Hva er Odyssey Coin (OCN)? | En nybegynnerguide

Odyssey Coin har som mål å bygge neste generasjons desentraliserte delingsøkonomi (dvs. Airbnb eller Uber) og peer-to-peer-økosystem. Prosjektet har som mål å oppnå dette ved å bruke en kombinasjon av smarte kontrakter, kunstig intelligens og big data.

De syv hovedprinsippene for Odyssey’s utvikling inkluderer følgende: desentraliserte og minimale driftskostnader, åpen kildekode og skalerbar, pålitelig og anonym, autonom og bedre overholdelse, incentivert deltakelse, bedre etterspørsel og tilbudstilpasning, og raskere transaksjoner uten betalingsbarrierer.

Ifølge prosjekt whitepaper, den nåværende delingsøkonomien er ødelagt av tre hovedårsaker. For det første gir delingsøkonomien i dag seg til å skape et naturlig monopol og tillater høye marginer å tjene av selve plattformen. For det andre er eierskapet av verdifulle eiendeler konsentrert i en liten gruppe velstående mennesker. For det tredje er det ingen effektiv insentivmekanisme for å oppmuntre brukere til å delta i denne modellen, til å oppføre seg bra eller bidra til økosystemets selvregulering.

I denne guiden vil vi diskutere følgende:

Hvordan fungerer Odyssey Coin?

Hvitboken sier at smarte kontrakter fra Odyssey vil være gjennomsiktige og opprettes på Ethereum Virtual Machine (EVM). I følge forskjellige kilder planlegger Odyssey imidlertid å flytte til Tron blockchain. Likevel er det uklart når akkurat dette trekket kan finne sted. I tillegg har Odyssey nettsted gir ingen informasjon relatert til dette. Uansett er det seks hovedroller i Odyssey Coin-økosystemet.

  1. Tjenesteytere er kjerneverdiene som skaper økosystemet.
  2. Kritikere legger ut objektive, grundige gjennomganger av tidligere kjøpte tjenester.
  3. Forbrukere kjøper tjenester med OCN. Protokollen registrerer forbrukerens atferdskvalitet gjennom hele tjenestens levetid. Dette påvirker tjenesteforbrukerens kreditt dynamisk.
  4. Samfunnsoperatører velges basert på kreditt og bidrag til økosystemet. Denne gruppen overvåker og rapporterer tjenester som er i strid med økosystemets fordel og operative protokoll.
  5. Utviklere utvikler dapp-økosystemer, støttetjenester / verktøy for Odyssey, økosystemprotokoller, feilrettinger, systemoppgraderinger osv..
  6. Gruvearbeidere spiller en viktig rolle i å verifisere transaksjoner.

Annonseplattform, styringsdetaljer

I følge hvitboken planlegger prosjektet å lansere et reklamesystem. Teamet vil legge til denne funksjonaliteten når Odyssey-økosystemet når “en rimelig skala av brukerbase og trafikk.” Odyssey har ikke til hensikt å ta noen provisjonsgebyrer, og all fortjeneste vil gå tilbake til insentivbassenget. Det vil også ha en funksjon for å oppdage og forhindre klikkoppdrett.

Både styret og et felleskomite vil bestemme styring av samfunnet. Mens fellesskapskomiteen vil være en viktig del av økosystemet, vil styret fortsatt ha full og absolutt kontroll. Styret vil gjennomgå og godkjenne ting som strategisk planlegging, budsjettering og protokolloppdateringer.

Bruk tilfeller

Selv om stortingsmeldingen nevner delingsøkonomien ganske mye, er det ingen omtale av en bestemt nisjesektor som prosjektet planlegger å målrette først. Tvert imot ser plattformens mål ut til å være å støtte ulike delingsøkonomier (dvs. ridefordeling, losji og mer) via en løsning. Ved utgangen av 2018 har OCN få virkelige integrasjoner eller brukssaker; Dette vil imidlertid trolig endre seg i fremtiden når innfødte dapps lanseres. For nå fungerer OCNex, en krypto-til-krypto-utveksling, som en av kjernedelene i Odyssey-økosystemet.

OCNex handelsside

OCNex er en innfødt krypto-til-krypto-utveksling i Odyssey-økosystemet.

Team

Odyssey’s teknologiteam består av flere medlemmer som har ledererfaring i noen av Kinas største selskaper.

Ranran Liu jobbet tidligere som senioringeniør i Tencent. Minxu Liu er en tidligere data- og algoritmeekspert i Alibaba og en sentral utvikler i utformingen av Taobaos dataplattform og anbefalingsmotor. Xianlong Shao fungerte tidligere som senioringeniør i PingAn, verdens største forsikringsselskap.

Partnerskap og investorer

Odyssey har sterke partnerskap, inkludert Amazon Web Services, IBM og Tron.

Hjørnesteininvestorer fra blockchain-prosjekter inkluderer QTUM Foundation og TRON Foundation.

Prosjektet har også noen få bemerkelsesverdige individuelle investorer som Chandler Guo, Yongming Wu, Lijie Wang, blant andre.

Prosjekt veikart

I likhet med mange prosjekter i rommet, har Odyssey mye arbeid fremover. Dette prosjektet kom imidlertid på scenen litt senere enn de fleste, og avsluttet ikke tokensalget før januar 2018. Selv om Odyssey skulle lansere en MVP (fase 1) en gang mellom februar 2018 og oktober 2018, er det ikke klart om eller ikke har prosjektet oppnådd dette målet.

Fase 2 er planlagt i oktober 2018 til oktober 2019. Den inkluderer tre hovedmål: integrering av ekstra delingsøkonomi og P2P-plattformer, en blockchain-løsning for høyfrekvente og små mengdetransaksjoner, og forbedringer i datalagring og skalering.

Fase 3, som skal skje mellom oktober 2019 og oktober 2021, nevner prosjektets bredere mål. Odyssey-teamet vil arbeide for å utnytte en universell kredittbasert protokoll for å etablere data på økosystemnivå og et transaksjonssystem. Til slutt vil prosjektet implementere big data og AI.

grafikk som viser hvordan Odyssey-økosystemet fungerer

Odyssey-økosystemet har et givende basseng.

Handelshistorie

Handelsstatistikk for OCN er tilgjengelig fra og med januar 2018. Hele tidenes høye pris for OCN var rundt $ 0,093 i januar 2018. Hele tidenes laveste er mindre enn $ 0,0030. Prisene har ligget rundt dette nivået to ganger, i august 2018 og igjen i desember 2018.

Hvor kan jeg kjøpe OCN

Lbank og Huobi utgjør det store flertallet av OCN-valutatransaksjoner. Andre populære alternativer inkluderer Bittrex, Bithumb og Upbit. Fra begynnelsen av slutten av 2018 støtter ingen børser OCN-handel for USD eller EUR. Bare to fiat-handelsopsjoner (KRW og INR) eksisterer. Imidlertid er det noen få stablecoin-handelsparealternativer som USDT og BITCNY. BTC og ETH er de to beste kryptohandelsparene for OCN.

Hvordan du lagrer OCN

Foreløpig er OCN fortsatt et ERC20-token. Dette betyr at det er mange lommebokalternativer å velge mellom. Maskinvare lommebøker som Trezor og Ledger Nano S vil fungere. MyEtherWallet, Enjin Crypto Wallet, Kcash og andre støtter også OCN-lagring.

OCPay er den opprinnelige lommeboken for Odyssey Coin (OCN). Dette alternativet er en mobil lommebok, tilgjengelig på iOS og Android. OCPay gir også mange tilleggsfunksjoner som one-stop digital asset management, flere konto lommebøker, sanntidsoppdateringer og P2P betalingsfunksjoner.

OCPay ser ut til å være en forsterket versjon av det som stortingsmeldingen kaller “OCN Wallet.” OCN Wallet API / SDK sørger for at all kommunikasjon bruker 256-bit kryptering. Bare lommebokseieren har tilgang til private nøkler.

skjermbilde av OCPay-mobilappen

OCPay er den opprinnelige lommeboken for Odyssey.

Konklusjon

Odyssey er et ambisiøst prosjekt som har som mål å konkurrere med slike som Airbnb og Uber. Likevel har den ennå ikke vist sine evner og beveger seg mot bruk av brukere.

En del av dette kan skyldes at prosjektet først ble lansert i begynnelsen av 2018, noe som betyr at teamet ikke har hatt nok tid til å gjennomføre planene. Uklarheten i veikartet for nisjespesifikk markedskjøring kan også være en begrensende faktor.

Imidlertid, med et talentfullt team i tillegg til sterk støtte fra store teknologiselskaper og individuelle investorer, er Odyssey absolutt et prosjekt som vil være interessant å følge de neste årene..

Tilleggsressurser

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map