Hvilken by vil være hovedstaden i Blockchain Technology?

Forlater Silicon Valley

Silicon Valley har lenge vært de facto stedet for spirende oppstart for å sette sine røtter og vokse til flere millioner dollarbedrifter, men det er kanskje ikke hovedstaden i blockchain-teknologi. Fra juli 2017, 62 av 105 totale amerikanske selskaper som er verdsatt til over $ 1B er lokalisert i California. For å sette det i perspektiv har New York det nest høyeste beløpet med bare 15 virksomheter.

kart over oss enhjørningsbedrifter

Kilde: CB Insights

Imidlertid, med kraften i desentralisering, viser blockchain-baserte oppstart at du kan finne suksess utenfor Silicon Valley-boblen. Byer over hele verden, enten det er gjennom løsere reguleringer, sterke økonomiske bånd eller noen ukjente faktorer, har begynt å kjempe om tittelen “kapitalen i blockchain” og fremstår som mekkaer for unge kryptovalutaselskaper. Selv om en forløper ikke har dukket opp ennå, er det noen få regioner som begynner å utvikle seg som brennpunkt for denne nye innovasjonen.

Chicago, USA

Chicago flyr under radaren og bygger seg raskt til å være verdensledende innen kryptovaluta. Chicago Mercantile Exchange (CME) og Chicago Board Options Exchange (CBOE) var to av de første amerikanske finansielle børsene som støttet Bitcoin futures trading.

Mindre kjent var Illinois-regjeringen en av de første som omfavnet blockchain-teknologien ved å danne Illinois Blockchain Initiative (IBI). IBI er en dedikert tilnærming til:

  1. Lag ikke-belastende lovgivning rundt teknologien,
  2. Utfør blockchain pilotprogrammer innen offentlige organisasjoner, og
  3. Utvikle blockchain-økosystemet i Chicago.

venturefinansiering hentet av bitcoin og blockchain-oppstart

Kilde: Crunchbase News

Chicago Blockchain Center (CBC) er leder av mål nummer tre. CBC er vert for utviklerworkshops og meetups, samt støtter lokale oppstart gjennom inkubasjon. Alt dette kombinert har ført til veksten av et stort blockchain-samfunn i Windy City.

Faktisk er Chicago en leder innen venture-backed blockchain startups. Chicago-selskaper har hittil samlet inn over 69 millioner dollar – mer enn tre ganger så mye Austin, Denver og Seattle til sammen.

Merkbare selskaper / prosjekter: Bloq, CFX-markeder

Austin, USA


Austin skaffer flyktninger fra San Franciscos oppblåste boligmarked og skår en nisje for seg selv med blockchain-oppstart. Å ha ingen inntektsskatt og en naturlig libertarisk holdning, er statskapitalen primert for kryptosynte gründere.

Byen har vært vertskap for Texas Bitcoin-konferansen siden 2014, men bringer mer kjent hundretusener av deltakere for South by Southwest (SXSW) hver vår. Selv om det ikke var fokusert på kryptovaluta, inkluderte SXSW i år flere høyttalere og paneler med fokus på blockchain og dens innvirkning på andre næringer.

Som en av de de raskest voksende byene i USA., det ville ikke være overraskende å se Austin stivne seg som de sted å slå seg ned et kryptovaluta-hovedkvarter.

Merkbare selskaper / prosjekter: Fakta, Wanchain

New York City, USA

Selv om mange har flyktet på grunn av implementeringen av BitLicense, er New York fremdeles et drivhus for blockchain-innovasjon. Med dype røtter i finansmarkedene er det helt naturlig at Big Apple er hjemmet til noen av de mest kjente kryptoselskapene og børsene..

Utover New Yorks rene befolkningsdominans over andre byer, er det også vert for en av de største blockchain-konferansene i verden – Consensus. I år har konferansen til og med utvidet seg til en hel “Blockchain Week”. CoinDesk og New York City Economic Development Corporation har inngått samarbeid om å organisere ukens begivenheter med målet om å gjøre NYC til en global blockchain-hovedstad.

Med enorme mengder investeringskapital og Winklevoss-tvillingene som leder avgiften for selvregulering, kan New York City lett bli den nye hovedstaden i blockchain.

Merkbare selskaper / prosjekter: Tvillingene, Blockstack, Consensys

Singapore

Et land i stedet for en by, Singapore er en sterk magnet for selskaper som ønsker ICO. Monetary Authority of Singapore (MAS) har gang på gang uttalt at de ikke har noen planer om å regulere industrien og i stedet gir rikelig med støtte.

De har omfavnet den nye teknologien i et eksperimentelt prosjekt, Ubin. Prosjektet er i samarbeid med R3, og målet er å “utforske bruken av Distribuert Ledger-teknologi (DLT) for clearing og avregning av betalinger og verdipapirer.” Selv om det ikke direkte påvirker regulering, hjelper Ubin medlemmer av MAS å forstå blockchain og verdien det kan gi.

MAS har til og med gått lenger ved å tildele 150 millioner dollar mot FinTech-prosjekter i landet.

Singapore er også hjemmet til FinTech Festival – den største FinTech-konferansen i verden. Over 30 tusen mennesker fra hele verden deltar på festivalen, og bringer masse talent til den lille nasjonen.

Merkbare selskaper / prosjekter: Digix, TenX, Zilliqa

Zug, Sveits

Allerede ofte kalt ‘Crypto Valley’, Zug er den nåværende lederen for hovedstaden i blockchain-tittelen, og det er klart hvorfor. Sveits har historisk vært ganske mild når det gjelder bank- og finansreguleringer.

På toppen av det har Zug noen av de laveste skattene i landet og har tatt en forretningsvennlig tilnærming til kryptovaluta. Regjeringen støtter borgere som betaler i Bitcoin for noen tjenester, og bruker også Ethereum i et digitalt ID-system.

Bitcoin Suisse, den finansielle tjenesteleverandøren bak mange høyprofilerte ICOer (Status, OmiseGo, SingularityNET) kaller også Zug hjem.

Entreprenører i området har dannet Crypto Valley Association for å bidra til vekst i økosystemet. Denne foreningen samarbeider med partnere over hele verden og jobber med de lokale myndighetene for å lage rettferdige blockchain-forskrifter. Ikke desto mindre er kantonen langt fra å ha alle svarene på hvordan man kan regulere denne nye aktivaklassen. Det er imidlertid et godt tegn at myndighetspersoner åpent samarbeider med folket at det påvirker mest.

Merkbare selskaper / prosjekter: Bitcoin Suisse, Xapo, ShapeShift, Monetas, Tezos

Desentralisering av Blockchain-hovedstaden

Dette er bare noen få av regionene som gjør seg bemerket i blockchain-rommet. Med den desentraliserte naturen i bransjen, er det fullt mulig at en enkelt “blockchain-kapital” aldri kommer til syne. Og det er bra.

Til slutt er vi alle på samme lag. Prosjekter bør fortsette å samarbeide på tvers av landegrenser for å sikre suksess for hele bransjen. For når blockchain vinner, vinner vi alle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map