Hva er QTUM? En rask og enkel guide

Hva er QTUM?

QTUM (uttalt “quantum”) er en Singapore-basert blockchain-teknologi som bygger bro over Ethereums smarte kontrakter på toppen av Bitcoins stabile blockchain mens den bruker bevis for innsats for verifisering. Ved å gjøre dette håper QTUM å øke rekkevidden og interoperabiliteten til smarte kontraktsapplikasjoner, spesielt for forretnings- og institusjonelle formål. I tillegg QTUM vil implementere verktøy, maler og andre plug-and-play smarte kontraktalternativer for å gjøre det lettere for bedrifter å bygge og utføre smarte kontrakter.

Ideen bak QTUM gjør smarte kontrakter enklere og sikrere, samtidig som de tilbyr interoperabilitet med ledende kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum. Grunnlaget for QTUMs kode er Bitcoins blockchain, men QTUM-utviklerne har abstraherte og lagt til lag i Bitcoin blockchain som tillater Ethereum virtuelle maskin for smarte kontrakter å kjøre på toppen av Bitcoin. Som sådan har QTUM fordeler av ny utvikling i Bitcoin- og Ethereum-fellesskapet, og smarte kontrakter bygget på Ethereum kan også lett overføres til QTUM.

tekniske spesifikasjoner

Etter en første massesalg i mars, ble QTUMs mainnet live i midten av september 2017. I skrivende stund er QTUM den 16. mest verdifulle kryptovalutaen etter markedsverdi, ifølge CoinMarketCap, med en samlet verdsettelse på 1,1 milliarder dollar. I dette innlegget vil vi se på teknologien bak QTUM, teamet og mulighetene det har for å demokratisere bedriftens smarte kontrakter..

Bygget for forretninger: Smarte bedriftskontrakter er enkle

Selv om alle kan bruke QTUM, er QTUM-stiftelsen fokusert på forretningsapplikasjoner for smarte kontrakter. Målet deres er å legge til rette for overgangen fra eldre systemer i aldrende organisasjoner til blockchain-baserte løsninger som øker automatisering og reduserer kostnadene. Dette kan ha form av et selskap som lager egne tokens for å drive noen av sine varer og tjenester. Alternativt kan blockchain-desentralisering hjelpe til med selvutførende supply chain management. En distribuert hovedbok har umiddelbare applikasjoner innen risikoreduksjon og cybersikkerhet, og kontrakter kan sikres og utføres autonomt.

Disse løsningene virker lovende for bedrifter, men i praksis er mange av disse alternativene ikke mulig med den nåværende tilstanden til blockchain-teknologi. I følge QTUM-teamet har Ethereum fortsatt stabilitetsfeil som ennå ikke er løst, og dets avhengighet av kontosaldoer i stedet for ubrukte transaksjonsutganger gjør det inkompatibelt i scenarier der Bitcoin-interoperabilitet eller visse skaleringsscenarier er påkrevd (se nedenfor om UTXO-bekreftelse).

Selv om Bitcoin er den mest stabile og sikre blockchain tilgjengelig, stiller Bitcoin-nettverket sine egne utfordringer. For det første er det ikke Turing-komplett, noe som betyr at programmering av smarte kontrakter direkte på Bitcoin ikke er mulig. I tillegg, ifølge Patrick Dai, en av grunnleggerne av QTUM, bedriftsutviklere kan være forsiktige med å lage en privat Bitcoin blockchain-klon fordi den bruker bevis på arbeid og krever gruvearbeidere for konsensus.

QTUMs løsning gir det beste fra begge verdener. Å tillate enkel programmering funnet i Ethereum-nettverket å kombinere med stabiliteten og sikkerheten til Bitcoin blockchain. I tillegg vil QTUM-utviklerne tilby verktøy, tegninger og forhåndsbygde smarte kontrakter som muliggjør rask konstruksjon av nye desentraliserte apper (DApps) og andre blockchain-baserte brukstilfeller for bedrifter..

Ethereum Virtual Machine & Bitcoin UTXO-bekreftelse

QTUM regner seg som en bro mellom Bitcoins stabilitet og Ethereums teknologi. Spesielt betyr dette at QTUM kjører en versjon av Ethereum Virtual Machine (EVM) – det som gjør smarte kontrakter mulig – på toppen av Bitcoins blockchain. Problemet er en grunnleggende inkompatibilitet mellom måtene Ethereum og Bitcoin lagrer data på.

Ethereum blockchain-hovedboken bruker kontosaldoer, omtrent som en bank slik vi er vant til å tenke på det. Imidlertid bruker Bitcoin hovedbok ubrukte transaksjonsutganger (UTXOer) som verdimerkere. Kontosaldoer er enklere og lettere å skrive kode rundt, altså hvorfor Ethereum bruker dem. men, ifølge QTUM-teamet, med UTXOs er det enklere å validere transaksjoner, og du kan behandle flere transaksjoner samtidig uavhengig av rekkefølge. Dette gjør UTXOer sikrere og skalerbare.

Så hvis Ethereum Virtual Machine er bygget på et system som bruker kontosaldoer, er det en alvorlig teknisk utfordring å distribuere EVM på Bitcoin blockchain. QTUM løser denne utfordringen med en Kontoabstraksjonslag som konverterer blockchain-utgangene til kontosaldoer og letter overføringen av informasjon mellom EVM og den UTXO-baserte blockchain. Dette abstraksjonslaget er QTUMs største teknologiske bidrag.

QTUM-stabel

Konsekvensen av denne sammenslåingen mellom Ethereum og Bitcoin er at oppdateringene som er utviklet for begge plattformene, også gjelder QTUM. For eksempel har QTUM allerede implementert SegWit og andre Bitcoin Improvement Prosjekter. Den delte koden betyr også at DApps som kjører på Ethereum, lett kan kjøres også på QTUM.

Datafeeds & orakler gjør QTUM stort sett nyttig

I tillegg til å kombinere det beste fra Bitcoin og Ethereum, støtter QTUM også integrering av eksterne datastrømmer og noe som teamet kaller ”orakler”. Dette er i hovedsak API-er som tillater eksterne enheter å levere og skaffe informasjon fra smarte kontrakter som opererer på QTUM-plattformen. Oracles er pålitelige parter i nettverket som kan levere data, utføre beregninger utenfor nettverket og hjelpe til med beregninger.

Aksept av utenforstående data og behandling er nødvendig for mange potensielle anvendelser av smarte kontrakter i virksomheten. Dette gjelder spesielt for applikasjoner som krever tung prosessorkraft, siden smarte kontrakter som kjører på den virtuelle maskinen krever at alle noder i nettverket fullfører beregningene. Vi trenger pålitelige utenforstående parter for å tilby datakraft utenfor nettverket for å forhindre at virtuelle maskiner blir overbrukte.

Proof of Stake 3.0: Den eneste PoS-plattformen for smarte kontrakter

Et annet sentralt trekk ved QTUMs smarte kontraktløsning er å implementere bevis på innsats (PoS) i stedet for bevis på arbeid (PoW) slik det for øyeblikket brukes på Bitcoin og Ethereum-blokkjedene. Implementeringen gjør QTUM til den eneste blockchain der bevis på stav gir smarte kontrakter.

Viktigheten av bevis på innsats for smarte kontrakter bør ikke undervurderes. Mens blockchain tilbyr mange effektivitetsoppgraderinger for forretningsbrukere, undergraves disse økningene når du vurderer ineffektiviteten av bevis på arbeidsdrift. QTUM-utviklingsteamet møtte interessenter innen økonomi, logistikk og produksjon for å utforske forskjellene mellom bevis på innsats og bevis på arbeid når det gjelder praktiske anvendelser. Effektivitet og sikkerhet var deres største bekymring med bevis på arbeid, og innsats var mer fornuftig fra et institusjonelt perspektiv.

Blockchain på mobil: Kjør smarte kontrakter ved hjelp av lette klienter

QTUM på mobil

Et stort hinder i veien for utbredt adopsjon av smarte kontraktbaserte DApps er deres manglende evne til å administreres av en lett klient. EN lett klient er en node på blockchain-nettverket som ikke holder en full historikk over blockchain. I stedet, hver gang du logger på, sporer det bare noen få av de siste / relevante blokkene i kjeden for å verifisere transaksjoner.

Tradisjonelt har ikke lette kunder blitt støttet i forbindelse med smart kontraktadministrasjon. Å opprette, distribuere og endre en smart kontrakt krevde at du kjørte en full node i nettverket. I tilfeller der du hadde langsomme forbindelser, lite lagringsplass eller brukte mobiltelefon, var ikke smarte kontrakter tilgjengelig.

QTUM endrer det og åpner for smart kontraktadministrasjon fra mobiltelefonen din eller på en ny datamaskin innen en rask tidsramme. Dette er mulig fordi QTUM bruker UTXO-teknologi som muliggjør enkel betalingsverifisering (SPV). SPV gjør det mulig for lette klienter å bekrefte transaksjoner uten å måtte kjøre en full node. Du kan utføre en smart kontrakt fra mobilen din i noen få trykk, og bringe den forstyrrende teknologien til blockchain til mobilapplikasjoner..

QTUM-stiftelsesteamet, investorer, & fullført crowdsale

QTUM-teamet er Asia-basert, og mye av deres markedsføringsinnsats og oppsøkende har appellert til asiatiske markeder, spesielt det kinesiske markedet. Mer enn ett nettsted har kalt QTUM, “det kinesiske Ethereum.”

qtum teamQTUMs team er ungt, men de har en sterk sans for teknologien og utfordringene som ligger foran oss. Anthony Di Iorio, en av grunnleggerne av Ethereum og en tidlig investor i QTUM har sagt,

“Alt i alt tror jeg dem er det beste laget i Kina og Asia. Dette har ført dem til å se hvor det er behov for forbedringer i smarte kontraktplattformer, lære av feil i eterum, fokusere på regionen de kjenner best.

Bortsett fra Di Iorio, samlet QTUM 1 million dollar i privat tidligfinansiering av prosjektet fra 11 engelinvestorer som bidro til å bygge testnettet og den første implementeringen av ideen. Senere, i mars 2017, fullførte QTUM en massesalg som samlet inn 15,6 millioner dollar på litt over 5 dager.

QTUMs engelstøtter

QTUM har også beholdt rådgivere fra PwC for å hjelpe med overholdelse og regnskapsføring De ser ut til å gjøre en seriøs inngang til forretningssiden av smarte kontrakter, spesielt i Asia. QTUM er absolutt verdt å følge nøye med i løpet av de kommende månedene for stor vekst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map