Hvordan Siacoin (SC) gir seg mot fremtiden

Konkurransen om å utvikle en bedre, desentralisert skylagringsløsning drevet av blockchain-teknologi er hard. I denne artikkelen fremhever vi Siacoin (SC) og Sia-prosjektgruppens innsats for å endre det desentraliserte skylagringslandskapet. Vi vil også undersøke hvordan dette prosjektet endrer kryptovaluta-gruveindustrien med Sia-gruvedrift.

Hvorfor Cloud Storage på Blockchain?

Det er flere grunner til å bygge en skylagringsløsning på blockchain. De siste årene har personvern blitt en økende bekymring for mange nettbrukere. For det meste har store teknologiselskaper brukt sentraliserte data for profitt, mens individuelle brukere ikke får noen av disse inntektene. Desentraliserte løsninger har som mål å gi brukerne større personvernkontroll og forhindre storskala datautvinning.

Videre er sentraliserte skylagringsløsninger sårbar for store hack. Desentraliserte databaser har potensial til å forbedre sikkerheten til lagring av skyer gjennom tekniske design som er iboende sikrere.

Sia og andre populære, desentraliserte lagringsløsninger for filer

Med alle disse problemene med gjeldende fillagringsløsninger er det lett å se hvorfor Sia-plattformen har potensial til å endre fremtiden for desentralisert skylagring. Det er imidlertid også viktig å merke seg at Sia ikke er alene når det gjelder dette spesifikke rommet.

Storj, Filecoin og MaidSafeCoin er bare noen få av de mange blockchain-prosjektene som konkurrerer om å bli løsningen til fillagring. For det meste har disse prosjektene mange grunnleggende tekniske likheter. For eksempel gjør alle det mulig for mennesker over hele verden å bruke underutnyttet harddiskplass.

I hovedsak er deres token-økonomier de samme. Brukere som trenger ekstra lagring, kan betale for blockchain-drevne lagringstjenester ved å bruke plattformens innfødte kryptovaluta. Brukere som bidrar med lagringsplass, kan tjene kryptovaluta-midler.

Nå som du forstår fellestrekkene mellom disse forskjellige konkurrerende prosjektene, er det viktig å forstå hvordan Siacoin (SC) forbereder seg for fremtiden, og hva som gjør dette spesifikke prosjektet unikt sammenlignet med andre løsninger.

Siacoin (SC)

Sia konkurrerer med sentraliserte og desentraliserte databaselagringsløsninger.

Sammenligning av priser

Som nevnt ovenfor er økt personvern og datasikkerhet viktig for brukeradopsjon. I tillegg til disse fordelene er prispunkt en annen stor faktor som de fleste brukere vurderer når de velger et datalagringsalternativ. Den gode nyheten for Siacoin (SC) er at den tilbyr en langt bedre pris enn sentraliserte skylagringsselskaper.

Fra 9. august 2018, Amazon S3 belaster $ 23 per måned for 1 TB skylagring. Til sammenligning tilbyr Sia 1 TB for omtrent tilsvarer $ 2 per måned, som kan betales i Siacoin (SC). Ved å ha en 11,5 ganger kostnadsfordel over konkurrenter, kan Siacoin være klar for massiv bruk av brukere. Imidlertid, for brukere som vurderer en bryter, vær oppmerksom på at Sia-plattformen fortsatt er under utvikling (fra og med august 2018). I følge prosjektnettstedet planlegger Sia å bli en ekte konkurrent med Amazon S3 i 2020.


Glem de andre kryptovalutaene

En av de mest interessante sidene ved Sia-prosjektet er at alle tjenester som bruker den opprinnelige plattformen, betales utelukkende i Siacoin (SC). Dette står i kontrast til mange andre blockchain-prosjekter som tilbyr brukerne en rekke betalingsalternativer. For eksempel tillater flere brukere å også sende og motta andre kryptovalutaer og / eller fiatvalutaer som et alternativ.

Hvorvidt dette er en effektiv brukeranskaffelses- og oppbevaringsstrategi eller ikke, er ennå ikke bestemt. Det er potensielle risikoer i begge strategiene. På den ene siden tar prosjekter som tilbyr alternative betalingsalternativer en risiko for at brukere kan omgå bruken av deres opprinnelige kryptovaluta. På den annen side kan Sias begrensede betalingsalternativ med ett valg gjøre det vanskelig å stimulere til ny adopsjon. Imidlertid kunne Sia-prosjektgruppen også løse dette ved å legge Siacoin (SC) til flere børser, og øke potensialet for høyere langsiktig likviditet..

Siacoin (SC) har lagringsleverandører fordelt over hele verden

Sias lagringsleverandører er distribuert over hele verden.

Sia Mining: Holdning til ASIC

Mens mange prosjekter er forpliktet til å stoppe ASIC-gruvedrift for enhver pris, ser det ut til at Sia tar en annen holdning. For øyeblikket tillater prosjektet ASIC-gruvedrift. David Vorick, en av grunnleggerne av prosjektet, publiserte en blogginnlegg om dette emnet i mai 2018. I dette innlegget redegjorde Vorick for noen av utfordringene for ASIC-motstand. I et tidligere blogginnlegg med tittelen “Velge ASIC for Sia”, Vorick ga litt innsikt i hvorfor prosjektet har bestemt seg for å holde seg til Proof-of-Work, måter å forhindre 51 prosent angrep og hash rate monopol og annen informasjon.

Sia’s Zach Herbert skrev også, “ASIC-gruvedrift betyr at Sia er beskyttet mot 51% angrep – selv om gruvedrift er relativt sentralisert blant et lite antall bassenger og produsenter.” Til slutt vil det være viktig å se hvordan Sia-teamet fortsetter å se Sia-gruvedrift i fremtiden. Mens gruvearbeidere som ønsker å bruke ASIC-gruvedrift, sannsynligvis vil måtte bruke mer innledningsvis på disse riggene, er oppsiden at prosjektet virker ganske støttende for ASIC..

Sia Mining: Hva potensielle Siacoin (SC) gruvearbeidere bør vite

Sentralisering og sikkerhet er også viktig å vurdere. Ett basseng, SiaMining har nådd mer enn 51 prosent av hashkraften ved flere anledninger. På et positivt positivt notat er SiaMining det offisielle bassenget for Sia-utviklere. Dette reduserer potensialet for sikkerhetsproblemer drastisk. Likevel har noen Reddit-brukere uttrykt bekymringer for at dette skaper en teoretisk nødvendighet av tillit.

For gruvearbeidere som ønsker å tjene Siacoin (SC), er prosjektets relativt klare holdning til ASIC-motstand lovende. Andre prosjekter har plutselig endret PoW-konsensusalgoritmer med liten eller ingen advarsel. Mens disse trekkene skapte større nettverksdesentralisering, lot de også noen gruvearbeidere som hadde kjøpt ASIC-rigger høyt og tørt. Dette skyldes det faktum at ASIC-gruverigger er vanskelige å gjenbruke etter at prosjekter har gjort endringer i deres konsensusalgoritmer.

Sia Mining

SiaMining lanserer oppdatert Siacoin (SC) gruvedriftsstatistikk.

Oppnådde milepæler og fremtidige planer

Prosjektgruppen har listet opp sine store milepæler og fremtidige planer på en offentlig Trello-brett. Selv om prosjektet allerede har gitt ut mange viktige oppdateringer, er det mange tilleggsfunksjoner og forbedringer i verkene. For eksempel planlegger prosjektet å forbedre Sia-UI og utvide API-metadataene på kort sikt.

Langsiktige mål inkluderer ting som små delvise nedlastingsfunksjoner, fildeling med ikke-Sia-brukere, utgivelsen av Sia-testnettet og mer. I tillegg er prosjektet fokusert på en rekke andre tekniske oppgraderinger. Til slutt vil dette gjøre plattformen mer skalerbar og brukervennlig.

Konklusjon

Mens Sia-plattformen fremdeles pågår i 2018, er det klart at prosjektgruppen jobber for å forbedre fremtidens muligheter for desentralisert skylagring. Hvis prosjektet er i stand til å tilby større datasikkerhet og personvern til et lavere prispunkt enn sentraliserte løsninger, kan det få betydelig brukeradopsjon i de kommende årene.

Det eneste spørsmålet er hvordan landskapet av desentraliserte løsninger vil spille ut. Når andre kommer inn i rommet, vil det være interessant å se hvilke prosjekter som kan overvinne hindringer og virkelig påvirke fremtiden for blockchain-basert datalagring..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map