Hvilke ferdigheter trengs for kryptovalutajobber?

Etter hvert som kryptovaluta fortsetter å vekke interessen til bredere publikum, utvikles samtalen rundt den. I stedet for misforståelser om et mørkt nettverk av kriminelle eller snakk om en Bitcoin-boble, blir nysgjerrighet en ekte bransje. Det synker sakte i at kryptovaluta ikke bare er villfarelsen til en gjeng nerdene i T-skjorter. Det er en seriøs, voksende industri med massevis av kryptovalutajobber.

I følge Q1 2018 pressemelding fra Upwork er “blockchain” den raskest voksende ferdigheten arbeidsgivere søker. Sett til å være den nye “skyen” i det 21. århundre, legger selskaper ut flere og flere kryptovalutajobber – og det mangler talent for å fylle dem.

Men hvis du ikke arbeider eksternt fra et hjemmekontor, er det ikke bare frilansstillinger du kan få tak i. Mulighetene i dette nye teknologilandskapet er det mange, fra kunnskapsrike blockchain-utviklere til kryptovalutajobber. Tradisjonelle stillingsannonsesider som Indeed har også sett en massiv stigning i interesse 621 prosent, faktisk!

Og enda bedre? Kryptovalutajobber er godt betalt, for øyeblikket i det minste. Faktisk kommer gjennomsnittslønnen for blockchain-jobber nær $ 100k et år, med potensial til å gjøre mye mer når ferdighetene og kunnskapene dine utvikler seg.

Men hvilke typer kryptovalutajobber snakker vi om og hvilke ferdigheter du trenger?

Typer Cryptocurrency Jobs

De fleste kryptovalutajobber er overraskende tildelt utviklere, selv om det også er mange flere roller. Her er en håndfull topposisjoner som blir lagt ut oftest:

Blockchain-utvikler

Når kryptovaluta-mani når feberhøyde, er søket etter gode blockchain-utviklere på. Og med et voksende talentgap i blockchain og AI, er både lønn og etterspørsel høy.

De fleste blockchain-utviklere har til oppgave å implementere sikre systemer for sine selskaper, utvikle innovative oppdateringer, ideer og komme med løsninger på problemer.

Nødvendige ferdigheter:

Du må kunne tenke utenfor boksen og ha mot til å ta ledelsen. Mange selskaper som ansetter har liten eller ingen bakgrunn innen blockchain-teknologi. De forventer sannsynligvis mirakler fra deg, så vær sikker på at du kan klare forventningene.

På et teknisk front må du være eller bli en vanlig utvikler først. Mange selskaper vil be om en CS-grad og forvente at du gjennomgår en slags blockchain boot camp-opplæring eller tar spesialist-blockchain-kurs.

Bli en Ethereum-utvikler


Bli en Ethereum-utvikler

Ethereum-utvikler

Som den nest største kryptovalutaen der ute og teknologien bak smarte kontrakter, har Ethereum det største fellesskapet av utviklere. Det er rundt 30 ganger flere Ethereum-utviklere enn på noen annen blockchain. En god Ethereum-utvikler kan tjene så mye som $ 110k per år.

Avhengig av hvor du jobber, enten du velger et kjent selskap som ConsenSys eller en blockchain-oppstart, vil du spesialisere deg i å utvikle løsninger for å forbedre Ethereum eller bygge apper (kjent som DApps) på nettverket.

Nødvendige ferdigheter:

Du trenger en utviklerbakgrunn med litt kunnskap eller studier av vanlige blokkjeder, og deretter tilleggskunnskap om Ethereum og koding med Solidity. Mange selskaper tilbyr korte kurs for å bygge bro over kompetansehull. ConsenSys tilbyr for eksempel kurs for utviklere som ønsker å krysse over til Ethereum og lære programmeringsspråket Solidity.

Kryptovaluta prosjektleder

Som enhver prosjektleder, må du kunne oversette vanskelige konsepter til vanlig engelsk. Du får i oppdrag å kommunisere fremdriften i et prosjekt og sørge for at alle parter holder seg til tidsfrister og fullfører arbeidet i tide.

Nødvendige ferdigheter:

Dette er en av få kryptovalutajobber som ikke krever utviklerferdigheter, selv om konseptkunnskap sikkert vil hjelpe. Som de fleste prosjektledelsesstillinger, vil du mest sannsynlig trenge en forretningsrelatert grad og kanskje en PMI-sertifisering.

Erfaring med andre prosjektledelsesroller vil være nyttig, spesielt hvis det er innenfor blockchain-arenaen.

Data Scientist

En erfaren kryptovaluta-dataforsker kan tjene nord på $ 120 000 i året. De fleste kryptovaluta data forskere forutsier kryptovaluta priser ved hjelp av dyp læring og AI for å gi datadrevet innsikt til teamene sine.

Nødvendige ferdigheter:

Du trenger massevis av erfaring og en eksepsjonelt stor hjerne for å gjøre denne jobben, samt en grad i CS, datavitenskap eller matematikk.

Andre kryptovalutajobber

Som med alle bransjer, er det mange andre roller knyttet til kryptovaluta som ikke krever tekniske ferdigheter. Listen er faktisk nesten uendelig. Fra PR og salg og markedsføring til tekstforfattere, rådgivning og design. Hvis du er interessert i å jobbe innen dette feltet, vil du ikke finne mangel på tilgjengelige kryptovalutajobber.

Blockchain lønn

https://www.paysa.com/salaries/blockchain

Hva annet bør du vite om Cryptocurrency Jobs?

Dette er en ung og voksende industri, noe som gjør den spesielt attraktiv for teknisk kunnskapsrik tusenårsriket. Husk imidlertid at siden mye av teknologien fremdeles er utforskende, kan det hende at arbeid i kryptovaluta ikke gir deg jobbstabilitet.

Det kan hende du må akseptere lønnene dine i kryptovaluta eller holde troen på en idé, selv når overskriftene (og foreldrene dine) er imot den.

Regulering varierer fra jurisdiksjon til jurisdiksjon, så hvis du vurderer å akseptere lønnene dine i bitcoin, må du sørge for at du er lovlig i stand til det. Videre våkner regulering over hele verden og reagerer på kryptovalutasamfunnet, så vær sikker på at selskapet du jobber for er kompatibel.

Mange av stillingene som er tilgjengelige innebærer å jobbe i en oppstart eller å jobbe eksternt. Så hvis du er den typen person som liker en mer definert rolle, et travelt kontor eller jobber for et multinasjonalt selskap, kan kryptovaluta ikke være noe for deg.

Du må sannsynligvis ha på deg mange hatter og vær mye storm, da verdien av din valgte kryptokurrency skyter opp den ene dagen og faller den neste. Du vil heller aldri med hell forklare familien din nøyaktig hva det er du gjør.

Når det er sagt, er ikke kryptovalutajobber bare tilgjengelige i små selskaper med litt mer enn et konsept og den første finansieringsrunden. Tradisjonelle virksomheter blir også mer involvert i det. IBM, JP Morgan, Deloitte, Facebook og Walmart er bare noen av de store navnene som kommer rundt – kanskje ikke for cryptocurrency-jobber, men for den underliggende blockchain-teknologien bak den.

Pakke den opp

Hvis du tror du vil jobbe i denne bransjen, er det mange mennesker som ansetter og mer enn nok kryptovalutajobber til å gå rundt. Siden det er et så nytt område, vil du sannsynligvis ikke forventes å vite alt om visse programmeringsspråk. Mange mennesker finner fremdeles sine måter og lærer på jobben.

Å jobbe i kryptovaluta er en utfordrende, spennende og potensielt skremmende opplevelse, ikke anbefalt for svakhjertede. Så spør deg selv om du har personligheten til å følge denne veien. Hvis du kan utvikle blockchain-utviklerferdigheter eller grundig kunnskap om hvordan ting fungerer, kan dette være et flott sted å stemple fotavtrykket ditt og være en del av en oppdagelse som forandrer verden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map