Hvordan Blockchain-sikkerhetsapplikasjoner vil gjøre Internett til et tryggere sted

Når vi blir stadig mer avhengige av teknologi, jo mer kritisk blir det for selskapene og tjenestene vi er avhengige av for å sikre mot hack og angrep. Desentralisering fremmer en høyere sikkerhetsstandard. Som et resultat blir blockchain-sikkerhetsapplikasjoner nå mer utbredt.

For et selskap som Marriott Hotels, å treffe overskriftene fordi hackere klarte det få tak i data fra 500 millioner av kundene dine er veldig dårlig for merkevarens omdømme. Derfor er cybersikkerhet stor virksomhet, som forventes å vokse fra rundt 150 milliarder dollar i 2018 til 250 milliarder dollar innen fem år.

Desentralisering gir mange fordeler fra et cybersikkerhetsperspektiv. Uten et eneste feilpunkt blir det vanskeligere for hackere å bryte seg inn i et system. Blockchain-sikkerhet har fordeler av å ha flere vitner til transaksjoner, noe som betyr at dårlige aktører må nå en kritisk masse for å velte nettverket. Kryptering fungerer for å sikre digitale eiendeler.

Nå hjelper blockchain-sikkerhetsapplikasjoner med å beskytte mot flere nettrisiko. Disse inkluderer virus, DDoS-angrep og til og med potensielt å erstatte eksisterende offentlig nøkkelinfrastruktur. Her avrunder vi noen få brukssaker og blockchain-sikkerhetsprosjekter akkurat nå.

Blockchain Security Protecting Against DDoS Attack

Et denial of service (DoS) -angrep oppstår når en angriper oversvømmer en datamaskin eller online ressurs med unødvendige forespørsler, noe som gjør det vanskelig eller umulig for ekte brukere å få tilgang. En distribuert DoS (DDoS) er når en angriper bruker mer enn en IP-adresse for angrepet. EN 2017-undersøkelse av Kapersky Labs rapporterte at 23 prosent av mer enn 5000 bedrifter sa at de hadde mistet inntekter og forretningsmuligheter som et direkte resultat av et DDoS-angrep.

Internet of Things (IoT) -teknologi forverrer problemet, ettersom enheter er sårbare for misbruk av IP-adressene sine for ondsinnede formål. EN Deloitte-rapport, produsert i samarbeid med Blockchain Institute, fremhever hvordan IoT-enheter koblet til som en del av et desentralisert P2P-nettverk kan bidra til å forsvare seg mot denne typen angrep.

Gladius er et blockchain-sikkerhetsprosjekt som søker å bruke desentralisert datakraft som et middel til å beskytte mot DDoS-angrep. Plattformen samler overskuddsbåndbredde fra selskaper og enkeltpersoner. Denne båndbredden kan rettes til nettsteder eller tjenester som gjennomgår et DDoS-angrep. Den ekstra båndbredden holder effektivt dørene åpne og gjør angrepet ubrukelig.

Gladius

Gladius-prosjektets hjemmeside

Blockchain Security Against Virus

Virus, trojanere, ormer, skadelig programvare … så fort antivirusprogramvare tar opp trusler, har skurkene utviklet nye. Fra og med 2017, 16 millioner amerikanske husholdninger hadde blitt bytte for et virusproblem de siste to årene.

Så blockchain-sikkerhet utvider rekkevidden for å løse problemene i markedet for antivirusprogramvare. To eksempler på prosjekter som bruker blockchain for virusbeskyttelse er Polyswarm og OpenAVN. De fungerer på samme måte som et prosjekt som Augur bruker massesystemet intelligens for å generere spådommer. I stedet for å samle intelligens for spådommer, samler de inn data og informasjon om alle slags online trusler i sanntid.

Crowdsourcing har potensial til å gi et langt mer reaktivt beskyttelsesnivå enn sentralisert antivirusprogramvare. For øyeblikket, hvis du bruker et program som Norton, må du vente til programvareselskapet blir oppmerksom på trusselen og innlemmer den nødvendige beskyttelsen i programmet. Derfor kan et blockchain-basert antivirusprogram kontinuerlig oppdatere seg selv som svar på innkommende informasjon ved å Crowdsource trusseldataene..

Oppgradert offentlig nøkkelinfrastruktur

Mens de fleste kryptoentusiaster forstår hva en offentlig nøkkel er nå, er offentlig nøkkelinfrastruktur (PKI) også i langt mer omfattende bruk over internett. Wikipedia-definisjonen sier at en PKI er “et sett med roller, policyer og prosedyrer som trengs for å opprette, administrere, distribuere, bruke, lagre & tilbakekalle digitale sertifikater og administrere kryptering med offentlig nøkkel. ”

En PKI kreves for alle aktiviteter der et enkelt passord ikke er tilstrekkelig godkjenningstiltak. Det dekker aktiviteter som utveksling av krypterte e-poster og meldinger, bank og finans eller e-handel. En sertifikatmyndighet (CA) er ansvarlig for å utstede sertifikatene. Mens noen i bransjen har utforsket potensialet til blockchain-baserte CAer, tilbyr teknologien enda større potensial.

Guardtime er en av de største og mest veletablerte blockchain-selskapene. Selskapet har utviklet en innovativ blockchain sikkerhetsløsning, kalt Keyless Signature Infrastructure (KSI). Teknologien går forut for Bitcoin, ved å bruke koblede tidsstempler til å utvikle et formelt verifiserbart sikkerhetssikker. Det var først senere i 2017 at KSI stack integrert distribuert hovedboksteknologi.

Den estiske regjeringen valgte Guardtime’s KSI-teknologi for å kontrollere tilgangen til borgernes helseregistre. Slik ble landet kjent som “blockchain-nasjonen.” Alle estiske borgere har sin egen digitale ID, som de kan bruke for å få tilgang til alle offentlige tjenester.

Blockchain Security for Privacy

Gitt risikoen forbundet med sentraliserte tjenester, er personvern nå et av dagens hotteste temaer. Ulike tiltak bruker nå blockchain-sikkerhet for å sikre personvern i personopplysninger, filer og dokumenter og transaksjoner.

Prosjekter som MaidSafe, Civic og Enigma utvikler innovative løsninger for å sikre at våre online liv blir beskyttet. MaidSafe er et sikkert P2P-fildelingsnettverk, mens Civic fokuserer på selvsuverent digital identitet. Derimot bruker Enigma sikker flerpartsberegning for å sikre at smarte kontraktstransaksjoner forblir konfidensielle.

Eksemplene som er gitt her er bare noen få av måtene blockchain kan forvandle cybersikkerhet. Det er også viktig å huske at teknologien fremdeles er relativt ung. I de kommende årene kan det godt være at desentraliserte nettverk utvikler seg til å bli hjørnesteinen i datasikkerhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map