Hva er Ubiq (UBQ)? | Nybegynnerguide

Hva er Ubiq?

Ubiq er en hard gaffel av Ethereum som er helt atskilt fra Ethereum-økosystemet. Den kjører en litt modifisert versjon av Ethereum blockchain og implementerer Ethereum Virtual Machine for smarte kontrakter og DApps.

Prosjektet er fremdeles ganske lite. Den ble lansert uten ICO, og symbolet er en havn i det gamle Jumbucks-symbolet. Siden det ikke var noe tokensalg, har UBQ-token vært tilgjengelig på børsene siden kort tid etter genese-blokken. Det erstattet det utdaterte JBS-token.

ubiq-logo

Ubiq-teamet følte behovet for en gaffel Ethereum som tilbød mer stabil og forutsigbar versjonering. De fleste prosjekter i blockchain-området er for tiden under tung aktiv utvikling, inkludert Ethereum. Disse utviklingsendringene betyr at kode, kontrakter og DApps kan slutte å fungere eller få bugs introdusert som Ethereum oppgraderer til en ny versjon.

Ubiq prioriterer stabilitet og metodiske, feilfrie oppgraderinger. Dette er viktig for bedriftsapplikasjoner der en stadig skiftende plattform er en teknologirisiko. Bedrifter som bruker Ubiq smarte kontrakter, kan være sikre på at kontraktene vil fortsette å fungere ordentlig når nye oppgraderinger kommer i produksjon.

Prosjektet er åpen kildekode og ledet av et team på fem erfarne blockchain-utviklere, som alle jobber på en ideell basis.

Ethereum Hard Fork

Mye av Ubiqs kode er identisk med koden bak Ethereum. Det er en hard gaffel av Ethereum versjon 1.5.8. Mens det er noen viktige endringer og redigeringer, inkludert fjerning av referanser til DAO, er Ubiq for det meste en Ethereum-klon.

Der Ethereum har ETH-token, har Ubiq UBQ. Brukere betaler kontraktsgass og transaksjonsgebyrer i UBQ, og de kan også bruke det som en bytte av verdi. Ethereum Virtual Machine fungerer på samme måte på Ubiq. Du skriver kontrakten i soliditet og utfører den på samme måte som Ethereum.

Ubiq bruker også sin egen versjon av populære Ethereum-lommebøker og andre verktøy. Fordelen er at Ubiq ikke har vokst til størrelsen eller populariteten til Ethereum, så gass og gebyrer er størrelsesorden lavere enn Ethereums for øyeblikket. Du kan utføre alle de samme applikasjonene på Ubiq som du kan på Ethereum, men til mye billigere.

Selvfølgelig kan det samme sies for Ethereum Classic, den opprinnelige harde gaffelen til Ethereum etter DAO-angrepet. Imidlertid har Ubiq også differensiert seg på noen få andre måter.

Bygget for bedriftsstabilitet

Kjernen i Ubiq-prosjektet er å tilby en stabil, forutsigbar blockchain for å være vert for en Ethereum Virtual Machine. Denne forutsigbarheten er viktig for bedrifter. Siden Ethereum er under konstant utvikling og har flere gafler i sin kommende veikart, er mange bedrifter nølende med å bygge på en plattform under utvikling.

Ubiqs utviklere insisterer på en pålitelig plattform. Blockchain skal ikke ha plutselige endringer som påvirker måten den fungerer på. Brukere innen økonomi og bedrift kan hvile komfortabelt og vite at enhver endring i Ubiq-blockchain vil være forhåndsplanlagt, lokalsamfunnet og feilfri før de når produksjonen. Dette reduserer mye bekymringer for styring, risiko og samsvar som selskaper har med blockchain akkurat nå.

Ubiq forsker på blockchain-økosystemet og ser etter de mest stabile teknologiene som er tilgjengelige for øyeblikket. De tester hver nye idé grundig og feilsøker den helt før den blir lagt til som en oppdatering av blockchain.

Fokuset på stabilitet er beundringsverdig og nødvendig i det raskt skiftende blockchain-rommet. Imidlertid har Ubiq så langt ikke sett mye betydelig adopsjon fra bedriftsapplikasjoner. I tillegg er nettverket for øyeblikket for lite til å bli ansett som veldig sikkert. Som et resultat ville bedrifter som vurderer å bytte til Ubiq handle en teknologisk risiko for en annen.

Nettverksstatistikk

Ubiqs gjennomsnittlige hashrate ligger på rundt 350-400 GH / s. Det gjør det til et ganske lite nettverk. Til sammenligning er Ethereums gjennomsnittlige hashrate rundt 240.000 GH / s.

ubiq-nettverk

I gjennomsnitt finner en gruvearbeider en ny Ubiq-blokk hvert 88. sekund. Transaksjonstidene er raske på nettverket, med resultater som vises på sekunder og bekrefter raskt med rask blokkeringstid. Selvfølgelig er dette tilfelle fordi Ubiq har et ganske lavt transaksjonsvolum. Da jeg sjekket i dag, hadde Ubiq noen blokker de siste ti minuttene uten transaksjoner i det hele tatt. Alle blokkene hadde færre enn ti transaksjoner.

Gruvebelønningen er 7 UBQ for en vellykket blokk. Dette avtar hvert år. Imidlertid er Ubiqs pengemengde ubegrenset. Dette skiller seg fra pengepolitikken til de fleste kryptovalutaer. I stedet implementerer Ubiq en jevn inflasjon for valutaproduksjon. Kursen begynte med 7,3% per blokk, men den vil gradvis reduseres til 0,7% de neste åtte årene.

Fordelen med en inflasjonsbasert modell er at det alltid vil være en belønning for gruvedrift. Når andre når kryptokurvene, vil andre gruvearbeidere vende seg til en avgiftsmodell. Gruvearbeidere vil tjene alle pengene sine på avgifter, og det vil være et sterkt insentiv til å belaste høyere avgifter på nettverket. Kjøp uten å ha pengemengden ubegrenset, og Ubiq garanterer gruvearbeidere at det alltid vil være en systemgenerert gruvebelønning.

Flux Vanskelighetsalgoritme

Et område der Ubiq implementerer helt ny kode som er unik for Ubiq-plattformen, er vanskelighetsjustering. Når gruvearbeidere går inn og ut av nettverket, svinger prosessorkraft. Noen ganger kan vanskelighetsgraden være for lett, og blokkeringstiden vil falle under 88 sekunders blokkeringstid. Andre ganger kan vanskeligheten være for vanskelig, og blokkeringstiden vil avta siste 88 sekunder.

Det er mange vanskelighetsjusteringsalgoritmer i blockchain for å løse dette problemet. Noen fungerer imidlertid bedre enn andre. De kan skape mye volatilitet i sperretid. Ubiq’s Flux Difficulty Algorithm søker å jevne ut volatiliteten. Så langt har det vært vellykket i nettverkstester.

fluks vanskelighetsalgoritme

Ovenfor kan du se de første 10.000 blokkene med Ubiq. Det er tydelig at det er tre typer mønstre i grafen. Den første er den originale algoritmen som ble overført fra Digibyte. Du kan se mye volatilitet. For det andre er en modifisert versjon av Digibyte-algoritmen. Endelig er den tredje delen den nye algoritmen for fluksvanskeligheter.

Onkel blokkerer

Noen ganger oppdager to gruvearbeidere en blokk på nær samme tid, før de får vite om hverandre. Minearbeideren som kom først, var vinneren. Blokken den andre gruvearbeederen opprettet kalles en “onkelblokk”. Det er teknisk gyldig, men i det minste på de fleste blokkjeder blir det foreldreløst fordi det ikke var først.

ubiq-blokker

Den første gruvearbeideren som er ferdig vinner blokkbelønningen, men gruvearbeideren til en onkelblokk får også en belønning. På Ubiq er denne belønningen 50% av blokkbelønningen. Men når en ny blokk er funnet, kan noen ikke lenger opprette en onkelblokk på den eldre blokken.

Ubiq implementerer også et insentiv for gruvearbeidere til å innlemme gyldige onkeltransaksjoner i den nye blokken. En gruve som inkorporerer en foreldreløs onkelblokk mottar 1/32 av den nåværende blokkbelønningen.

Ubiq Technologies Team

Det var ikke noe symbolsalg i begynnelsen av Ubiq-prosjektet, så det er ikke noe offisielt utviklingsbudsjett. Alt er åpen kildekode og fellesskapsdrevet. Stiftelsesteamet måtte kjøpe UBQ på samme måte som enhver investor.

I tillegg startet stiftelsesteamet et privat selskap, Ubiq Technologies Inc., som skal tjene som et finansieringsmiddel for fremtidig plattformutvikling. Selskapet tilbyr rådgivning og partnerskap for bedriftsbedrifter for å komme i gang med blockchain.

ubiq team

Julian Yap leder Ubiq-teamet. Han jobbet med prosjekter med Bittrex, Blocktech og Decred før han begynte på Ubiq. Hans formelle opplæring er som systemingeniør. De resterende teammedlemmene er alle utviklere med ulik erfaring innen blockchain-teknologi og programvareutvikling.

Ubiq Token (UBQ)

UBQ-token begynte med overføring av verdi fra et eksisterende token, Jumbucks (JBS). Tokenet er nå utfaset, og UBQ tok på seg kontosaldoer og transaksjonshistorikk. Jumbucks kjørte opprinnelig på en proof-of-stake uavhengig blockchain. UBQ kjører på Ethereum Virtual Machine som er basert på Ubiq blockchain.

UBQ hadde ingen ICO eller premine. Utviklerne mener dette var det beste valget for å skape en ekte, fellesskapsstyrt plattform. De unngår også de regulatoriske hindringene knyttet til å skaffe midler gjennom et symbolssalg.

Hvordan kjøpe Ubiq (UBQ)

Hvis du vil kjøpe UBQ, må du eie Bitcoin først. Det er ingen fiat-gateway for UBQ, og Bitcoin er det sterkeste handelsparet som er tilgjengelig for kjøp av UBQ.

90% av alle UBQ-bestillinger skjer på Bittrex. Det er sannsynligvis det enkleste stedet å kjøpe UBQ når du eier BTC. UBQ / BTC er det eneste handelsparet som er tilgjengelig på Bittrex.

Cryptopia tilbyr også UBQ i handelspar med BTC, LTC og DOGE. Volumet på LTC og DOGE er imidlertid så ubetydelig at du vil være heldig å få en ordre til en rimelig pris for en av disse valutaene. Hold deg til BTC.

Hvordan du lagrer Ubiq (UBQ)

UBQ bruker sin egen versjon av populære Ethereum-lommebøker.

  • Pyrus er UBQs nettlommebok. Det er en gaffel med MyEtherWallet og fungerer på samme måte.
  • Fusjon er GUI desktop lommebok. Det er en gaffel med Ethereums Mist-lommebok.
  • Ledger Nano S støtter også UBQ, noe som gjør det til et flott maskinvarealternativ.

Konklusjon

Ideen om å stabilisere blockchain-teknologi for bruk i bedriften er god. Det er imidlertid ikke klart hvor mye faktisk fremgang Ubiq gjør mot dette målet. Med få partnerskap og en langsom tidslinje for utvikling, er det vanskelig å fortelle hvordan dette prosjektet vil bli. Hvis du vurderer å investere i Ubiq, må du bestemme om det er forskjellig nok fra Ethereum og å gjøre nok fremgang for å garantere investeringen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map