Hva og hvem er Bitmain?

The Mighty Bitmain

Bitmain, formelt kjent som Bitmain Technologies Ltd., er en bitcoin mining, designer av ASIC-chips, og operatør av en av de største Bitcoin mining bassenger med hovedkontor i Beijing, Kina.

Hvis du følger med på cryptocurrency-nyheter, har du sannsynligvis hørt navnet Bitmain nå. Noen ser ut til å elske Bitmain, noen sier at det er ondt, men hva er egentlig Bitmain?

Litt bakgrunn

Bitmain ble grunnlagt i 2013 av Jihan Wu og Micree Zhan, akkurat da den første Bitcoin-prisstigningen nærmet seg toppen. Mange selskaper kom inn i gruvespillet, men Zhans ASIC-design (jeg vil snakke om ASIC senere) satte Bitmain raskt på kartet. Rett etter falt Bitcoin-prisen og satte mange selskaper ut av virksomheten. Bitmain holdt på.

Da interessen for det digitale gullet begynte å ta seg opp igjen, var Bitmains Antminer S5 den beste maskinvaren som var tilgjengelig, og ble dermed majoritetsfavoritten. Og når det kommer til maskinvareproduksjon, dannes ofte stordriftsfordeler.

Dette betyr at jo større selskapet og kraftigere maskinvare, desto raskere kan selskapet vokse og forbedre seg. Dette kan sees med det store halvlederselskapet Intel, som har prosessorer som kjører på nesten 70% av alle datamaskiner over hele verden. Når en ledelse er oppnådd, er det veldig vanskelig å tape.

Denne start i kvalitet og popularitet ga Bitmain et løft for å havne på toppen av ASIC-spillet, og oppnådde allerede suksess på skalaen til giganter som NVidia.

Kort sagt, Bitmain er et av de største kryptovalutarelaterte teknologibedriftene i verden, med massiv innflytelse og rekkevidde og en nylig investering på $ 50 millioner. Her vil vi bryte ned hva de gjør, hvordan de hjelper med å styre kryptorommet som helhet, hvilken rolle de kan spille fremover.

Bitmains forskjellige roller

Bitmain er et paraplyfirma som opererer som flere selskaper med forskjellige mål som utfyller hverandre, sammen danner et kryptorike. Størrelsen og viktigheten av disse rollene har ført til flere skandaler gjennom Bitmains oppgang.

Antminer: Mining Hardware

Bitmains primære rolle er som produsent av gruvedrift i kryptovaluta i form av ASIC (veldig kort for Application Specific Integrated Circuits). En ASIC er en type datamaskin som er designet for å gjøre bare en jobb. I tilfelle Bitmain’s Antminer produktlinje, deres ASIC er bare i stand til å bryte kryptovalutaer, med forskjellige produkter for gruvedrift av forskjellige mynter som Bitcoin, Litecoin, Ethereum og Dash.

En Antiminer S9, Bitmains siste Bitcoin-gruver


En Antiminer S9, Bitmains siste Bitcoin-gruver

Bitmain er den klart største og mest vellykket produsent av ASIC-er så langt, og de har nylig gitt ut nye Antminer-modeller for gruvedrift av Ethereum og Monero (selv om Monero-samfunnet jobber for å holde seg “ASIC-resistent”). Antminers anslås å utgjøre nesten 70% av all Bitcoin-gruvedrift.

Den heftige markedsandelen som Bitmain nyter er et naturlig resultat av at de produserer den mest effektive og effektive maskinvaren, et skille som ikke lett vil gå tapt nå når de er forankret. Det utsetter også en betydelig mengde av Bitcoin-nettverket for eventuelle feil eller sikkerhetsproblemer med Bitmain-maskinvaren.

Antbleding Out

Antbleed er et sårbarhet i Antminer-programvaren som tillot Bitmain hemmelig tilgang til å slå av enhetene eksternt. Denne bakdøren ble avslørt i april 2017, og den store delen av gruvearbeidere som bruker Bitmain-teknologi, gjorde problemet spesielt bekymrende. Hvis trent, kunne Bitmain teoretisk stenge store mengder gruvearbeidere på nettverket og holde gruvearbeiderne i gang. Dette vil tillate dem å effektivt overta Bitcoin-nettverket helt og kontrollere produksjonen av hver blokk.

Antpool og Hashnest

BTC Mining Hashrate Distribution fra 14. april 2017

BTC Mining Hashrate Distribution fra 14. april 2017

Foruten å selge ASIC-er for å hjelpe andre med gruvedrift, setter Bitmain også teknologien til å bruke gruvedrift for seg selv og kjøre gruvebassenger.

Gruvedrift er nettverk av datamaskiner som jobber sammen for å utvinne for kryptovalutaer, og deler belønningene i forhold til hvert gruvearbeiders bidrag.

Antpool og BTC.com, de to største gruvebassengene i verden, utgjør nesten 50% av Bitcoin gruvedrift. Begge eies av Bitmain, men hvor mye av datakraften er maskinvaren deres i motsetning til at andre bidrar med enhetene sine, er ukjent.

Hashnest er en “sky mining” -tjeneste, som lar alle leie gruvedrift fra Bitmain som ligner på å leie lagring fra Dropbox eller serverplass fra AWS. Disse leide gruvearbeiderne vedlikeholdes og drives av Bitmain på vegne av leietakerne og mine som en del av Antpool.

Selv om Bitmain kanskje ikke direkte eier nesten halvparten av nettverket, kontrollerer de en stor innflytelse over stemmeaktiviteten til sine egne bassenger og andre bassenger. Endringer i Bitcoin-protokollen skjer ved at noder bryter på nettverket “signaliserer” aksept, eller viser at de vil støtte blokker med det nye protokollformatet. Denne innflytelsen gir Bitmain muligheten til å prøve å kontrollere retningen på Bitcoin-protokollutviklingen.

Bitmain <3 AsicBoost

I april 2017, rundt tidspunktet for Antbleed-skandalen nevnt ovenfor, var Segregated Witness og AsicBoost begge i nyhetene. Segregated Witness (SegWit) var en kontroversiell Bitcoin-protokollendring med sikte på å skalere nettverket. AsicBoost var en ny innovasjon innen Bitcoin-gruvedrift som tillot effektøkning på opptil 30%. SegWit og AsicBoost er imidlertid ikke kompatible.

Bitmain hadde jobbet med AsicBoost-teknologi i noen tid, og det var de som trodde at ekstra effektivitet ville gjøre deres allerede sunne andel av nettverket enda sunnere og gi dem mer kontroll. Bitmain var også en vokal motstander av SegWit, og følgelig ble gruveknutepunktene og bassengene satt til å avvise protokolloppgraderingen.

Mange i samfunnet kom ut mot Bitmain og beskyldte dem for å forhindre SegWit for å tjene mer penger ved å bruke AsicBoost. Bitmain forsvarte seg fra disse påstandene i en blogg innlegg. Den virkelige årsaken til deres avvisning av SegWit (som grunnlegger Jhan Wu fortalte Bitcoin magazine) skulle tvinge et forslag de var fan av, nemlig å øke størrelsen på blokker via en gaffel kalt Bitcoin Unlimited.

Sophon: Maskinvare for kunstig intelligens

Med gruvedrift helt i hånden, ser Bitmain mot fremtiden og deres neste innovasjon. At innovasjon kommer i form av Sophon, et selskap som tilbyr spesialisert maskinvare rettet mot applikasjoner med kunstig intelligens.

Så langt tilbyr Sophon ASIC-prosessorer som trener nevrale nettverk i stedet for mine-kryptoer, spesialdesignede databasesystemer for AI-data, og til og med en personlig AI-drevet hjemrobot som kan leke med barna dine.

Bitmain og Sophon er noen av de første som kommer inn i spillet med å bygge maskinvare spesielt designet for AI, og forventer å kjøre en god del av AI-forskningen som pågår i det neste tiåret..

Så Bitmain eier som Bitcoin?

Bitmains innflytelse har bare økt. Når tiden går, kan vi se Bitmain bruke vekten sin for å veilede Bitcoin mer og mer. Kombinasjonen av førsteklasses Bitcoin-gruvedriftproduksjon, massiv gruvedrift og gruvedrift, gjør Bitmain til den tyngste hitteren når det gjelder hashpower på Bitcoin-nettverket. Mens de hevder at de har det beste for Bitcoin-nettverket, vil bare tiden vise hvordan de håndterer denne store makten og ansvaret som følger med den..

#DeleteBitmain or Not?

Bitmain er uten tvil en nøkkelaktør i kryptovalutaområdet og i databehandlingen generelt. De har ennå (etter min mening) ikke vist at de virkelig er vantro, men muligheten for maktmisbruk er alltid der. Om Bitmain beholder sin ledelse i ASIC og gruvedrift, gjenstår å se.

Det vi kan håpe er at når adopsjon fortsetter å øke, vil konkurrenter dukke opp for å utfordre sitt grep. Kanskje du starter neste Bitmain, hvem vet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map