Hvem er Adam Back? Om Blockstream-sjefen

Hvem er Adam Back?

For kryptoentusiaster har Bitcoin-papiret blitt legenden. I den skisserte Satoshi Nakamoto konseptet med en blockchain og lanserte en revolusjon i måten data blir lagret og behandlet på. Mens Satoshis identitet forblir uklar, nevner hvitboken et annet navn på en veldig ekte person: Adam Back. Satoshi siterer Back, og Hashcash-protokollen Back oppfant, som tidlig innflytelse på Bitcoins bevis på arbeidsalgoritme.

adam tilbake twitter

Back er en kjent britisk informatiker og kryptograf. Siden 2014 har han vært administrerende direktør i Blockstream, et ledende Bitcoin-utviklingsselskap som ansetter mange av Bitcoin Core-utviklingsteamet. Både historisk og for tiden er Back en viktig figur i krypto, men de fleste vet ikke mye om ham. Denne artikkelen gir en kort introduksjon til Adam Back og rollen han har spilt i kryptovalutaområdet.

Tidlige dager

Adam Backs tidlige karriere, på 1990-tallet, fokuserte på krysset mellom kryptografi og informatikk. Back tjente en Ph.D. i informatikk fra University of Exeter. Hans tidlige arbeid med personvern og kryptering kom mens han jobbet i et selskap som heter Zero Knowledge Systems. Mens han var der, jobbet Back som konsulent for Nokia om muligheten for å bruke elektroniske kontanter til mobiltelefoner.

I 1997 utviklet Back ideen og skrev koden for Hashcash. Hashcash er en tidlig anvendelse av proof-of-work som gjør det vanskelig for spammere å sende millioner av e-poster. Hashcash-protokollen krevde at avsenderen beregnet en gyldig overskrift for e-postmeldingen før den sendes. Denne beviset på arbeidsberegningen var enkel og krevde mindre enn ett minutt for avsenderens datamaskin, ikke nok til å plage noen. For spammere som stolte på å sende millioner av e-post, gjorde Hashcash imidlertid spamming mye dyrere.

Forskere på 1990- og begynnelsen av 2000-tallet tenkte også på digital peer-to-peer-valuta. I løpet av den tiden foreslo Nick Szabo Bit Gold og Back foreslo sin egen B-pengeløsning, som begge brukte beregningsinnsats for å forhindre dobbeltbruk. Imidlertid var ingen av dem i stand til effektivt å løse problemet med inflasjon, spesielt i et system som belønner brukere for å lage nye blokker og nye mynter.

Snakker med Satoshi & Bli sitert i Bitcoin White Paper

Selvfølgelig ville noen (eller en gruppe mennesker) snart finne utfordringen med å regulere tilbudet og hyppigheten av myntutstedelse i Bitcoin-papiret. Backs navn dukket opp i hvitboken som skaperen av Hashcash og en innflytelse på Nakamotos tenkning. Nakamoto nådde ut til Adam Back i 2009 for mer informasjon om Hashcash og hans tanker om protokollen kunne gjelde i mye større og kompleks skala.

hashcash bevis på arbeid


Back mistenkte aldri at Nakamoto var et pseudonym og møtte Nakamoto aldri personlig. Selv om Back fulgte med Bitcoins fremgang, bidro han ikke til Bitcoin-kildekoden. Likevel vises navnet hans i hvitboken, og han var blant en liten gruppe mennesker som faktisk har kommunisert med Nakamoto.

Starter Blockstream

Ideen til Blockstream, det nåværende profittfirmaet i Back, kom i 2013. Back mente at det ikke ble gjort nok fremgang med Bitcoin-infrastrukturen for å forberede den til bedriftsbruk. Det var heller ikke mye kommersiell støtte for slikt arbeid på protokollnivå.

Blockstream samlet inn en runde med finansiering til 21 millioner dollar i 2014, ledet av Reid Hoffman (medstifter av LinkedIn, tidlig investor i Facebook, Airbnb). I 2015-serie A-finansieringsrunden samlet Blockstream ytterligere 55 millioner dollar ledet av Hong Kong-milliardær Li Ka-Shing.

I løpet av de siste årene har Blockstream fått fart som en ledende utvikler på Bitcoin Core. De har ansatt flere Bitcoin Core-utviklere på Blockstreams interne team. Selskapet er kanadisk basert, men teamet er distribuert over hele verden. Adam Back fungerer som administrerende direktør, og han bor på Malta.

Blockstream var involvert i utviklingen av Lightning Network. De utvikler også sin egen likviditetsløsning rettet mot børser kjent som Liquid Network. I tillegg driver Blockstream en satellitt som sender Bitcoin-blockchain ned til jorden rundt hele verden.

For mye kraft?

Meningene om Blockstream, og derfor Adam Back, er blandet i Bitcoin-fellesskapet. På den ene siden har Blockstream glødende fans og troskap fra mange av de kinesiske gruvedriftene. På den annen side har Reddit og andre brukere av sosiale medier få gode ting å si om selskapet. Denne sykdommen kommer for det meste fra debatten om Bitcoin-blokkstørrelse og forsøk på å utvide Bitcoins skalerbarhet.

Tidligere sjef for Bitcoin Foundation, Gavin Andresen, argumenterte for en økning i blokkstørrelsen flere ganger de siste årene. Han gikk til og med så langt som å bygge en åpen kildekodeversjon av Bitcoin der blokkstørrelsen økes. Mens mye av samfunnet er for en økning i størrelse som svar på skalerbarhet, har flere Bitcoin Core-utviklere, inkludert ansatte i Blockstream, motstått å implementere endringen, med henvisning til databehandlingsressursproblemer med større blokker..

Noen har hevdet at Blockstream å ansette mange Core-utviklere har gitt selskapet for mye makt. Kritikere hevder at Bitcoin nå er en sentralisert institusjon, kontrollert av Blockstream utviklingsteam. Dette er en alvorlig påstand og en stor bekymring hvis det er sant.

Blockstream er uten tvil innflytelsesrik, men påstander om en fullstendig overtakelse er sannsynligvis overdrevet. En nylig analyse fra WhaleCalls fant ut at bare 12% til 20% av endringene i Bitcoin-kildekoden kommer fra Blockstream-utviklere. Selv om det er viktig, er det ikke akkurat en overtakelse. Når det er sagt, liker Blockstream å kaste vekten sin, og det er verdt å holde et øye med selskapet og Adam Back for mer utvikling.

Konklusjon

Adam Back har en lang historie med Bitcoin som går helt tilbake til protokoller han skrev på 1990-tallet. Han hadde en innflytelse på Nakamoto, og han fortsetter å være innflytelsesrik i Bitcoin-samfunnet i dag som leder av Blockstream. Mens mye av kritikken som er rettet mot ham og Blockstream har vært urettferdig, er det fortsatt rimelig å si at hans selskap spiller en stor rolle i Bitcoin-utviklingen. Med slik kraft kommer stort ansvar – og internett sinne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map