Hva er Streamr DATAcoin? Nybegynnerguide

Hva er Streamr DATAcoin?

Streamr DATAcoin er et off-chain nettverk med fokus på inntektsgenerering og utveksling av data. Som en komponent utenfor kjeden vil Streamrs system fungere ved siden av blokkjeder – på dette tidspunktet er det bygget på og for Ethereum. Det vil bruke smarte kontrakter for å tillate maskiner og enkeltpersoner å handle data på tvers av nettverket.

I hovedsak vil nettverket legge til rette for en markedsplass som tillater hvem som helst å publisere eller konsumere data. Streamr-teamet tror at det vil bryte formen for inntektsgenerering som store bedrifter har satt med skytjenester.

Streamr-prosjekt

Markedsplassen kan tåle å tilby et vell av data for et eksponentielt antall brukssaker. Desentraliserte applikasjonsutviklere og brukere kan få tilgang til datastrømmer i Streamrs nettverk for data som er nødvendige for å kjøre deres DApps. For IoT kunne maskiner overføre data til hverandre fra hele verden. Eller et individ kan bare legge inn treningsmålinger fra Apple Watch eller Fitbit, og forskere kan få tilgang til denne informasjonen for en helse- / treningsstudie. Dette er bare en håndfull av de mange brukstilfellene Streamr kan fylle.

Hvordan fungerer Streamr DATAcoin?

Streamrs økosystem består av utgivere, forbrukere og meglere. All data sendes inn som hendelser til nettverkets datastrømmer.

Som navnet antyder, forplikter utgivere data til datastrømmen i form av hendelser. Noen av disse dataene er gratis for forbrukerne, mens andre data må kjøpes med DATA (nettverkets opprinnelige ERC20-token).

Meglernoder er det viktigste arkitektoniske trekket i nettverket. De er ansvarlige for å håndtere “oppgaver som publisering av arrangementer, abonnement på strømmer, håndtering av lagring og kommunikasjon med Ethereum-noder”, i henhold til prosjektets hvitt papir.

Takket være skjæring (eller partisjonering) er ikke hver node ansvarlig for all nettverkets trafikk. I stedet er hver node bare ansvarlig for sin partisjonerte andel av nettverkstrafikken, og de blir betalt i DATA for å hente og overføre data fra utgivere til forbrukere.

For å holde meglernodene ærlige, må meglere sende sjekksummer for sitt arbeid for andre noder til fagfellevurdering. “Hvis en node rapporterer avvikende sjekksummer, ingen i det hele tatt, eller sjekksummen er ikke sammenhengende,” opplyser whitepaper, “ingen belønning oppnås og fornærmende noder blir mindre sannsynlig å få tildelt ansvar for en partisjon i fremtiden.”

Smarte kontrakter vil overvåke de fleste trinn i dataoverføringsprosessen. De vil være ansvarlige for å holde informasjon i en datastrøm, opprettholde et register over denne strømmen, tildele arbeid til meglernoder og lisensiere datakontrakter for kjøp og salg av data.

Streamr Stack

Streamr-stakken er en flerlags teknologi-stabel som støtter nettverkets datarørledning. Som en ovenfra og ned protokoll består den av følgende fem deler:


Streamr Editor

Streamrs versjon av et utviklersett. For å gjøre utviklingen på Streamr mer tilgjengelig, vil redaktøren tillate effektiv DApp og smart kontraktoppretting, i tillegg til å lage forhåndsmalte maler for rudimentære brukstilfeller. Teamet håper at redaktøren vil tilby “verktøy som gjør det mulig for ikke-eksperter å sette opp smarte kontrakter, koble til pålitelige datakilder, bruke sikre off-chain-moduler for datafiltrering, aggregering og forbedring, distribuere desentraliserte applikasjoner, spore smart kontraktutførelse, og visualiser strømmen av inngangsdata og blockchain-hendelser. ”

Streamr-motor

Funksjonen som driver off-chain dataanalyse, prosessering og raffinering. Denne motoren vil være ansvarlig for å ta rådata og forberede dem for bruk av DApp og / eller smart kontrakt. “Rå data må kanskje filtreres, samples, samles, kombineres med andre data, kjøres gjennom algoritmer for avviksdeteksjon eller behandles av avanserte maskinlærings- og mønstergjenkjenningsmodeller,” og Streamr Engine er ansvarlig for å utføre disse funksjonene. Den vil overvåke Streamr-nettverket for hendelser, og med modeller bygget med Streamr Engine, vil det behandle nye data og svare på hendelser i sanntid.

Datamarked

Akkurat som det høres ut. Datamarkedet vil være knutepunktet for datastrømmer, et sted hvor alle kan liste opp eller kjøpe data på nettverket. Disse dataene kan sendes fra maskin til maskin for IoT eller fra individ til person, for eksempel en DApp-utvikler som kjøper spillodds for en sportsbetting-applikasjon. Noen data vil være gratis, men data som ikke er, blir kjøpt med en abonnementslisens som er innebygd i en av nettverkets smarte kontrakter.

Streamr-nettverk

Stackens datatransportkomponent. Den huser plattformens hendelser, strømmer og meglernoder, og den håndterer alle nettverkets meldinger og dataoverføring.

Streamr-nettverk

Streamr smarte kontrakter

I hovedsak holder smarte kontrakter nettverksfunksjonene i orden og sikrer integriteten: “En rekke Ethereum-smarte kontrakter støtter driften av Streamr-nettverket og datamarkedet. Streamr Network bruker smarte kontrakter for incentivisering, koordinering, tillatelse og integritetskontroll. Datamarkedet bygger på funksjoner levert av nettverket for datalisensiering og inntektsgenerering. DATAcoin, et ERC20-token, brukes av begge lag for incentivisering, som et omdømmetall og som betalingsmiddel. ”

Team

Streamrs medstifter og administrerende direktør, Henri Pihkala, fungerte som administrerende direktør / CTO for to algoritmiske handelsselskaper og har 10+ års erfaring med å bygge verktøy for sanntids databehandling.

Nikke Nylund, den andre medstifteren av Streamr, er en serieentreprenør som bidro til å bygge følgende suksessrike selskaper: “Quartal, med Quartal Flife solgt til Investis Ltd (UK), Quartal Financial Solutions kjøpt av KMU Capital AG, og Quartal Content Management kjøpte av Satama Plc. ”

Prosjektets COO, Risto Karjalainen, har en doktorgrad i beslutningsvitenskap fra Wharton School fra University of Pennsylvania. Før han begynte i Streamr, fungerte han som en kvantitativ analyse- og porteføljeforvalter for JP Morgan og Merrill Lynch.

Veikart

Teamet har ingen konkrete milepælsdatoer på plass, et valg de har tatt for å unngå å stille forventninger de kanskje ikke kan oppfylle i tide. Imidlertid deler veikartet prosjektets milepæler i tre trinn:

  • Milepæl 1: Megler nettverk prototype, markedsplass prototype. Utvikling av Streamr Engine for å samhandle med Ethereum. On-chain og off-chain databehandling med Streamr Editor.
  • Milepæl 2: Streamr Network og smart kontraktstøtte for inntektsgenerering og kryptering av data. Arbeidsproduktet til den desentraliserte datamarkedet. Desentralisering av Streamr Editor og Engine.
  • Milepæl 3: Stedsforvirring og avansert ruting for Streamr-nettverket. Samfunnsbygging for markedet. Produktutvikling for Streamr Engine og Editor.

Streamr veikart

Streamr Trading History

Etter å ha kjørt opp som alle andre mynter forrige høytidssesong, er Streamr DATAcoin nesten tilbake til sin fersk-ut-av-ICO-pris. I skrivende stund er den rangert som nr. 186 på CoinMarketCap.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = DATA&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Hvor kan jeg kjøpe Streamr

For tiden er DATAs mest populære marked (~ 91%) på Ethfinex, hvor du kan kjøpe det for USD, BTC eller ETH. Det nest største markedet (~ 6%) kommer fra HitBTC, hvor du kan handle DATA for BTC, ETH eller USDT.

Hvor skal Streamr

DATA er et ERC20-token, så enhver ERC20 / Ethereum-kompatibel lommebok kan holde tokens for deg. Dette inkluderer MyEtherWallet, MetaMAsk, Parity, Ledger Nano S, Trezor og andre.

Siste tanker

Streamr DATAcoin mangler ikke ambisjon. Prosjektets teknologibunke planlegger å dekke utviklerens verktøy, off-chain nettverksfunksjoner, dataaggregering og forbedring, smart kontrakthåndtering og en datamarkedsplass for forbrukere og produsenter. Dessuten retter prosjektet seg mot jevnaldrende transaksjoner og dataoverføring fra maskin til maskin for tingenes internett.

Til slutt vil Streamr gi et rammeverk for skalerbar, sikker og effektiv dataoverføring for desentraliserte og sentraliserte systemer. Bygget med tanke på blockchain, vil det fungere sammen med blockchain-plattformer, DApps og smarte kontrakter for å gi pålitelige, sanntidsdata.

Så langt er prosjektet inngått i samarbeid med Golem, og teamet ser for seg data om nettverksrørledninger til operatører på Golems globale superdatamaskin. Denne applikasjonen er, som med andre, fortsatt i sine teoretiske stadier. Når blockchain modnes og Streamr oppnår milepæler for veikart, vil vi imidlertid se prosjektets rolle utdypet, og hvis det fanger opp, kan det gi et alternativt knutepunkt for inntektsgenerering av data som konkurrerer med nåværende skybaserte, sentraliserte modeller.

Tilleggsressurser:

Nettsted

Hvitt papir

Blogg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map