Hvem er bak Lightning Network?

Det har vært stor interesse rundt Lightning Network og dets evner til å løse Bitcoins skalerbarhetsproblemer. Bitcoin-brukere har alvorlig behov for lindring fra de nåværende transaksjonsgebyrene og tidsforsinkelsene som oppleves, og mange i kryptosamfunnet ser på Lightning Network som deres reddende nåde. La oss ta et øyeblikk å undersøke denne revolusjonerende protokollen og hvordan den ble til.

Hva er Lightning Network?

Lightning Network fungerer som en Layer 2-protokoll som muliggjør åpning av personlige betalingsportaler. Disse portalene er i stand til å sende og motta ubegrensede transaksjoner uten å knuse BTC-blockchain.

Dette oppnås ved ikke å sende data direkte til blockchain før portalen er stengt. Dette reduserer overbelastning av BTC-blokkjeden betydelig.

Det er noen iboende problemer med denne utformingen som må løses når markedet utvikler seg videre. Etter hvert som kryptoadopsjon fortsetter å utvide seg, kan vi lett komme til det punktet hvor disse betalingsportalene kan bli så populære at de også begynner å legge til overbelastning i nettverket.

Dette ville ikke nødvendigvis bli en bekymring før om år fra nå, noe som gir LN-utviklere god tid til å konfigurere oppdateringer.

bitcoin-tansaction-fees-via-trustnodes

BTC-transaksjonsgebyrer via Trustnodes

Lightning Network White Paper


White Paper Network White Paper ble utgitt 14. januar 2016 av Joseph Poon og Thaddeus Dryja. Imidlertid er konseptet for Lightning Network like gammelt som BTC selv. I Satoshi Nakomotos 2009 BTC-programvareutgivelse inkluderte Bitcoin 0,1 et utkast til en råvare kode som kan brukes til å oppdatere transaksjoner før de blir lagt ut på blockchain.

Konseptet ble utvidet i 2013 da Mike Hearn publiserte ytterligere forklaring av teorien i Bitcoin-utviklingsnyhetsbrevet. Interessant nok uttrykker denne tidlige teorien flere betalingskanaler, en funksjonalitet som ennå ikke er oppnådd med den nåværende Lightning Network-protokollen.

Et år senere, Bitcoin Lightning Network hvitt papir ble løslatt via et GitHub-innlegg. Whitepaper beskrev årsakene til dagens problemer med skalerbarhet.

“Bitcoin-blockchain gir stort løfte for distribuerte reskontroer, men blockchain som betalingsplattform kan i seg selv ikke dekke verdens handel når som helst i nær fremtid” – Lightning Network White Paper.

Protokoll utenfor kjeden

Lightning Network White Paper kombinerte en rekke løsninger for å lage en off-chain protokoll som sikret rettferdighet ved hjelp av forhåndsdefinerte regler. Hvis en part i en transaksjon skulle prøve å jukse ved å si, sende en gammel saldo, tildeler nettverket automatisk den andre parten juksemidlene. Disse økonomiske avskrekkelsene er en kritisk del av Lightning Network.

Det er for tiden tre hovedutviklingsteam som jobber med Lightning Network. Hvert team bruker sitt eget kodingspråk, men følger et sett med forhåndsdefinerte regler kalt BOLTs (Basis of the Lightning Network) for å sikre at prosjektene deres beholder interoperabilitet. Interoperabilitet er en stor bekymring for utviklere, siden alle fremtidige mobile LApp-er må utvikles med noen fellestrekk.

BOLTs tillater utviklingsteamene å jobbe uavhengig, men fremdeles beholde egenart på prosjektet. Dette har gjort det mulig for Lightning Network å utvikle seg i et mye raskere tempo enn tidligere antatt mulig.

Lightning Labs – Lightning Network Daemon (GO)

Utviklingsteamet Lightning Labs var en av de første som så potensialet i Lightning Network. Elizabeth Stark, firmaets administrerende direktør, var allerede sterkt involvert i BTC-markedet og ble av mange ansett som en stor forkjemper for den desentraliserte økonomien.

Lightning Labs er et privateid selskap basert i San Francisco, California. I følge offentlige registre ble selskapet dannet i 2016.

Lightning Labs administrerende direktør Elizabeth Stark via KryptoMoney

Lightning Labs administrerende direktør Elizabeth Stark via KryptoMoney

Lightning Labs er lengst i utviklingen av Lightning Network. Plattformen deres er allerede i Beta-testing og ser bruk på Bitcoin Mainnet.

Plattformen er ikke perfekt, og brukerne advares mot å sende store mengder BTC før plattformen er fullført. Uansett dette, ser Lightning Labs-nettverket global adopsjon i imponerende skala.

ACINQ – Eclair (Scala)

ACINQ-utviklingsteamet spiller også en viktig rolle i Lightning Network-utviklingen. ACINQ opprettet en lynprotokoll spesielt for nettverket kjent som Eclair. Dette ble gjort ved å bruke Scala-programmeringsspråket i motsetning til Lightning Networks GO-programmeringsspråk.

Franskbaserte ACINQ ble grunnlagt i 2014 som BTC-tjenester. ACINQ fikk overskrifter da de ble det første utviklingsteamet som ga ut en mobil Lightning Network-lommebok tidligere på året. Eclair Wallet var et stort skritt fremover når det gjelder brukervennlighet, men etter bare en ukes drift ble firmaet tvunget til å utsette prosjektet på grunn av manglende evne til å få tilgang til kodingen etter å ha mistet de private nøklene.

Elements Project – C-Lightning

Elements Project-utviklingsteamet er et nettverk av GitHub-programmerere som jobber aktivt med en C-Lightning-versjon av Lightning Network-protokollen.

Elements Project er primært fokusert på å skape bedrifts sidekjeder som kan fungere i Lightning Network økosystemet. Dette konseptet kan bidra til å videreføre storstilt BTC-adopsjon, ettersom selskaper vil ha stor nytte av et system som dette.

The Lightning Network bekymringer

Behovet for Lightning Network er veldig reelt i kryptorommet, men det er fortsatt noen bekymringer som må løses før adopsjon i stor skala. Bekymringer angående mulighetene for fremtidig sentralisering av Lighting Network er veldig ekte.

Allerede er det en rekke vanlige betalingskanaler som begynner å påvirke nettverket. Hvis det ikke blir adressert, vil brukerne i det vesentlige bare handle avgifter fra BTC-nettverket med avgifter fra betalingskanalverter; slett ikke det som opprinnelig var planlagt for denne teknologien.

Fremtiden kan være lys

Hvis utviklerne av LN klarer å løse disse problemene i tide, kan de være akkurat det kryptorommet leter etter. Bitcoin er ikke den eneste kryptoen som ser mot Lighting Network, ettersom Stellar også har kunngjort en implementering i arbeidene. Det ser ut som om lynnettverket er kommet for å bli.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map