Hvordan fungerer Blockchain Voting og hvorfor vi trenger det

Blockchain Voting gjør demokrati mer gjennomsiktig

Det er en grunn til at vi må gå til et valgsted for å fylle ut stemmesedler for valget vårt. Anonyme stemmesedler er den enkleste måten å beskytte stemmens integritet, samtidig som det beskytter velgernes personvern på samme tid. Digital stemmegivning har vært en vanskelig utfordring fordi det er vanskelig å verifisere at hver stemmeseddel er gyldig og samtidig holde dem anonyme. Stemmegivning i Blockchain kan endre det med kryptografien.

valglokale

Faktisk endrer blockchain-stemmegivning allerede noen valg. Akkurat nå kan militær fra West Virginia, USA som tjenestegjør utenlands, stemme i hjemmevalget ved hjelp av mobiltelefonene. En kombinasjon av kryptering og blockchain-register stemmer disse stemmene. Andre land som Brasil, Danmark, Sør-Korea og Sveits utforsker blockchain-stemmegivning. Langt, men Estland går foran. Innbyggerne deres har unike ID-kort som lar dem stemme på blockchain raskt og sikkert.

Digitalisering av den viktigste delen av demokratiet kan ha dyp og varig innvirkning på global styring. Innbyggere kan ta avgjørelser mye raskere, og offentlig folkeavstemning er et gjennomførbart alternativ. Representativt demokrati kan bli marginalisert for direkte demokrati av folket. Men det er ikke alt. Et annet resultat er at rigging av valg kan bli vanskeligere, nesten umulig. Denne artikkelen utforsker hvordan blockchain-stemmegivning fungerer, og dens implikasjoner for verden.

Fundamentals of Blockchain Voting

Stemmegivning i Blockchain ligner på analog stemmegivning som vi er vant til. De samme konseptene og prosessene gjelder. For å kunne avgi en digital stemme, måtte en borger registrere seg og bevise sitt statsborgerskap i en gitt jurisdiksjon. Vi kunne da registrere identiteten og statsborgerskapet i blokkjeden som er knyttet til brukerens nøkkel.

Deretter trenger en borger en avstemning for å avgi stemme. I blockchain vil dette sannsynligvis ha form av et spesielt stemmetoken som vil bli deponert på brukerens konto. Dette symbolet vil sannsynligvis også ha en tidsbegrensning der det kan brukes til å stemme, hvorpå det vil brenne seg selv via en smart kontrakt eller bli ubrukelig.

Å avgi en stemme på blockchain vil innebære å sende stemmetoken (stemmeseddelen) til en bestemt adresse. Velgerne ville vite hvilken adresse som stemmer overens med hvilken kandidat eller folkeavstemning. Å sende et token til den adressen vil representere en avstemning.

Teknisk høres det enkelt ut. Avstemningen blir registrert på blockchain der den er uforanderlig, kontrollerbar og gjennomsiktig. Vi kan enkelt telle opp stemmene for å kåre en vinner til valget. I tillegg kan vi bygge fine brukergrensesnitt som automatiserer og skjuler prosessen med å sende et token til en bestemt adresse. I stedet ville velgerne se et enkelt nettgrensesnitt for dem å velge en kandidat eller et forslag og klikke på send.

Verifisere velgerens identitet

identitet

Hvis den første forklaringen hørtes enkelt ut og du lurer på hvorfor vi ikke allerede stemmer på blockchain, er det bare å holde på. Det er faktisk mye mer komplisert enn det. Det er mange problemer som trenger en løsning først.

Et hovedproblem er å verifisere velgerens identitet. For at blockchain-stemmegivning skal fungere, trenger vi et system som hindrer folk i å stemme mer enn en gang eller å stemme i et valg der de ikke er statsborger. Det blir vanskelig på blockchain fordi det er avhengig av en sentral myndighet for å verifisere statsborgerskap eller bostedsdokumentasjon.


En blockchain-løsning vil sannsynligvis stole på å sende inn pass eller førerkortskanninger. Da kan denne identiteten være koblet til en mobil enhet via et passord og tofaktorautentisering eller biometri (som et fingeravtrykk). Tanken er å verifisere at personen som sendte inn statsborgerskapsdokumentene er den samme personen som er aktivt ved datamaskinen eller smarttelefonen på avstemningstidspunktet.

Opprettholde anonymitet & den hemmelige stemmeseddelen

Når vi har bekreftet identitet og valgbarhet, må vi imidlertid skille den fra selve stemmeseddelen. Det er viktig at en av de viktigste delene av demokratiet er den hemmelige stemmeseddelen. Ingen skal vite hvordan du stemte, slik at de ikke kan påvirke stemmen din på noen måte.

Ved blockchain-stemmegivning skal ikke informasjonen som registreres i blockchain inneholde identifiserbar informasjon. Dette betyr at informasjon om avsenderen av stemmetoken må skjules. Det er forskjellige måter å oppnå dette på, inkludert null kunnskapssikkerhet, ringtransaksjoner eller forskjellige krypteringsmetoder. Hver har sine fordeler, ulemper og tekniske utfordringer. Ekte anonymitet samtidig som bekreftet identitet er den store utfordringen med blockchain-stemmegivning.

Cybersecurity-eksperter er generelt enige om at blockchains er uhackable (med riktig nettverksstørrelse og konsensusalgoritme). Logiske bevis og statistikk indikerer at det blir stadig mer usannsynlig at en blokk kan bli kompromittert når nettverket bekrefter det. Imidlertid er det vanskeligere å sikre anonymiteten som trengs for å stemme, og vær sikker på at den ikke blir kompromittert.

Mulige implikasjoner

Stemmegivning i Blockchain har store implikasjoner hvis den vokser i popularitet og brukervennlighet for allmennheten. Det kan fundamentalt endre hvordan demokrati fungerer.

1. Økt åpenhet i stemmeprosessen

Den største fordelen med blockchain-stemmegivning er økt gjennomsiktighet. Akkurat nå, når du først har avgitt din stemme, vet du ikke helt hva som har skjedd med den. Du stoler på at avstemningsarbeiderne teller det riktig. Det er imidlertid ingen måte å være sikker på at stemmen din teller.

På blockchain kan det være mulig å spore din stemme og se at den havnet på rett sted. Selv om det ikke ville ha informasjonen din knyttet til deg, ville din stemme eksistere på blockchain for hele historien.

2. Redusert svindel & Valgrigging

En bivirkning av økt gjennomsiktighet er redusert svindel. Det blir vanskeligere å jukse systemet eller stemme i feil jurisdiksjon med verifisering av blockchain-identitet. Videre, i land der diktatorer holder valg, kan blockchain gi sant demokrati. Å starte et blockchain-stemmesystem krever selvfølgelig innkjøp fra den nåværende regjeringen. Imidlertid kan blockchain over tid bli en internasjonal avstemningsstandard, med verdenssamfunnet som talsmann for blockchain-styring i alle nasjoner.

3. Hverdagsavstemning i sanntid

Hvis blockchain gjør stemmegivning gjennomsiktig, kan vi følge og stemme stemmer i sanntid. Dette betyr at valg kan skje på en mye kortere tidsperiode. I tillegg, hvis de er digitale, krever de mindre investeringer i avstemningsinfrastruktur. Som et resultat kan det holdes valg med kort ledetid for raskt å stemme om en folkeavstemning.

Dette kan endre dagliglivet fullstendig. Tenk deg om du kunne stemme på telefonen din om hvordan trafikken i byen din vil bli dirigert i dag, eller om du vil øke skatten for å betale for en ny park i samfunnet ditt. Avstemming kan bli svært målrettet, til og med nabolagsspesifikk. Det ville være lite overhead å stemme oftere, muligens gjøre avstemming til en daglig forekomst.

4. Eierstyring og selskapsledelse & Autonome organisasjoner

Regjeringer er ikke de eneste institusjonene som kan ha nytte av stemmegivning i blockchain. Ansatte eller aksjonærer kan også stemme på initiativer i et selskap. Det er mulig å til og med forestille seg eierløse virksomheter der hver beslutning er en åpen stemme fra aksjonærene.

5. Økt valgengasjement

En stor fordel med blockchain-stemmegivning kan være økt engasjement. Hvis blockchain muliggjør digital stemmegivning fra smarttelefonen eller datamaskinen din, blir det å stemme like enkelt som å logge på og avgi valg på bare noen få minutter. Dette vil sannsynligvis øke valgdeltakelsen drastisk, og føre til mer direkte demokrati. Alternativt kan det føre til tretthet i stemmegivningen, der velgerne innser at de likte å velge representanter for å bekymre seg for politikk for dem.

Konklusjon

Stemmegivning i Blockchain er fortsatt ikke perfekt eller klar for primetime ennå. Imidlertid vil det sannsynligvis være en massiv endring i demokratiet når det når legitimitet. Å gjøre avstemming enklere og mer gjennomsiktig vil skape et mer engasjert valg. Det kan også minne oss om hvorfor det eksisterer representanter for å tenke på politikk på heltid og ta kloke avgjørelser om ting som allmennheten kanskje ikke kan undersøke fullt ut..

Det er flere organisasjoner som for tiden utforsker avstemning om blockchain. Enklere avstemning kan bety hyppigere representantvalg eller pågående folkeavstemninger om vårt lederskap. Selv det ville være en stor forandring for demokratiet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map