Hvordan Blockchain kan fylle talentgapet i cybersikkerhet og AI

Cybersikkerhet er stor virksomhet. Og det koster store bedrifter mye penger hvert år (for ikke å nevne noen få panikkanfall og søvnløse netter). Men ettersom hackere blir mer oppfinnsomme og data blir stadig mer digitalisert, er det bare logisk at cybertrusler vil øke. Kunstig intelligens (AI) kan være i stand til å forhindre at angrep skjer. Blockchain kan gjøre systemene våre sikrere. Men utover de nåværende svake punktene, har vi et annet problem – et overveldende talentgap i cybersikkerhet og AI.

Ingen krenkelse for fagpersoner som allerede jobber i disse områdene. Hatter av deg – du gjør en god jobb, ikke ta feil. Men med en EY-rapport som fant det 56 prosent av senior AI-fagfolk ser mangel på talent som den største barrieren for å implementere AI, og arbeidsledighet i cybersikkerhet praktisk talt ikke-eksisterende, er det bare ikke nok kvalifiserte mennesker til å gå rundt.

Det etterlater et talentgap i cybersikkerhet og AI som plasserer virksomheter på et stramt sted. Teknologien er der, men de sitter fast i sporene sine. De med ønsket kompetansesett ler selvfølgelig helt til banken, med så mange jobbtilbud at de ikke vet hva de skal gjøre. Men bedrifter biter neglene sine med viktige posisjoner som nesten er umulige å fylle – og sluttbrukeren må belaste prisene.

“I år, som bedrifter, strategiserte hvordan de kunne integrere AI i driften,” sa EY Global Innovation Technologies Leader og Global Chief Analytics Officer, Chris Mazzei, “de ble hindret av mangel på eksperter.”

Så hvordan kan blockchain hjelpe cybersikkerhet?

Desentralisering av cybersikkerhetsløsninger

Når folk flest tenker på cybersikkerhet, tenker de på antivirus, brannmur eller kanskje ransomware-beskyttelse. Men i bedriftsområdet er det mange verktøy som brukes til å beskytte selskaper. Den gjennomsnittlige forbrukeren har selvfølgelig ingen tilgang til dem.

Kan antivirusprogrammet ditt for eksempel fortelle deg om du logget deg på Gmail i Storbritannia, og at noen kom inn på Dropbox-kontoen din i Argentina? Nei. Men, cybersikkerhet i bedrifter kan. HEROISK bruker blockchain for å desentralisere og demokratisere cybersikkerhetsløsninger, noe som gjør dem tilgjengelige for massene.

“Vårt oppdrag er å beskytte verdens informasjon – om alle enkeltpersoner – ikke bare de største virksomhetene,” sier Chad Bennett, grunnlegger og administrerende direktør i HEROIC. “Fremtiden for cybersikkerhet er desentralisert og demokratisert – ved hjelp av AI og blockchain.”

HEROIC økosystemet vil være åpent for både utviklere og bedrifter, slik at de kan bygge sine egne intelligente løsninger. Og ettersom nettverket vokser, blir det naturlig nok sikrere.

Gamifying the Bug Bounty Market

bug bounty market

HEROICs modell lar alle over hele verden bli med i nettverket, som fungerer som en bro over talentgapet i cybersikkerhet og AI. De kan låse opp viktige ferdigheter fra mennesker og steder som tidligere var utenfor radaren. Dette er forutsetningen for PolySwarm, også en annen desentralisert markedsplass for cybersikkerhetseksperter og entusiaster for å bygge anti-malware-motorer.

Tidligere McAfee Antivirus CIO Mark Tonnesen sitter i det rådgivende styret. Han sier: “Blockchain kan være svaret på den evige mangelen på sikkerhetstalent.” Polyswarm har som mål å invitere alle – til og med nettkriminelle – til bordet for å jobbe med løsninger på trusler. Og de vil bruke kryptokurrency for å gamify markeder for bug-bounty for hackere med hvite luer, noe som gjør den både konkurransedyktig og givende.

Jim Bursch, direktør for DASH Bug Bounty-programmet, fungerte som en virtuell lensmann i det ville, ville vesten som er kryptovaluta med sin “Feilpremie”-Program utviklet for DASH. Programmet tilbyr monetære insentiver for hackere til å identifisere svakheter i sikkerheten til DASHs digitale valuta. Dette gjør at forbedringer kan gjøres raskere, uten manglende tilgang til de rette individene. Et delt problem er et problem halvert. Eller fordelt på små brøkdeler med potensielt tusenvis av mennesker på saken.

Du kan bryte ned trusler i mikrotasker, slik at et kollektiv kan jobbe raskere for å gi løsningen. De fleste nettkriminelle er ute etter pengene. Så kompenser dem for deres strålende arbeid, og plutselig blir et veldig grunt talentbasseng en enorm innsjø av ressurser.

Scott Schober, forfatter av Hacked Again og administrerende direktør for BVS Systems sier, “Et insentivisert grunnlag for å få ting til å skje er ekstremt effektivt. Blockchain er en grunnleggende forstyrrelse og spillendrende teknologi, og ved å ha insentiver endrer den måten vi lager forbindelsene på i mye raskere skala.

Tilgang til utdanning & Bekreftelse av legitimasjon

Det er mange løsninger som dukker opp for å fylle talentgapet i cybersikkerhet, men hva med AI? Blockchain kan også være med på dette området, på et par måter. Å gi tilgang til utdanning og undervise ferdighetene folk trenger i denne nye verden er en.

De Fremtidens institutt og ACT Foundation ga ut Edublocks, for eksempel, som egentlig er en times biter av læring fra nesten hvilken som helst kilde, delt via en blockchain.

Blockchains kan også hjelpe rekrutterere med å finne de rette kandidatene lettere. Takket være blockchains evne til å bekrefte dokumenter og sikre at de ikke kan tukles med, vil rekrutterere ikke lenger måtte bruke tid på å verifisere legitimasjon.

Mario Milicevic, IEEE Member and Staff Communication Systems Engineer hos MaxLinear Inc sier: “Blockchain-teknologi er avhengig av kryptografi for å validere at tidligere transaksjoner i kjeden er autentiske, før de legger til en ny transaksjon i den siste blokken.”

Så et IT-selskap som søker å ansette AI-personell, kan bruke blockchain for å opprettholde tillit til at kandidatenes ‘merker / certs’ ikke har blitt tuklet med.

Frigjør tid

”Mange cybersikkerhetsjobber er veldig nisje,” sier Schober, “det har blitt et veldig bredt område, så hvordan finner du den rette personen innen disse ekstremt smale fagene? Når du raskt kan tilpasse folk for å fylle ut disse hullene, lukkes talentgapet i cybersikkerhet og AI raskere ved å bruke blockchain-smarts. ”

Bursch mener at blockchain er grunnleggende også i applikasjonslaget. “Hvis blockchain-apper har sikkerhet innbakt fra begynnelsen, kreves det mindre arbeid fra separate, dedikerte cybersikkerhetsfagfolk som kan fokusere på systemer som utgjør en større risiko.”

Talentgapet i cybersikkerhet og AI kan slutte

Med desentraliserte initiativer for å dele ressurser med forbrukere, muligheten til å skaffe talent fra hele verden, og bugpremieprogrammer for å forene hackere til deres egen kamp, ​​vil det være flere eksperter på saken. I det minste for cybersikkerhet.

AI byr på ganske flere utfordringer. For øyeblikket ser det ut til at blockchain kan bidra til å frigjøre tid til å lære ferdighetene vi trenger og fokusere på mer kreative oppgaver før robotene overslår oss alle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map