Hva er X11 mynter? Spesialisert gruvedrift og Blockchain Battlefield

X11-mynter som Dash, Checkcoin og CannabisCoin har spredt seg sammen med andre konkurrerende kryptografiske algoritmer. Som et alternativ til mer populære hashinggoritmer, som Bitcoins SHA256 eller Monero’s CryptoNight, ble X11-algoritmen utviklet av Evan Duffield for å dempe den forestående trusselen om applikasjonsspesifikke integrerte kretser, bedre kjent som ASICs.

Battlefield Blockchain: Desentralisering vs ASIC Mining

I et nøtteskall blir ASIC-gruvearbeidere sett på som en trussel mot gruvedriftens økosystem og blir sterkt kritisert for å sentralisere hashing-kraften til blokkjeder. ASIC-brikker truer spesielt med desentralisering fordi de er ressurskrevende og begrenser massedeltakelse i gruvedrift. En typisk enkelt ASIC-brikke vil overstige den neste best utførende GPU med tosifrede multipler.

Videre kan ASIC-gruvedrift være uoverkommelig dyrt. Gruvearbeidere blir fanget i raske bevegelige oppgraderingssykluser der nyere ASIC-er blir pålagt å være foran protokollen de bryter.

Dette er fordi ASIC-maskinvare er bemerkelsesverdig spesialisert for å utvinne en blockchain i sin nåværende tilstand. Oppgraderinger til nettverket kan gjøre fungerende ASIC-gruvearbeidere ubrukelige, noe som får ASIC-produsenter til å utvikle en ny ASIC-gruvearbeider.

ASIC Trusler mot desentralisering

Konflikten mellom spesialbrikker og desentralisering er like gammel som det siviliserte samfunnet. Kjernen i dette er ulik fordeling av ressurser og muligheter.

Trussel nr. 1 Borgerlig vs. proletariat

Ok, dette kan være litt ekstreme vilkår for en slik begynnende teknologi, men dynamikken er veldig lik. For det første er ASIC-er en vesentlig høyere prinsippinvestering. En relativt liten del av verdens befolkning har tilgang til kapitalmarkedene som kreves for å finansiere en ASIC-gruvedrift. For det andre er ASIC-gruverigger en begrenset ressurs i seg selv. Prioritet for spesialiserte sjetonger er forbeholdt store ordrer, noe som ytterligere begrenser alle uten tilgang til kapital.

Trussel nr. 2 Hashing Power

Enhetsenheter som kontrollerer store deler av et nettverks hashhastighet, er ikke bra. I veldig enkle termer spiller hashkraft også en rolle i en blockchain demokratiske funksjoner. Det mest ekstreme av dette er gyldigheten til hovedboken, eller med andre ord historien til den blockchain.

En gruvearbeider med betydelig hashkraft vil potensielt kunne omskrive blockchainens historie og publisere den som sannhet. Dette er en veldig grunnleggende oversikt over et worst case-scenario, og heldigvis er det både sosiale og teknologiske løsninger på dette. Det er imidlertid viktig å merke seg potensialet for misbruk av sentralisert hashkraft.

X11-mynter: et svar på spesialiserte gruvearbeidere

x11 mynt Dash

Dash var den første kryptovalutaen som ble bygget med X11-algoritmen.

Det skal være tydelig nå at X11-algoritmen og X11-myntene er et direkte svar på utvidelsen av ASIC-kryptearbeidere. Kjernekonseptet var å holde gruveøkosystemet rettferdig og tilgjengelig.

Den hemmelige sausen til X11-algoritmen er kjent som algoritmekjetting. Det er en enkel idé på papir som sammenkobler 11 SHA3-hashingalgoritmer. Data som er lagt inn blir hash av hver algoritme prosessuelt, den ene etter den andre. Den endelige hash sendes ut etter å ha blitt tilslørt av alle 11 algoritmer.

På den tiden gjorde kjetting av de forskjellige SHA3-hashingalgoritmene sammen å utvikle en passende ASIC-gruver betydelig vanskeligere. Forståelsen var at mynter, som Dash, ville gi en bred mulighet for CPU- og GPU-gruvearbeidere til å trives før ASIC-er kom inn på scenen..

X11 Hash-funksjoner: Blake, BMW, Groestl, JH, Keccak, Skein, Luffa, Cubehash, Shavite, Simd, Echo

Gruvedrift X11 mynter | Retur av ASIC-er

Nedtellingen til ASIC begynte dagen den første X11-mynten ble utvunnet. I dag er vi dypt inne i X11-tiden med ASIC-gruvedrift, og beskyttelsen den kjedede algoritmen en gang ga har erodert.

Utviklingen av X11-algoritmen har stort sett ikke eksistert siden utgivelsen i 2014. Hashfunksjonen hadde et ASIC-fritt miljø i en håndfull år. Uten videre utvikling av ASIC-motstand har X11-hashing-funksjonen blitt overvunnet av ASIC-maskinvareutviklere.

CPU og GPU gruvedrift av X11 mynter er absolutt fortsatt mulig. Lønnsomheten faller imidlertid, og gruvesammenligningssider som WhatToMine.com viser ikke lenger X11-mynter i sin GPU-kategori. I stedet grupperer mynter som Dash og Checkcoin med andre ASIC-gruvedrift. Det er en subtil forandring, men gjenspeiler nøyaktig følelsen fra gruvesamfunnet.

Konklusjon

Det er liten konsensus om rollen som spesialisert gruvedrift spiller i et blockchain-økosystem. På den ene siden driver spesialiserte maskinvare programvareutviklere for å lage nye løsninger som X11-hashing-funksjonen. Omvendt kan spesialisert gruvedrift raskt sentralisere hashing-kraften til en blockchain og true sikkerheten til småkapitalprosjekter.

Det søte stedet er et sted mellom de to ytterpunktene. ASIC er sunne for en blockchain forutsatt at programvaren holder spredningen i sjakk, inkludert GPU og noen ganger CPU-gruvedrift.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map