Hver tilknytning støttes av USD, uoffisielle revisjonskrav

FSS stikker ut nakken for tether

Etter en ukes undersøkelse av at stablecoin, Tether, ble brukt til å kunstig oppblåse Bitcoins løp til $ 20.000, kan Tether Ltd. være klart. En økonomisk anmeldelse utført av advokatfirmaet Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS) hevder at hver USDT er fullt støttet av en tilsvarende USD-reserve.

“FSS er sikre på at Tether’s ubemannede eiendeler overstiger saldoen av fullstøttede USD Tethers i omløp fra 1. juni 2018,” avslutter advokatfirmaet i sin rapport.

Advokatfirmaet, som ble grunnlagt av tidligere FBI-direktør Louis Freeh, sier at Tether Ltd. har $ 2,54 milliarder i kontanter mellom sine to bankkontoer. Denne summen stabler opp til – og erstatter faktisk – USD 2,53 milliarder USDT i omløp fra 1. juni.

“Vi er glade for å ha uavhengig bekreftelse av dette for å svare på noen av spørsmålene fra publikum. Vi er på ingen måte ferdig med vårt forsøk på å fremme økt gjennomsiktighet hos Tether, ”sa Tether-sjef Jan Ludovicus van der Velde som svar på funnene..

Van der Veldes kommentarer leses som et sukk av lettelse, da FSSs funn ser ut til å frigi Tether for noe stygt spill.

Bare det er noen få kvalifiseringer til disse funnene, noen FSS bemerker i sin rapport. Disse advarslene ser ut til å antyde at rapportens klarhet bare gir et glimt av gjennomsiktighet, en titt på Tethers operasjoner som lar det ene øyet være åpent mens det andre forblir lukket.

Til å begynne med, “FSS er ikke et regnskapsfirma og utførte ikke ovennevnte gjennomgang og bekreftelser ved å bruke generelt aksepterte regnskapsprinsipper,” opplyser advokatfirmaet i sin rapport, og advarer videre om at deres funn “ikke skal tolkes som et resultat av en revisjon. . ” Senere tilføyer det at telefonintervjuene og personintervjuene med bankpersonell “antok uten ytterligere henvendelse at bankpersonalet som ga bekreftelsene var behørig autorisert til å gi slike bekreftelser, og at bekreftelsene var korrekte”, noe som betyr at FSS så aldri direkte på Tether’s beholdninger, bare bekreftet dem muntlig.

Eugene Sullivan, en av advokatfirmaets partnere, er angivelig et rådgivende styre for en av bankene det gjelder.

Rapporten var alt annet enn offisiell, og det er verdt å merke seg at Tether spesielt oppsøkte advokatfirmaet for å gjennomgå økonomien i stedet for å gjennomføre en offisiell revisjon.

Faktisk har Tether gjentatte ganger nektet å underlegge seg en offisiell revisjon. Tether Ltd.s generaladvokat, Stuart Hoegner, hevder at dette er fordi selskapet rett og slett ikke kan gå gjennom tradisjonelle veier for å attestere sin økonomi. For ham er det ikke et symptom på Tether’s uvillighet; det er et symptom på uvilje fra institusjonelle regnskapsbyråer.

“Poenget er at en revisjon ikke kan oppnås,” sa han i et intervju med Bloomberg. “De fire store firmaene er anathema for dette risikonivået. Vi har gått etter det vi synes er det nest beste. “

Det nest beste er lik en revisjon Tether mottok fra Friedman LLP tilbake i september i fjor. I likhet med FSSs rapport inneholdt Friedmans egen ansvarsfraskrivelser angående akkreditering og regnes som uoffisiell. For sin rolle i gjennomføringen av tilsynet ble Friedman stevnet av USAs CFTC sammen med Tether og Bitfinex tidligere i år.

For skeptikere kan begge rapportene se ut som litt mer enn Tethers forsøk på å redde ansiktet og ta på seg en maske av gjennomsiktighet mens de fortsetter den samme fremgangsmåten som har lagt den i varmt vann.


To professorer ved University of Texas, Austin, økte varmen fra offentlig gransking og publiserte en studie på 66 sider denne uken som hevdet at Tether ble brukt til å manipulere Bitcoins pris på toppen av oppkjøringen i fjor. I følge funnene fra professorene John M. Griffin og Amin Shams, er “kjøp med Tether tidsbestemt etter markedsnedgang og resulterer i betydelig økning i Bitcoin-priser”, noe som er “mest konsistent med [en] tilbudsbasert hypotese der Tether brukes å gi prisstøtte og manipulere kryptokurrencypriser. ”

Studien forteller en annen historie som krypto-sammensvorne har papegøyet det siste året, at Tether ikke er helt støttet av dollarreserver, og skaperne har skrevet ut USDT-er for å kontrollere Bitcoins prissvingninger. Gitt den uoffisielle karakteren av FSS-rapporten, som står i kontrast til disse påstandene, er det ikke sannsynlig at de som stiller seg bak Shams og Griffin vil ombestemme seg.

Det ville ta en offisiell revisjon eller en undersøkelse fra et regjeringsorgan. Gitt Tethers motstand mot førstnevnte og CFTCs Janurary-stevning, vil sistnevnte sannsynligvis være det eneste middel til å gi en ugjendrivelig oversikt over Tethers virksomhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map