Hvordan Blockchain endrer markedet for utleieeiendom

Blockchain-teknologien begynner å endre hvordan folk kjøper og selger eiendommer. Det har til og med fått betydelig adopsjon av regjeringer som ønsker å forbedre tinglysingssystemer. Hvordan kan det forbedre andre områder innen eiendomssektoren? Her er noen måter blockchain påvirker forvaltningen av utleieeiendommer, inkludert eksempler på noen prosjekter som forstyrrer denne bransjen.

I 2019 har ganske mange blockchain-prosjekter ført innovasjon til både kortsiktige og langsiktige leieplattformer. De følgende fire områdene presenterer noen måter blockchain kan gi et bedre svar til både eiendomseiere og leiere. De tre første emnene har allerede virkelige blockchain-løsninger levert av spesifikke plattformer. Derimot er den siste kategorien et område der blockchain teoretisk kunne brukes til å endre eiendomsleieindustrien.

Høye kommisjonsgebyrer

Eiendoms- og advokatsalær kan være kostbart. Selv om dette gjelder spesielt når du kjøper og selger eiendommer, tar mange agenter også høye avgifter for utleieeiendommer. Når vi for eksempel ser på kortvarige opphold på eiendommer på Airbnb, tar nettstedet opptil 20 prosent av fortjenesten som kunne ha gått direkte til eiendomseieren eller overført til kunden i form av lavere kostnader.

Med en blockchain-løsning for utleie og kortsiktige opphold, er transaksjonen virkelig peer-to-peer. Selv om det teoretisk er mulig at avgifter kan settes til høyere priser enn tradisjonelle utleiesider, er dette ikke tilfelle. Målet med blockchain-plattformer er generelt å automatisere utleieprosessen og redusere driftskostnadene.

I praksis er det flere blockchain-plattformer som tillater brukere å sende og motta kryptovaluta for leietransaksjoner til lave eller ingen avgifter. LockTrip er et eksempel på dette. Den desentraliserte og gratis brukbare LOC Travel Engine holder alle hoteller, priser og tilgjengelighet som en åpen kildekode-løsning for nøkkelferdige applikasjoner for tredjepartsapplikasjoner som ønsker å koble til og tilby detaljistreise tjenester til null prosent provisjon. Denne plattformen oppgir at prisene er 20 prosent lavere enn andre online hotell- og utleiesteder. Det har til og med anstendig adopsjon, med 100.000 hoteller som allerede bor på sin markedsplass.

skjermbilder av LockTrip iOS-mobilappen

LockTrips markedsplass lar brukerne finne hjem og hoteller.

Prisvurdering

For de som ønsker å kjøpe eller selge en eiendom, er nøyaktig prisvurdering et must. Dette har imidlertid en tendens til å være mye mer sofistikert når man vurderer hvor mye en eiendom generelt er verdt. For de som ønsker å sette en leiebolig på nettet, kan det være enda vanskeligere å vite nøyaktig hvor mye du skal belaste for kortere perioder (dvs. dollarbeløp i en måned). Ja, eiere kan sammenligne med andre nettsteder som er tilgjengelige online. Faktorer (dvs. by, nabolag, antall rom, hageplass osv.) Varierer ofte ofte. Mangel på sammenlignbare alternativer kan bety at en eier prøver å leie til et prispunkt som er for høyt eller for lavt.

Det er løsninger som dukker opp blant desentraliserte, offentlige blokkjeder. Imidlertid har store banker også utviklet private blokkjeder for et lignende formål. I følge en artikkel fra april 2018, Bank of China bruker allerede en plattformbasert eiendomsverdivurderingsplattform. Denne løsningen lagrer viktig informasjon som eiendomsadresse, verdsettelse og hashrapporter.

Daglig leder for Bank of China sin IT-avdeling, Rocky Cheng Chung-ngam, har uttalt at 85 prosent av banklånsrelaterte eiendomsvurderinger av banken allerede behandles av denne plattformen. HSBC benytter også en lignende løsning. Teoretisk sett kan dette konseptet brukes for å gi eiendomseiere et mer nøyaktig estimat av hvor mye du også må betale for leietakere.

Blockchain utleiesikkerhetsinnskudd

For mange mennesker utgjør sikkerhetsinnskudd en økonomisk belastning. I de fleste tilfeller må leietakere betale leien for første og siste måned. I noen tilfeller krever juridisk jurisdiksjon at leietakere skal fremlegge bevis på inntekt og andre dokumenter. Samtidig må utleierne sette opp bank- og juridiske prosedyrer for å administrere hver leietaker.


Med en blockchain-løsning for utleie er det mulig for leietakere å samle inn sine sikkerhetsinnskudd ved å la andre mennesker som har de nødvendige midlene betale på forhånd. Disse personene har muligheten til å tjene interesse. I mellomtiden kan leietaker flytte inn i en ny utleiebolig uten å måtte bekymre seg for store avgifter knyttet til den tradisjonelle leiemodellen. I tillegg kan utleiere spare tid og penger ved å redusere deres avhengighet av tradisjonelle kontrakter og finansieringsalternativer.

Rentberry er et eksempel på et prosjekt som gir en slik løsning. Med dette alternativet må leietakere bare betale ti prosent som egenandel på depositumet. Långivere kan vanligvis tjene mellom tre og fire prosent av innskuddet årlig. Dette fungerer som et vanlig depositum. Hvis utleieren ikke registrerer noen skade ved slutten av leiekontrakten, returneres den første egenandelen i sin helhet til leieren. Resten av midlene går tilbake til långiverne. I tillegg tilbyr Rentberry andre innovative funksjoner, som en gjennomsiktig utleieauksjon for å bestemme prisverdier.

Rentberry utleieauksjon UI

I tillegg til store sikkerhetsinnskudd, tilbyr Rentberry en gjennomsiktig utleieauksjon for utleie av eiendom.

Blockchain Rental Multiple Listing Services (MLS)

Flere oppføringstjenester (MLS) tjene en viktig rolle i moderne utleie av eiendommer. Disse nettstedene og appene forenkler prosessen med å hjelpe en eiendomseier med å fortelle potensielle kjøpere om tilgjengeligheter. Dette kan imidlertid også komplisere kommunikasjonsprosessen mellom eiere og leiere. Dette gjelder spesielt når eiendommer ikke lenger er tilgjengelige, men fremdeles vises som tilgjengelige på forskjellige MLS-baserte nettsteder.

Med en blockchain-løsning kan all denne informasjonen eksistere på ett sted. Hvis eiendommen ikke lenger er tilgjengelig, vil det for eksempel være mulig for eieren å lettere kommunisere dette til potensielle leietakere. Utviklere kan til og med lage automatiserte varslingsprosesser basert på når leietransaksjoner på blockchain forekommer.

Kanskje en av de største hindringene for en vellykket blockchain-konkurrent til dagens MLS-løsninger på nettet, er mangel på blockchain-interoperabilitet eller en allment akseptert plattform. For tiden konkurrerer noen få store blockchain-utleieløsninger mot hverandre om en begrenset andel av leiemarkedet. Imidlertid, hvis disse prosjektene er i stand til å samarbeide, vil det være mulig å holde utleieinformasjon oppdatert på flere nettsteder eller blokkjeder. Som et resultat kan dette potensielt forbedre adopsjonen av brukere blant eiendomseiere og leietakere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map