Hva er SegWit2x? Her er hva du trenger å vite.

Opprinnelsen til Segwit2x går tilbake i mange år nå, da Bitcoin-samfunnet lenge har diskutert hvordan skalering av Bitcoin skal oppfylles for å møte det økende volumet av transaksjoner i nettverket.

En leir, hovedsakelig bestående av store gruvearbeidere, har argumentert for å øke størrelsen på blokkene i Bitcoin-blokkjeden fra 1 MB til en mye større størrelse. Blokker utvinnes hvert tiende minutt og inneholder alle de siste transaksjonene.

Med større blokkstørrelse kan flere transaksjoner inkluderes i en enkelt blokk. Å gjøre dette vil kreve en “hard gaffel”, en bakoverkompatibel protokollendring, som vil resultere i å dele kjedet i to mynter..

Den andre leiren har hevdet at siden denne ideen ikke har bred enighet, ville det ikke være trygt å splitte kjeden, og utgjorde en alvorlig moralsk fare. Å øke blokkstørrelsen for stor sentraliserer nettverket og gjør det umulig for de fleste brukere å kjøre sine egne noder.

For å svare på skalering utviklet denne leiren en “soft fork”, en frivillig og bakoverkompatibel protokolloppgradering, med tittelen “Segregated Witness” eller “Segwit”. Segwit introduserte en stor feilretting for smidighet i transaksjoner og låste opp en rekke nye funksjoner. Spesielt en ny transaksjonstype som brukte mye mindre data, slik at flere transaksjoner kunne passe i en enkelt 1 MB-blokk. Dette gjorde en 1 MB-blokk effektivt til en blokk teoretisk så stor som 4 MB. I tillegg banet Segwit bedre vei for den kommende “Lyn-nettverk”, Som skaper ultra billige og øyeblikkelige betalinger på Bitcoin-nettverket.

Segwit ble distribuert på nettverkssettet for å aktivere når 95% av gruvedriftens hashpower signaliserte at det var klart. Til tross for at Segwit er helt frivillig og opt-in, ble dette beredskapssignalet gitt av utviklere som en høflighet, slik at alle gruvearbeidere ville være klare til å behandle de nye transaksjonene og ikke utilsiktet gå glipp av noen gruveinntekter.

Siden den store blokkleiren hovedsakelig besto av de største gruvebassengene, brukte de i stedet dette beredskapssignalet som veto, og blokkerte derfor aktivering av Segwit da de argumenterte for løsningen i stedet.

Bitmain, ledende kinesisk gruvedrift og Segwit2x signatær

Dette etterlot Bitcoin-samfunnet i en blindgate i en stund da debatten raste videre. Løsninger for en hard gaffel til en større blokkstørrelse ble presentert, men fikk aldri betydelig konsensus utenfor gruvearbeiderne som utviklet dem og deres støttespillere.

Endelig i mai 2017 møtte de ledende gruvearbeiderne en gruppe store Bitcoin-virksomheter på et privat møte og laget “New York-avtalen” for å aktivere det de kalte “Segwit2x”. Tanken deres var at med et flertall av gruvearbeidere og nok store bedrifter til støtte for dette forslaget at resten av samfunnet ville falle i tråd med dem, og denne nye kjeden ville være “Bitcoin” uten strid..

Segwit2x ba om at aktivering av Segwit i august skulle følges opp av en hardfork til en 2 MB basisblokkstørrelse. Siden Segwit var en effektiv blokkstørrelsesøkning i seg selv, økte dette i hovedsak blokkstørrelsen til 8 MB. Topputviklerne fra utviklingsprosessen med åpen kildekode Bitcoin kjent som “Bitcoin Core” advarte om at Segwit2x presenterte en rekke alvorlige risikoer for nettverket. Nemlig økningen i sentraliseringen av gruvearbeidere og fordærvende brukere av muligheten til å kjøre sine egne fulle noder. I tillegg, de advarte om at en forhastet hard gaffel som denne brøt den mest minimale ansvarlige ingeniørpraksis. Siterer mangelen på betydelig spesifikasjon og tid for testing, samt introduksjonen av nye angrepsvektorer.


Så mens Segwit ble aktivert 1. august 2017, forblir samfunnet i debatt da den harde gaffelen til større blokkstørrelse omtrent 18. november vokser lukkere. Selv om en rekke gruvearbeidere og bedrifter har støttet seg fra avtalen, hevder Segwit2x-talsmenn at fordi de fremdeles har et flertall av gruvearbeidere som støtter dette forslaget, at de har enighet om å gå videre. Siden styringsmodellen til Bitcoin ikke fungerer på denne måten, er det fortsatt betydelig motstand mot denne harde gaffelen. Hvis det skulle oppstå, vil det bli delt i kjeden i blokkhøyde 494 784, og en ny mynt vil bli opprettet.

“Hva må jeg gjøre?”

Hvis du holder Bitcoin på hardfork-punktet, vil du ha mynter på begge kjedene. Det anbefales at du holder Bitcoin i en maskinvarepungebok eller en hvilken som helst lommebok der du har de private nøklene dine, og du vil kunne dele myntene dine som i den nylige “Bitcoin Cash” -gaffelen. De største børsene, spesielt “Bitfinex” har uttalt at de vil liste opp den nye Segwit2x-mynten som “B2X”. Mange andre populære børser og tjenester , slik som LocalBitcoins, som ikke var part i avtalen, har antydet at de ikke vil støtte Segwit2x i det hele tatt eller liste det som et altcoin.

Segwit2x er utviklet under den falske forutsetningen at det vil være den eneste kjeden og bli kjent som Bitcoin. Derfor mangler den fornuftig reprise-beskyttelse sett i tidligere hardgafler som med vilje har opprettet altcoins.

Til tross for bønner fra de mest bemerkelsesverdige Bitcoin Core-utviklerne om å inkludere replay-beskyttelse, og beskytte brukere mot å få sine transaksjoner uvillig sendt på begge kjedene, har Segwit2x-leiren nektet i et forsøk på å tvinge folk til å følge dem. Resultatet er at mange enkle lommebøker, kjent som “SPV” -lommebøker, og som ofte blir funnet på telefonen din, vil være veldig forvirret med hensyn til hvilken kjede som er Bitcoin.

Det anbefales at du ikke oppbevarer bitcoin på “breadwallet” eller andre lommebøker som ikke har gjort det eksplisitt klart hvordan den vil håndtere gaffelen. Det vil ikke være trygt å gjøre noen transaksjoner på en stund etter at hardgaffelen har oppstått, så du bør ikke prøve noen før det er rapportert fra anerkjente kilder om at det er trygt igjen.

Siste tanker

Mens på overflaten denne debatten kan sees på hvordan man skalerer Bitcoin, er de underliggende motivasjonene til Segwit2x mye forskjellige.

Selv underskrivere av avtalen innrømmer det er en samlet innsats for å kvitte seg med den nåværende desentraliserte utviklingsprosessen i Bitcoin. Større enn det, er det et forsøk fra en liten samling av individer med makt for å endre styringsmodellen for Bitcoin og la store bedrifter og gruvearbeidere kontrollere protokollen i stedet for brukerne. Dessverre for dem, futures-markeder verdsetter den nye Segwit2x-mynten til veldig lite sammenlignet med den tradisjonelle Bitcoin. I skrivende stund ligger den på 0,145 BTC, men har falt så lavt som 0,105 BTC de siste dagene.

Mens de fleste gruvearbeidere for tiden signaliserer at de har tenkt å støtte Segwit2x, har de til slutt ikke råd til å gjøre annet enn å følge det som er den mest lønnsomme mynten.. Mens det meste av samfunnet håper den harde gaffelen blir avblåst før 18. november, er det lite sannsynlig at den nye kjeden får mye støtte for lenge uansett.

Bitcoin er verdifullt fordi det er det største desentraliserte økonomiske nettverket som noensinne har eksistert. Det er en bootstrapped peer-to-peer elektronisk kontantsystem uten pålitelige tredjeparter, der brukere alltid har muligheten til å verifisere nettverket og pengene sine for seg selv. Mens mange kanskje ser på Bitcoins manglende evne til å gjøre store endringer midt i et samfunn i hard debatt og uenighet som en feil, er det en funksjon at dette systemet ikke kan endres uten bred enighet, og pengene dine sitter alltid bare i din kontroll.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map