Hva er ontologi (ONT)? | Nybegynnerguide

Hva er ontologi?

Ontology er lansert av det kinesiske selskapet Onchain i 2017, og er en offentlig plattform for prosjekter i alle former og størrelser, og er et gigantisk skritt mot å fjerne barrierer mellom blockchain og næringsliv..

Ontologi er revolusjonerende i den forstand at det tillater bedrifter uten forutgående kunnskap om distribuerte nettverk å bruke blockchain-teknologi. Akkurat nå er det ingen måte for bedrifter å integrere blockchain i infrastrukturen uten omfattende kunnskap om blockchain.

I tillegg står nåværende tillitsnettverk overfor en rekke problemer. Dårlig personvern, uutnyttet dataverdi, monopolisering av datastyring og ineffektiv identitetsgodkjenning er alle muligheter for blockchain. Ontologi ser ut til å løse disse problemene med sitt solide tillitsøkosystem.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6X4JXHXyCJ4]

Gjennom verktøyene Ontology opprettet, kan selskaper implementere tillitsmekanismer og skreddersy dem etter deres forretningsbehov. I hovedsak åpner blockchain-protokollen døren for den globale adopsjonen av blockchain-teknologi i selskaper. Det eliminerer læringskurven og tilbyr massetilpasning.

I Ontologis ord:

Ontology er et blockchain / distribuert hovedboknettverk som kombinerer et distribuert identitetssystem, distribuert datautveksling, distribuert datasamarbeid, distribuerte prosedyreprotokoller, distribuerte fellesskap, distribuert attestasjon og forskjellige bransjespesifikke moduler. Sammen bygger dette infrastrukturen for et peer-to-peer-tillitsnettverk som er tverrkjedet, tverrsystem, tverrindustri, kryssapplikasjon og tverr-enhet.

Ontology og NEO er perfekte partnere i et sultent løp for å digitalisere verden vår. Ta en titt på videoen ovenfor for en ganske god oversikt over prosjektet.

Om forholdet mellom NEO og ontologi

I november i fjor samlet en mengde blockchain-entusiaster og investorer seg i New York City. De kom for å høre Onchain, et selskap dedikert til å utvikle blockchain-systemer, kunngjøre lanseringen av den banebrytende plattformen, Ontology.

“Ikke bare brakte vi de beste industrihodene sammen, men Ontology-lanseringen brakte prosjektet vårt til verdensscenen” sa administrerende direktør i Onchain og NEO-medstifter Da Hongfei på arrangementet. “Ontologi og NEO vil bygge et bredt økosystem ved hjelp av blockchain og andre nye teknologier for å tjene den virkelige økonomien. ”

Den offisielle nettsiden til Ontology viser Jun Li som grunnleggeren av Ontology, og hans LinkedIn lister ham opp som medstifter / sjefarkitekt for Onchain.

Imidlertid har kryptosamfunnet ofte forvirret rollene til prosjekter mellom hverandre. Det bør avklares at NEO ikke eier Onchain eller Onchain egen NEO. I en Youtube intervju rydder Da Hongfei opp forvirringen med selskapets roller.


“Først må jeg avklare at NEO og Onchain er separate enheter, så Onchain eier ikke NEO, eller NEO, Onchain. De finansieres separat – NEO er finansiert av samfunnet, og Onchain er finansiert av en veldig kjent finansiell gruppe i Kina, Fosun. De kjøpte mange forsikringsselskaper og banker i Europa. Så de er separate. For det andre drar Onchain fordel av NEO-økosystemet. Produktet, kalt DNA, ligner veldig på NEO, men det er skrevet på Go-språket. OnChain hjelper andre blokkeringer og finansinstitusjoner med å bygge sine blokkeringer med DNA. Det er i utgangspunktet veldig lik NEO, og i fremtiden, med NEOx (tverrkjedeprotokollen), kan alt knyttes sammen. ” – Hongfei

Ontology Trust Network

ontologi

  • Kjede 1: Bekreftelse av mennesker, rikdom, ting og organisasjoner.
  • Kjede 2: Bekreft applikasjoner og koble dem sammen
  • Kjede 3: Bekreft og lenke moduler, protokoller, SDK og API-er
  • Kjede 4: Alle de forskjellige nettverkskjedene. Dette laget fungerer for å knytte alle kjedene sammen.

Som det fremgår av whitepaper, “for å dekke behovene til forskjellige bransjer, er den fleksible designstrukturen modularisert, pluggbar og lett utvidbar.”

Hva dette betyr er at ontologi prøver å være universelt tilpasningsdyktige for et bredt spekter av funksjoner. De håper å være den viktigste kilden for å verifisere nøyaktigheten og ektheten av ting som identitet eller eierskap. Bedrifter som Facebook vil enkelt kunne plugge inn i Ontology for å stole på dem.

ONT Token Structure

ONT ble airdropped til NEO-holdere i mars 2018. Fra denne airdrop ble 20 millioner ONT distribuert til samfunnet av NEO-rådet.

Det vil være en maksimal forsyning på 1 milliard ONT-tokens som ikke kan deles ut, og du får Ontology GAS (ONG) fra å holde ONT (ligner på hvordan NEO GAS fungerer). Ontology hadde tidligere tildelt 1000 ONT-tokens til alle som registrerte seg for nyhetsbrevet sitt (som nå er stengt).

Mer oversikt over tokenfordelingen:

  • 12% vil gå til ontologisamfunnet
  • 28% for institusjonelle partnere
  • 10% til NEO-rådet
  • 25% til utviklingen av Ontology-økosystemet
  • 10% til Ontology tekniske fellesskapsbelønninger
  • 15% til Ontology kjerneteam.

Hvor kan du kjøpe og lagre ontologi?

Det som er interessant med ONT er at det aldri hadde et offentlig ICO-salg. Den eneste måten å få NEO på dette tidspunktet er å få det luftet ned ved å holde NEO på børser eller private lommebøker (må holde NEO innen 1. mars). For hver NEO-mynt du eier, får du 0,2 ONT i to faser (50% er umiddelbart omsettelig, de andre 50% er låst).

Du kan lagre ONT på praktisk talt alle lommebøker så snart du får det, inkludert hardware-lommebøker som Ledger Nano S og Trezor. Det er sannsynligvis best å laste ned en lommebok som Neon lommebok som vil vise ONT da noen kanskje ikke viser ONT etter slipp. Imidlertid vil du fortsatt kunne hente ONT fra airdrop ved å integrere lommeboken din med lommebøker som støtter visningen av ONT.

Konklusjon

Ifølge whitepaper, “sosiologer setter antallet mennesker vi stoler på på under hundre”, viser at det for de fleste tar tid og krefter å stole på noen og bli kjent med dem. Ontologi ønsker å erstatte nåværende lange måter vi får tillit på og bringe oss videre med blockchain-automatisering av tillit.

Ontologi vil også samarbeide med NEO for å bygge bro over gapet mellom blockchain-teknologi og den virkelige verden. Mens NEO og Ontology har lignende mål, fokuserer NEO på digitale eiendeler og en global smart økonomi, mens Ontology fokuserer på tillit, identitet og datautveksling og autorisasjon. Tenk på NEO og ontologi som peanøttsmør og gelé. De er gjensidig gunstige og satt sammen, de lager en velsmakende sandwich.

Til slutt består teamet bak Ontology av anerkjente ledere i kryptovalutaindustrien med en allerede etablert suksesshistorie. Og i motsetning til mange andre blockchain-prosjekter, retter Ontology-teamet seg ikke bare mot finansnæringen. De fokuserer på forsikring, myndigheter, medisiner, IoT og andre næringer under veksten, noe som gjør det til et omfattende prosjekt med mye potensial. Med en relativt langvarig tilstedeværelse i blockchain-bransjen og med en klar visjon for prosjektet, ville det ikke komme som en overraskelse å se Ontology jobbe hånd i hånd med NEO for å revolusjonere måten vi gjør forretninger på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map