Hva er valget av mynter og hvorfor betyr det noe?

Valg av mynter er prosessen som beskriver hvordan algoritmene som kjører Bitcoin, velger hvilke av Bitcoins du skal bruke når du godkjenner en utgifttransaksjon.

Hvis du har 1,2 BTC i lommeboken, og du betaler ut 0,3, har du 0,9 BTC igjen, høyre?

Vel ja. Men det er ikke nødvendigvis så enkelt. Tross alt kan du ha $ 100 i din fysiske lommebok. At $ 100 kan bestå av to femtiårene, eller det kan være fem tjueårene, eller 100 dollarregninger. Hver gang du bruker en av disse papirnotatene, vil du sannsynligvis få litt endring tilbake. Over tid, hvis du fortsetter å betale med regninger, har du bare en haug med nikkel og krone til overs.

Den 1.2 BTC i den digitale lommeboken din er ikke annerledes. Forskjellen med BTC er at når du godkjenner et BTC-forbruk, må du også betale transaksjonsgebyrene. Så prosessen med å velge hvilke spesifikke Bitcoins som blir overlevert i utgiftene er mer kostbar.

Her er hvorfor.

Valg av mynter i aksjon

La oss gå tilbake til din hypotetiske lommebok med 1,2 BTC i. Å vite at det er lite sannsynlig at du faktisk har en hel BTC og 0,2 BTC, la oss anta at du har følgende:

  • 0,5 BTC
  • 0,4 BTC
  • 0,2 BTC
  • 0,1 BTC

Når du bruker 0,3 BTC, håper du at algoritmen vil kombinere 0,2 og 0,1 BTC for å nå forbruksverdien. Det gir god mening, og gitt hvordan Bitcoin beregner avgifter, er det lavere kostnader å gjøre det på denne måten.

Den gode nyheten er at dette sannsynligvis vil skje. Dette er imidlertid bare siden Bitcoin-utviklerteamet oppdaterte algoritmen tidligere i år, for å sikre mer strømlinjeformet myntvalg. Før denne oppdateringen var myntevalgsprosessen litt mindre sofistikert.

Fortsetter du med scenariet ovenfor, når du godkjente 0,3 BTC-utgiftene, ville den eldre versjonen av algoritmen nesten alltid skape en endre utgang. Dette betyr at det alltid ville ha tatt 0,4 eller 0,5 BTC, og returnert endringen på 0,1 eller 0,2 BTC til lommeboken din, minus avgifter.

Mens algoritmeoppdateringen er gode nyheter for fremtiden, er det faktum at det er mange år med Bitcoin-transaksjoner som skjedde før denne oppdateringen. Dette har skapt en digital ekvivalent for at alle har en lommebok som inneholder 70% nikkel og krone, og kanskje 30% notater av verdi. Forskjellen er at du ikke kan ta Bitcoin-lommeboken din inn i banken og be dem om å endre alle disse Satoshiene til Bitcoins for deg.

Nikkel og krone

Så irriterende som små endringer kan være, det er lettere å håndtere enn fragmenter av BTC

Hvordan skjer dette??

Bitcoin kjører på et konsept som heter UTXO, eller ubrukt transaksjonsoutput. Dette er egentlig det samme konseptet som forhindrer at dobbeltbruk skjer. Hver gang en brukstransaksjon er autorisert, sørger Bitcoin-algoritmen for at lommeboken inneholder minst verdien av forbruket pluss avgifter før PoW-konsensusprotokollen godkjenner transaksjonen.

Bitcoin valgte UTXO-mekanismen fordi den holder beviset på arbeidsalgoritmen enkel. Det tillater også parallell behandling på tvers av flere kontoer, noe som forbedrer skalerbarheten. Endelig tillater det Enkle betalingsbekreftelser (SPV), lette klienter som kan bekrefte at betalingen er inkludert i blockchain uten å laste ned hele databasen.

UTXO har imidlertid noen ulemper. Spesielt fungerer det ikke for smarte kontraktplattformer, gitt at hver utgang bare kan eies av en person. Som forklart av Vitalik Buterin, Dette er grunnen til at Ethereum valgte en annen modell, ofte kalt Account / Balance Model. Selv om denne modellen gir noen fordeler i forhold til UTXO, er ikke skalerbarhet en av dem. Derfor, for alle de mange fordelene Ethereum tilbyr, er skalerbarhet et problem som fortsetter å plage utviklerne.

Resultatet er at ja, Bitcoin har nå oppdatert algoritmen. Valg av mynter er en mer sofistikert prosess som et resultat, rettet mot UXTO-verdier som best samsvarer med transaksjonsverdien. Men situasjonen er fortsatt at det er mange, mange små biter av Bitcoin som nå sirkulerer.

I fjor en Bitcoin-utvikler prøvde en kompleks beregning for å finne ut den mulige verdien av disse små bitene. Han konkluderte med at Bitcoin er sammenlignbart med et hvelv, to tredjedeler fulle av småverdier, og en tredjedel fulle av varer med høy verdi. Til slutt kan avgifter for å flytte pyntegjenstandene ut av hvelvet ende opp med å være mer enn verdien av pyntegjenstandene selv.

En mulig løsning?

Det var blockchain-utvikler Mark Erhardt som først foreslo hvordan du optimaliserer Bitcoin myntevalg algoritme. Selv om det var Andrew Chow som implementerte oppdateringen. Erhardt jobber nå for BitGo, som utvikler kryptokurrencyløsninger for institusjonelle investorer. Der har han utviklet seg Forutsigende UTXO, som hjelper til med å kompensere avgiftene som er involvert i å bruke mange små UXTO-verdier.

Bitcoin-transaksjonsgebyrer er lavere når det er mindre trafikk på nettverket, og mye høyere når trafikken er høy. Dette er grunnen til at mange folk klaget om høye avgifter i løpet av desember 2017 da Bitcoins verdi økte til nesten $ 20 000.

Predictive UTXO bruker en algoritme for å pakke sammen de minste fragmentene av BTC i transaksjoner når avgiftene er lavere. Når avgiftene øker, vil det minimere transaksjonsstørrelser for å motvirke økningen. På denne måten sparer Predictive UTXO opptil 30 prosent på avgifter for BitGo-klienter.

Hvis prediktiv UTXO kunne rulles ut over andre sentraler og lommebøker, vil det gi litt demping mot avgiftene som er involvert i å bruke de små BTC-fragmentene som nå finnes i mange av lommebøkene våre..

Hvis du er interessert i å vite mer om myntevalg generelt, her er en utmerket presentasjon som forklarer myntevalg og UTXO i detalj. Advarsel: den er lang!

Avgifter betyr noe

Noen mennesker kan vurdere at avgiftene er så små at de ikke betyr noe. Mens avgifter kan ende opp med å være krone på dollaren, vet kunnskapsrike investorer at sammensatt rente betyr noe. Hvis vi kan redusere avgiftene og reinvestere forskjellen, er de potensielt verdt langt mer i årene som kommer. I det minste forutsatt at prisen på BTC går opp.

Som bestemoren min pleide å si, ta vare på pennene, og pundene vil ta vare på seg selv. Pounds refererer til sterling, men prinsippet står også for dollar – og dine Bitcoins.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map