Hvordan Blockchain vil bekjempe skjevheter i nyhetsrapportering

Vi vet alle at nyhetsrapportering aldri er virkelig objektiv. Politisk skjevhet i nyhetsrapportering er så kjent og forankret at vi til og med velg våre foretrukne nyheter basert på våre politiske synspunkter. De siste årene har det også blitt stadig tydeligere at falske nyheter er et problem.

Imidlertid er det langt mer lumske krefter i arbeid i nyhetsmediene. Disse kreftene er ikke bare på jobb online, og de påvirker selv de mest anerkjente utsalgssteder og publikasjoner. Annonsedollaren finansierer det meste av nyhetsmediene. Derfor har den et skummelt innflytelsesnivå over nyhetene vi ser. Heldigvis dukker det opp blockchain-løsninger som vil løse denne ubalansen ved å desentralisere selve nyheten.

Problemet – Annonsering betaler for media

Pew Research Center rapportert i 2014 at reklame utgjorde 58 prosent av amerikanske trykte nyhetsinntekter. Dette tallet reflekterer ikke økningen i elektroniske medier. Andelen inntekter fra reklame falt fra 82 prosent i 2005, da nyhetsmedier på nett var langt mindre utbredt. TV-reklame skapte også en betydelig andel av inntektene.

Annonsering av Times Square

Annonsering er stor virksomhet, og store penger kjøper stor innflytelse

I Storbritannia er situasjonen ikke annerledes. En studie foretatt av Deloitte estimert at rundt halvparten av avisinntektene i Storbritannia kom fra annonsører. Nok en rapport indikerte at i skandinaviske land, eller Tyskland, der staten ga midler til public service-journalistikk, var nyhetsbutikker mindre avhengige av reklame og klarte seg bedre i tidsalderen med elektroniske medier. Imidlertid foretrakk utsalgssteder i Storbritannia og USA ikke å gå over til en statsstøttet modell. Grunnen? De var bekymret for å gå på kompromiss med redaksjonell kontroll over innholdet.

Ved å bruke den samme logikken er det naturlig at i USA og Storbritannia hvor annonsører finansierer nyhetene, har annonsører redaksjonell kontroll. Dette resulterer i skjevhet i nyhetsrapportering som har hatt noen oppsiktsvekkende effekter gjennom årene.

Eksempler på media bias i nyhetsrapportering

Tobakksannonsering skapte en nå sjokkerende skjevhet i nyhetsrapportering. Annonsering av tobakk er nå sterkt regulert eller forbudt i mange land på grunn av den velkjente risikoen som røyking medfører for helsen.

I løpet av 1900-tallet, mange nyheter var motvillige å publisere de forskjellige studiene og bevisene som viser at røyking forårsaker dødelige sykdommer. Denne motviljen skyldtes annonseinntektene de samlet inn fra tobakkindustrien. Hvem vet hvor mange fatale røykerelaterte sykdomstilfeller som kunne vært forhindret hvis media virkelig var objektive?


Røyking

Hvis media objektivt hadde rapportert risikoen for røyking, ville det til og med være lovlig nå?

Spørsmålet om klimaendringer er også påstått å ha vært utsatt for skjevhet i nyhetsrapportering, delvis til de betydelige annonseinntektene generert av bilindustrien. Når klimaendringene er rapportert, har det ofte ikke gitt krav om nivået på betydelige reformer i menneskelig atferd som er nødvendig hvis vi noen gang skal reversere klimaendringene..

Overgangen til en digital tidsalder har ikke løst disse problemene. Selv om det nå er et langt større utvalg av nyheter og nettsteder sammen med digitaliserte versjoner av mer tradisjonelle trykte aviser, opererer det meste av internett på annonsebaserte publikasjoner. Å bruke en annonseblokkering gjør onlineopplevelsen mer utholdelig, men det garanterer lite kvaliteten på det vi leser.

Spørsmålet er da, hvem kan vi stole på? Annonsering finansierer nyhetsindustrien, så det er en uunngåelig konsekvens at journalistikk ikke vil være helt objektiv mens publikasjoner støttes av selskaper med bedriftsinteresser for å beskytte. Desentralisering skaper demokrati, så vi går over til blockchain.

I Blockchain stoler vi på

Blockchain har allerede vist seg å hjelpe til med utgivelsen av falske nyheter med introduksjonen av desentraliserte sosiale nettverk. Nå muliggjør blockchain desentraliserte, lokalsamfunnsdrevne medier som ikke stoler på å jage reklamedollar for å opprettholde seg selv.

To slike prosjekter er Sivil, og DNN (Decentralized News Network) Media. Begge er basert på Ethereum-blockchain og har som mål å skape nyheter som er drevet av journalistisk integritet i stedet for inntekter..

DNN Skjermbilde

Uten sentral kontroll over publisering klarer medlemmer av samfunnet forfremmelse og sensur hvis noe bryter retningslinjene. Nettverksdeltakere bruker tokens for å avgi stemmer på innhold publisert i nettverkene. Nyhetsnettverket styrer derfor selv på samme måte som Steemit.

Civil har bevilget mer enn en million dollar i tilskudd til ombordstigning på en første gruppe heltidsjournalister. Dette sikrer publisering av nyhetsinnhold fra første dag i plattformlanseringen.

I motsetning til sentraliserte, annonsefinansierte nyheter, er ikke desentraliserte nyheter utsatt for annonsørskjevhet. Ved å gi kontroll over nyheter og sensur til et desentralisert blockchain-samfunn, sørger Civil og DNN for selve nyheten. På omtrent samme måte som Bitcoin og andre blokkjeder er sårbare for et potensielt 51% -angrep, vil de desentraliserte nyhetene trenge 51% av nettverket for å bli enige om å markedsføre “dårlige” nyheter..

Civil og DNN er ikke de eneste aktørene i blockchain-mediarommet. Imidlertid er det de to som har tatt det store skrittet med å tillate innlevering og markedsføring av bokstavelig talt enhver nyhetsartikkel til plattformene sine.

Andre nyhetsplattformer tar en annen tilnærming til å bruke blockchain for å verifisere innhold publisert av massemedier. Et desentralisert nettverk av brikker bekrefter eller benekter nyheter lagt ut på plattformen. To slike eksempler er Trive og MediaSifter. Selv om slike nettverk har verdi i å ringe ut falske nyheter, dekker de ikke hull i vanlige medier.

Verdien av desentraliserte nyhetspublikasjoner

Å rapportere hva massemediene ikke vil, er hvorfor desentralisering av selve nyhetspublikasjonsprosessen er så kritisk. Blockchain-nyhetspublikasjonsplattformer kan vise seg å være avgjørende for fjerning av annonseringsdrevet skjevhet i nyhetsrapportering. Med et biasfritt media er det mulig at vi får tilgang til nyheter som skader bedriftens interesser. Men nyhetens jobb bør være å utstyre leserne med fakta og kunnskap. Spesielt når du ikke gjør det, kan det forårsake mer skade enn godt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map