Ltd.

En Binance-representant hevdet at Steven ikke fulgte og misbruket gruppen og dens brukere for hans personlige gevinster. Mens de ikke klarte å beskytte brukerne i gruppen, frøs Binance Stevens konto på plattformen med alle hans beholdninger, og satte uttaksgrensen til 0, og dermed beslagla eiendelene hans ulovlig. Representanten hevdet også at de ønsket å saksøke Reynolds, men kunne ikke finne ham. Ingen ytterligere nyheter har kommet ut om denne klagen ennå, så vi avventer en rettsavgjørelse.

Uavhengig dataaggregering

Denne lille hikken hindret ikke Binance og konsernsjef Changpeng Zhao i å fortsette med oppkjøpet av CoinMarketCap, den største kryptodataaggregatoren. Kjøpet ble offentliggjort 31. mars. Det betalte beløpet ble ikke oppgitt, men ryktes å være så mye som 400 millioner dollar.

Tidligere prøvde selskapet å konkurrere med CMC og lanserte sin egen dataaggregat Binance Info. Imidlertid oppnådde den ikke så mange brukere som den mest refererte kildeprisen i kryptoindustrien. Derfor startet CZ forhandlinger med Brandon Chez, grunnlegger av CMC, som ble avsluttet i det største kjøpet hittil gjort av Binance. På den tiden, Zhao gjorde det klart at nytt eierskap ikke vil kompromittere CoinMarketCaps uavhengighet: “Binance har ingen betydning for CoinMarketCaps rangeringer. CoinMarketCap holder seg forpliktet til å levere de mest nøyaktige, rettidige og kvalitetsdataene for kryptovaluta i bransjen, mens de drar nytte av Binances ekspertise, ressurser og omfang. “

Ting endret seg imidlertid raskt med CoinMarketCaps rangeringsmetoder. De den viktigste oppdateringen før kjøpet var CMCs likviditetsmåling. Det ble posisjonert som en mer nøyaktig rangering for kryptobørser som unngikk å beregne mulige oppblåste volumer. Fra det øyeblikket denne funksjonen ble implementert, etablerte HitBTC seg på toppen av rangeringen med bransjeledende likviditet, men mistet sin plass sammen med de fleste andre ledere etter kjøpet. Binance viste selvfølgelig rask vekst i antall.

Den offisielle fortellingen om den metriske endringen var at ved å slippe pengeverdiene og innføre en ny skala fra 0-1 000, kunne det samlede nettstedet forenkle dataene for brukerne. Imidlertid ble det aldri forklart hvorfor børsposisjonene skiftet så drastisk.

En annen viktig oppdatering var introduksjonen av en ny “Web Traffic Factor” -beregning. Det ble kunngjort 31. mai i en blogg innlegg av CoinMarketCap. For øyeblikket sitter Binance fast på toppen av rangeringen med en poengsum på 1000 av mulige 1000. De kombinerte poengene plasserte også Binance på # 1-plassering i den samlede børsrangeringen.

Rettferdig kritikk fulgte da publikum husket tidligere uttalelser fra CoinMarketCaps strategiske sjef Carylyne Chan, som nå er den midlertidige konsernsjefen. Tidligere kritiserte hun denne beregningen og sa: “Vi har sett andre mennesker gjøre ting som du har sagt, nettrafikk som en måte [å bekrefte utveksling er legitim], men folk handler med API-nøkler, så det er derfor ikke nettrafikk er bra indikator. ” Likevel forsikrer hun at CoinMarketCap er en uavhengig enhet og ikke blir påvirket av sin nye eiers interesser. “Vi oppdaterer ikke algoritmer eller rangeringer som passer noens dagsorden, dette strider helt mot historien og verdien til CoinMarketCap,” sa hun.

Velg smart

Dette dypdykket i den korte historien til Binance virker veldig eksemplarisk for noen få røde tråder i kryptovalutaindustrien. Noen selskaper henvender seg til kuttende praksis i vekstens navn. Selv om dette ikke er en tiltale mot Binance som sådan, peker ovennevnte leting på noen bemerkelsesverdige hendelser som er verdt å forstå.

Mye av Binances vekst kan tilskrives et fantastisk PR-team og en vokal administrerende direktør som holder navnet sitt i overskriftene. Imidlertid ser det ut til å være et avvik i omdømmeforventningene mellom den tradisjonelle finansverdenen og den i kryptovaluta. På slutten av dagen, som stoler på enhver kryptovalutautveksling, som sannsynligvis er sentralisert som i tilfelle Binance, bør omdømme spille en viktig faktor det er verdt å vurdere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map