Tether er en kryptokurrency knyttet til tradisjonelle fiat-valutaer og støttes 1: 1 av reserver av disse tradisjonelle valutaene som holdes i kontoer under Tethers kontroll. Det er for tiden Tether-tokens støttet av amerikanske dollar (betegnet med symbolet USD ₮) og av euro (betegnet med EUR ₮). Et Tether-token festet til den japanske yenen (JPY ₮) er på vei. Disse reservene er garantert ved løftet om regelmessig revisjon av reservekontoen fra Tether Foundation.

Oppdraget til Tether er å gjøre det enkelt å overføre, registrere og andre fordeler med en blockchain-basert digital valuta til tradisjonelle fiat-valutaer. Dette gjør det mulig for selgere eller handelsmenn å konvertere digitale valutaer til sin fiat-verdi, overføre disse fiat-tilknyttede tokens like enkelt som andre digitale valutaer, og priste tjenester eller produkter i tradisjonelle valutaer, samtidig som man unngår overhead for å konvertere digitale valutaer til fiat-valutaer..

Hvordan fungerer tether (USDT)?

Tether Limited, forretningsenheten som har ansvaret for Tether, er ansvarlig for å akseptere fiat-innskudd og uttak og opprette og ødelegge Tether i samsvar. De administrerer også Tether-nettstedet som tillater lagring og overføring av Tethers, jobber med Tether-integrasjoner med sentraler og andre tredjeparter, og har forvaring over fiatreservene som støtter Tether-tokens. Tether Foundation har sagt at det er dedikert til åpenhet og vil regelmessig publisere offentlige revisjoner av eksterne revisorer til deres Gjennomsiktighetsside.

Tether-gjennomsiktighetssiden 4. desember 2017

Tether-teknologien fungerer ved å legge inn metadata i selve Bitcoin-blokkjeden via Omni-protokollen. Omni-protokollen tillater oppretting (eller tildeling) og ødeleggelse (eller tilbakekalling) av digitale tokens representert av metadata på Bitcoin-blockchain. Disse tokens, inkludert Tether, kan lagres i Omni-lommeboken, og sirkulasjonen kan sees på blockchain gjennom Allest mulig seer.

Du kan lagre, kjøpe og selge Tether gjennom Tether mobil lommebokside.

Hvem bruker tether (USDT)?

Implikasjonen om at Tether-tokens kan behandles som dollar eller euro, har ført til adopsjonen av Tether som et stort handelspar på de fleste større børser. Bitfinex, Bittrex, Poloniex og Binance handler ikke i fiat-valutaer i det hele tatt, men har dedikerte USDT-markeder for de fleste av de store myntene. Tradere bruker Tether for å sikre sine handler og for å komme inn og ut av kryptomarkedene de handler i.

Opplaget til Tether nærmer seg 1 milliard tokens, og stadig flere blir opprettet etter hvert som flere og flere midler angivelig strømmer inn i Tether-reservekontiene. Etter hvert som sirkulasjonen av tether fortsetter å øke, øker også bruken av disse tokens som erstatning for USD og andre fiat-valutaer som en butikk med verdi..

Hva er bekymringene med tether (USDT)?

Ettersom bruken av Tether som erstatning for fiat-valutaer vokser på større børser, er Tether-prisen på Bitcoin og andre valutaer nå synonymt med fiat-prisen, noe som betyr at kjøp og salg med Tethers påvirker prisen i “ekte” penger. Så lenge en Tether virkelig er representativ for en fiatnote som dollar, er dette ikke noe problem.

Det er imidlertid noen bekymringer som dukker opp nylig om legitimiteten til Tethers reserver og om selskapet har til hensikt å innfri deres løfte om revisjon. Det er mange rykter som flyter rundt om forholdet mellom Bitfinex (den største utvekslingen av kryptovaluta i volum) og Tether, med påstander om hvitvasking av penger, samarbeid og uredelig Tether-utskrift.

Bitfinex og Tether har kommet ut i pressen og lovet en akkreditert revisjon for å knuse disse bekymringene, kaller påstandene baktalelse og avviser enhver påstand om forseelser fra deres side. Ytterligere artikler om ny utvikling relatert til disse påstandene er på vei og vil oppdateres når vi går videre.

Når det er sagt, adresserer Tether-papiret disse bekymringene og andre, som muligheten for at Tether Limited går konkurs eller at Tether Limited prøver å ta av med pengene. De bemerker at nesten alle børser og tredjeparter som administrerer kryptoaktiva, står overfor de samme risikoene, og derfor er de ikke et spesielt tilfelle.

De viser sin regnskaps- og gjennomsiktighetsprosess for å eliminere risikoen for dårlig oppførsel fra Tether-ansatte eller ledelse, og de bemerker at i tilfelle Tether Limited registrerer konkurs, vil reservene til fiat som støtter tokens selv forbli trygge og innløselige.

Endelige tanker … Legitimitet TBD

I 2019 kunngjorde kontoret for justisministeren for det sørlige distriktet i New York en etterforskning av Tether Ltd., som førte spøkelser fra fortiden til den ordinære samtalen igjen. Enten Tether tilsynelatende med vilje er ugjennomsiktig i å avsløre sin USD-sikkerhet, er ondskap, strategi eller ren misforvaltning, kryptovalutaen og det bredere regulatoriske økosystemet ser på denne aktuelle undersøkelsen for å skinne litt lys. Ett argument lagt ut Medium posisjonerer Tether som en av de største utgangssvindlene i bevegelse, og er verdt å lese for de som er villige til å utforske videre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me